lördag 17 mars 2018

Nymånen i Fiskarnas tecken 17/3 - 2018

Denna underbara vinterlördag blir månen ny 26 grader och 53 minuter in i Fiskarnas tecken kl 14.14 och denna måne känns som startskottet på våren.
Den 20/3 har vi det astrologiska nyåret, som alltid inträder då Solen går in i Väduren.
Samma dag har vi vårdagjämningen, Spring equinox..
Att vi antagligen har en halvmeter snö då och kanske ganska kallt, ja, det bryr sig inte energierna om - våren är på väg!

Fiskarna är sålunda zodiakens sista tecken, nummer 12, ett avslut, ett sammanknytande av allt som skett under cirkeln.
Själva tecknet symboliseras ju av två fiskar som simmar åt varsitt håll, hitta balansen i ditt liv, erkänn polariteterna och inom rimliga gränser, låt dem vara så.
Fisken är sällan intresserad av "de små detaljerna", nej, det är fokus på helhet, balans, förståelse.

Neptunus är Fiskarnas styrare och som vi nämnt så många gånger, den positiva sidan av kronan är:
Uppkoppling till allts varande/källan, kreativitet, drömmar, fantasier, visioner och allomfattande kärlek etc.  Dess polaritet blir då avståndstagande, svårt att binda sig, apati, världsfrånvänd, illusioner, hallucinationer osv.
När denna nymåne infaller så har vi 4 planeter i Fiskarna: Solen & månen, som alltid vid nymåne samt Neptunus (extra stark i sitt tecken) och Chiron.

Jag brukar alltid påpeka att trots att nymånen är nystart, vi sätter våra intentioner för den kommande måncyklusen (ibland längre) så finns också möjligheten att släppa det gamla.
Detta kommer ofta in eftersom då vi startar upp en ny vana eller tankeform så tar vi ju också ett beslut att stänga dörren till det gamla, inte sant?

Denna nymåne bär MYCKET av denna "släppa det gamla energin". Varför?
Jo, det är det sista tecknet i zodiaken och markerar slutet på tiden mars 2017 - mars 2018, en full astrologisk cirkel.  Tillika markerar den slutet på vintern och detta i sig själv är en brytpunkt, ny årstid, nya energier.
Månen infaller på de sista graderna av tecknet, nästan 27 grader kvar och vips, månen hoppar in i Väduren rätt fort efteråt. Från avslut till start, nystart.
Chiron står på 28 grader i Fiskarna, den har en 51 års lite oregelbunden cyklus. Alldeles strax går också den in i Väduren och då avslutas en cyklus som började 2010.
Vad betyder detta för dig?  Vad avslutar du nu?
Chiron står i en sk konjuktion till denna nymåne (sol & måne) och är egentligen den enda riktigt "ordentliga" spänningsaspekt vi har till månen.  Och som du vet, Chiron handlar om att läka "det där eviga såret", om att se över det som gjorde/gör ont inom oss.

Lite "plumpt" skulle jag vilja säga att Chiron pekar ut vad vi har "växt ur" och var vi nu måste ta oss vidare, till nya utmaningar, högre höjder, bättre betesmarker... Balansera ut den där vågskålen mellan svaghet och styrka!
"The wound that makes us wise"!

Ta dig en titt i ditt natala horoskop, såsom planeterna stod då du föddes, och se, vilket hus påverkas?
Vart kan du förvänta dig att "känna av" denna måne?

Den energin som är "ute och går" här borde också verkligen kunna hjälpa dig att "sätta frön".
Kanske sätter du bara till fullmånen (31/3, vår Blue moon)? Kanske sätter du för ett år (mars till mars)? Hur du än gör, ge dig själv tid att "skapa" det du önskar med din fantasi/dina visioner och inre bilder - se det framför dig! Kliv in i hologrammet och lev det som komma skall.
På så sätt kommer det fortare till dig.

Venus, Merkurius och Uranus huserar redan i Väduren, ivrigt trampandes runt, de vill framåt, framåt, vidare, friare, starkare... Och de "väntar" på Solens inträde här.
Mars är i Skytten, den absolut sista kritiska graden, 29 grader vid nymånen och så byter den tecken till Stenbocken senare idag.  Kanske påminner den dig om den som "gav dig" såret vi talar om ovan?
Kanske strör den lite salt i såret MEN den kan likaväl få dig att känna "okej, detta är såret. Jag har sett det! Jag har jobbat, jag kan släppa nu. Andra har gjort det före mig, alltså finns det hopp för mig också!".  Använd den eld som finns och följ så med in i skapandet (Mars i ett jordtecken).

Andra delen av Mars blir det mera aktion... Det förstår du när du ser detta.
Men i detta "sista andetaget" av Fiskarna, denna helg, tillåt dig att zigzagga lite mellan introspektion och agerande, mellan det ena och det andra, det är faktiskt tillåtet att vela lite, att smaka på allt, att vara obeslutsam.. Lyssna på dig själv! Stäng ute "the peanut galleri"!

Handen på hjärtat..Följ dess slag!
Ha en strålande helg och en fantastisk nymåne!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light,  Maud 















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar