onsdag 22 april 2020

Nymåne i Oxen 23/4 -2020

Vackra själ, 


Välkommen tillbaka till mig och denna blogg.  Hur har du det just nu? 
Vad sker i ditt liv?  Hur och vad berör dig? 

Jag har många och viktiga samtal om livet och döden just nu. Samtal som hålls via teknikens under, människor jag kan se men inte hålla i, kram eller ta på... 
Flera gånger om dagen förundras jag över det mekanismer inom oss människor som får oss att glömma bort att vi "alla lever på lånad tid".  

Vi är kropp, själ och ande, och många av oss behöver tid att placera och tänka igenom de faktum igen. Uppvaknandet eller uppstigningen, om du så vill, sker på många nivåer och längs individuella stigar.   Vi har alla valt vår väg, den som ger oss bästa möjliga resultat, bringar oss de upplevelser och sensationer vi behöver till vår energibank. 

Jag vet också, och blir dagligen påmind om, att de av oss som valt att vara här idag har vår "arbetsuppgift" att fylla.  Vår unika del i pusslet, och det är viktigt att minnas det, även de bitarna som inte känns som ett val är faktiskt det. Deras "funktioner" dyker upp vid ett senare tillfälle men var så säker. Det dyker upp... Öppna ögonen, koppla på sensorerna och häng med! 
You are needed and NOW is your time! 

Nymånen i Oxen är en riktig pärla varje år, jajaja, jag vet, jag är partisk! ;-)
Det är "min" nymåne, Oxe som jag är, och detta året är det extremt tydligt då den faller "bullseye" mitt i min Sol (minus någon minut) .
Det är så att Oxens styrande planet är Venus och utomhus syns detta tydligt då hela världen spricker ut i blom vid denna tid. Vi blir alla kopior av den sköna Ferdinand, det bubblar och sjuder av liv överallt, och de flesta nordbor blir yra av förälskelsens vindar. Höga på själva livet, helt enkelt..
Som propagandaminister för Balans, Glädje och kärlek så förespråkar och tror jag på en stor dos av detta just nu.  Just för att, vända frekvensen, öka välbefinnandet, få fart på skapandet inför en ny verklighet och kasta ut de ovälkomna, lägre vibrationerna.
Månen är inte "helt lätt" denna gången, inte heller dagarna precis innan eller efter, men vi plockar upp godsakerna, fokuserar på att hålla tråden, och så susar vi igenom detta också.  Eller hur?

Den som har hängt med lite på astro kartan på slutet har sett/förstått att Solen(i Oxen) gjort kvadratur till Saturnus (Vattumannen) från helgen och en bit in i vecka 17.
Det har känts lite som om någon dragit i handbromsen under pågående färd... Universum har, återigen, och inte bara via karantän, bett oss att dra ner på tempo och se oss om.
Energierna står liksom stilla och "mognar till", vårt inre synfält öppnas och vi skådar vad som ligger framför oss.  "Vad är det jag skall behålla?"  "Vad är värt att behålla?" 
"Vad kommer det att kosta mig?" 
I Oxens tid, då får vi möjligheter att se över vad som är värdefullt för oss och genom denna kosmiska "inbromsning" så får vi tid att känna in på det INNAN det är dags att gå in i nymåne.
Så, gör din utvärdering.. Se över... Tänk till.
Bli inte rädd av dessa tillfälliga stopp och åtstramningar. Det är bara Saturnus som vill att vi planterar "rätt" frön inför framtiden, bygger hållbara konstruktioner och skapar något för det långa loppet.
Vill jag sätta ting lite på sin spets så säger jag att detta är den typ av energi som innebär att du kan öka din självkänsla/självförtroende genom att visa din villig att göra jobbet (planera, agera osv).

Nymånen infaller den 23 April kl 04.27 i Oxens tecken på 3º 23 minuter.
Ta fram din karta och se på vart månen infaller, i vilket hus och om du har några planeter runt denna måne (+- 5 grader kallas för orb och räknas).  Huset kan du lätt kontrollera på nätet och få en indikation om vart vilket "område" i livet som blir aktiverat nu. Inom detta område får du en sorts nystart och du skall lägga större delen av dina intentioner och målbilder med detta i fokus.
Sabian symbolen för denna grad i Zodiaken är: "The Rainbow's pot of Gold".  
Detta är en påminnelse om att den yttre världen skapas, och är en reflexion, av det som sker inom oss.
Nyckelordet är FAITH.

