söndag 15 april 2018

Nymåne i Väduren 16/4


Den 16/4 kl 03.57 har vi årets kanske viktigaste nymåne på 26 grader och 4 minuter in i Vädurens tecken. Varför är den "viktigast"?
 Låt oss bena ut begreppen.

Först och främst, detta är den första nymånen sedan det astrologiska nyåret (som startar upp vid vårdagjämningen) och en dylik måne är med och "sätter tonen" för resten av året.

Vid nymåne ligger ju Solen/Månen på samma grad och dessa två bildar en spänningsaspekt till Uranus (27 grader) .
Uranus befinner sig i de sista skälvande graderna av Väduren, för att så i Maj vandrar in i Oxen för ett sex månader långt besök.  Därefter vänder den retrograd tillbaka in i Väduren för ytterligare en kort visit här.
Detta innebär att de grader som aktiveras nu, kommer att aktiveras två gånger till av Uranus innan våren 2019. (Nu, vid denna nymåne, då planeten sedan går retrograd över samma grader och så då den går direkt igen på sin bana framåt in emot Oxen).

Nästan samtidigt med nymånen, vänder Merkurius direkt på 4 grader 47 minuter i Vädurens tecken. Redo att även "han" ta sig ytterligare en tur genom hela Vädurens tecken på sin väg framåt.
Vi har förutom detta även spänningsaspekter mot Stenbocken, där vi har Pluto på 21 grader som skapar en konjunktion (spänning till denna måne) och samtidigt den sista i en rad spänningsaspekter mot Uranus.  Vi har även Mars på 16 grader, Saturnus på 9 grader i Stenbocken. Den sistnämnda här förbereder sig för sin retrograd så den står nästan stilla (går retrograd 17/4).

Vän av ordning har redan upptäckt minst en gemensam nämnare här - massor av sk kardinal energi.
Kardinala tecken är Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken och deras energi är "igångsättande".  De startar upp varje ny "säsong", fyllda av energi, idéer, riktat agerande, kort sagt, rörelse framåt.
Vi har inte heller någon aktivitet i elementet Luft vid denna måne, vilket också kan tolkas som "sluta snacka om det, börja göra/agera!"

Tid att tänka/diskutera/älta har vi haft, de sista veckorna har varit rätt stridslystna i en kombination med tillbakablickar och ifrågasättande.
Nu kommer då möjligheten att så nya frön, förändra hur "jag önskar att vara" baserat på den senaste tidens insikter. Uranus löser upp allt det som är stagnerat, med eller utan din hjälp (gör ditt val).
De "stora yttre planeterna" handlar ju mycket om världsläget men Uranus på ett mer personligt plan handlar om - vad gör du med din egen motivation? Hur riktar du den?
Hur tar du dig vidare?

Väduren handlar om "mig/jag", om att känna din egen person, vara självständig, modig, och våga kliv ut i det. 
Naturligtvis skall du ta fram din egen karta, ditt födslo horoskop och kika på vilket hus påverkas mest hos dig men se också på tendenserna i stort!

Tänk på alla dessa gånger någon har sagt "det låter sig inte göras!"
Då händer det heller ingenting, alla håller sig innanför "den lagda ramen" tills den dagen det kommer någon som aldrig hört om ramen och han/hon bara gör det. Då, då är det plötsligt många fler som omedelbart klara att bryta samma barriär.
Ett praktexempel är då "orubbeliga" rekordtiden på Engelska milen.  Läs gärna om detta på nätet.
Militären har också ett annat bra sätt att se på det, om vi nu skall använda oss av lite Mars energi här:
Ingenting är omöjligt, det omöjliga tar bara lite längre tid! 
Hur omsätter du detta i ditt liv?

Denna dynamiska månes (med "tillbehör") energier kan leda dig i två olika riktningar.
Antingen blir du arg, frustrerad, irriterad,  och energierna flyger som glödloppor eller så vänder du dem till att skapa nya ramar, nya intentioner  och till att genomföra dessa.
Här finns tillräcklig mycket energi till en hel transformation/metamorfosis.
Detta är "tröskeln" till den "nya tiden" - hur vill du kliva in i det nya energirum som öppnar upp sig?



En annan spännande aspekt inträffar 17/4, samtidigt med Saturnus