Vid nymåne har Solen och månen sällskap på samma grad och denna gången har de även sällskap av Uranus på 6º 24 min.
Så, vad är det första du tänker när du läser dessa rader? Tja, det borde vara.. "Vad händer med känslan att någon dragit i handbromsen när Uranus kliver in på scenen?". 
Jo, min vän, det är det vi behöver dryfta och se lite på...

Bär man med sig känslan av att "sitta fast" eller vara "låst" då denna måne börjar, ja, då behöver man verkligen sitta med sina känslor, andas och INTE springa ifrån dem eller bryta sig ut. Tänk på det jag sa ovan om "rätt" frön, framtiden osv.
För Uranus, som är den högre oktaven av Merkurius, kommer med nya impulser, nya intryck och kallas även för "The Awakener".  Vi vet att Uranus i Oxen kommer att handla om att förändrar vårt synsätt gällande hur vi lever på Jorden, vilka grundläggande värderingar vi bär med oss men också hur vi använder våra sinnen.  Oxen är det tecken som styr sinnena, sinnlighet, sensualitet osv.

Det finns en vibration av "reset"/omstart av kollektiva värderingar vid denna nymåne och, om så är, kommer detta även att gälla dig och dina värderingar.
Därför bör du syna det gamla i sömmarna, gärna med lite perspektiv (om du kan) och så känn in på/se på vad för nya impulser som kommer in till dig..Bjud in det nya och bygg nytt med grund i det gamla, anpassa och skapa. Vi lever i en tid där verkligheten hela tiden förändras och, i en övergångsperiod, bör vi försöka vara "bekväma i det obekväma". 
Det är nyckeln till frihet och ett av de bästa sättet att navigera detta energimönster på.

Baksidan av detta mönster kan bli att man känner sig så "strypt", och överväldigad av Saturnus järngrepp, att man använder Uranus till att slå sig ut, protestera och föra ett helvetes liv.
På ett kollektivt plan så kopplar jag detta t ex till de massiva protesterna mot karantän/lock down som utspelar sig på vissa platser på jorden.
Transiten mellan det gamla och det nya blir oklar, man ger sig inte tid att sortera och tygla egot, utan istället agerar man utåt. Jag bedömer inte om detta är rätt eller fel, jag bara visar att mönstret kan användas på två olika sätt och att vi antagligen kommer att se flera varianter under dagarna som kommer.  Så, känn in, ta hjälp om du behöver och använd energierna till din fördel.

Venus, Oxens härskarinna, är den stjärnan du just nu ser lysa så otroligt starkt (starkare än vanligt, faktiskt) på vårhimlen och även hon vill ha ett "ord med i lagen" under denna måne, såklart.
Venus har styrt båda fullmånen i Vågen i början av April samt denna nymåne i Oxen och Venus huvudtema är alltid kärlek i alla former.  Många är vi som fått smaka på den medicinen under April månad - vad älskar jag? Vem älskar jag? Vad trånar, längtar, begär jag?  Vem får jag inte träffa? 

Venus vandrar genom Tvillingarnas tecken och hon befinner sig, vid denna måne,  i det vi kallar för "skuggfasen" dvs hon förbereder sig på att gå retrograd i Maj. Hon kommer att tillbringa hela sommaren i Tvillingarna, om man inkluderar skuggfaserna, och därför är detta en pusselbit att lägga på minnet. Se efter vart 5º - 21º Tvillingarna faller i din karta.

Om vi ser på vad som sker med Venus i Tvillingarna så kommer vi, naturligt och självklart, tillbaka till detta med värderingar.. Vad är viktigt för mig NU?  Men även en "uppsjö" av åsikter, spridda skurar av sanningar och "osanningar, fakta och vinklingar dyker upp här, ja, listan kan göras lång...
Kommunikation av alla sorter, vet vi via Tvillingen, men här blir det också upp till dig att avgöra och sortera vad som är din sanning.  Vi bearbetar och uppgraderar våra halschakran tillika våra kommunikationsmönster som, i den nya tiden, kommer att vara mera "hjärt baserad" än hjärnstyrda.
En Venus i retrograd kan få oss att "pröva ut" värderingar och åsikter som vi annars inte vågat närma oss MEN, minns då, att du mycket väl kan "ändra dig igen" då hon åter vänder framåt.  ;-)

Create Creator, create!

Venus (15º Tvillingen) gör en trine till Mars (16º Vattumannen).
Detta är en positiv aspekt och jag tycker den är en fröjd att se i detta nu då jag associerar detta med att vi balanserar den "kvinnliga - manliga" energiaxeln inom oss och i världen runt oss.
De, Venus och Mars,  bjuder in varandra till ett energimässigt samtal om vad de har gemensamt, hur de kan stödja och stötta varandra. Sålunda bär denna energien en stark impuls av "forgive and forget" men hur och var du skall använda detta, ja, det vet du bara själv.
Ny energi till gamla relationsstrukturer, nya vinklar på gamla problem, helt nya, oöppnade relationer, nya uttryckssätt för din egen person, ja, varianterna kan vara många så se på din karta och tänk till.

Oxen är det första jordtecknet, envisa naturbarn med händerna djupt i myllan, vet vad de uppskattar, vill ha och behöver, men också hur man "skaffar sig det". För Oxen handlar det sällan om "dyra saker för sakernas skull", nej, oxen vill ha vackra saker för den bekvämlighet och njutning de ger.
Det skall ge näring, energimässigt påfyll OCH det skall kännas, i alla sinnen, samtidigt.
Därför uppmanar denna måne dig att känna in mer än något annat och vara sann med dig själv!

Oxen tar emot energierna som kommer emot den, sorterar efter hur det "känns", väljer så vad den skall gräva ner i myllan (så det kan växa vidare och bli starkare) eller vad den bara skall låta "segla vidare".  Detta är ett ypperligt tillvägagångssätt vid denna nymåne..
Mycket "energi" och impulser studsar emot oss nu, man behöver INTE svara på allt, ta emot allt, eller ens se på allt... Aktivera och skapa där det behövs, håll dina värderingar klara för dig och låt resten gå.

Innan jag "knyter ihop" säcken känner jag ett behov av att påminna om att vi är på väg in i retrograd säsongen dvs flera av planeterna förbereder sig att byta riktning under en period.
Detta är den period då vi går tillbaka, ser över, känner in på, och bearbetar ämnen och områden där vi redan spenderat en hel del tid... En sista korrekturläsning innan vi sänder in vårt bidrag till energi poolen. 
Pluto står vid denna nymåne i sk stationary retrograd och har gjort så en stund.
Catch your strength. Hold it!
Den lilla planeten är en supertanker energimässigt och det tar tid för den att bromsa, vända och öka takten igen.  Den står stilla vid 25º Stenbocken och liksom "borrar ner sig", dvs energien runt den ökar och vi påverkas mer..

Redan dagen efter nymånen gör Pluto en kvadratur till Merkurius i Väduren och här kan vi vänta oss "gnistor".  Kanske hårda ord, kanske starka ord.. Krigiska.. uppblåsta... Vi får se! Men, denna transit blåser över rätt fort, tack och lov.
Pluto fortsätter dock sin retrograd helt till 4/10 även om själva förflyttningen bara blir några få grader.  Kanske du även vill "hålla lite koll" här?

Jag har länge sett framtiden som en tvåfilig väg, där ytterfilen är vår 3D värld, och innerfilen har skapats, steg för steg, under de senaste åren dvs vår kommande verklighet (5D).
Innerfilen är inte färdig ännu men konstruktionsarbetet är nu uppe på max och det blir fler och fler funktioner tillgängliga varje dag nu. Det är också allt flera som vågar "byta fil" och känna på detta...

Detta sker inte bara för att de vill och vågar men för att ytterfilen blir i allt sämre skick, faller samman, har hål osv.  Att byta filer, att röra sig fram och tillbaka mellan, ja, det kräver övning och energi. 
Därmed är vi tillbaka till mitt påstående om att försöka "vara bekväm i det obekväma" tills allt är klart. 
Kan du följa min tanke och bild?

Ta vara på våren, naturen och Gaia's samtal med oss.  Ge dig tid att sitta i Oxens energier och nymånens "drag" och skapa din "innerfil".  Det är en tid för allt och NU är det tid att så frön...
Välkommen med feedback och tankar i valfritt forum. Jag läser och uppskattar allt!

Live with Passion and, as always, Blessed you are!
Kram & massor av ljus,  Maud

Alex Grey














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar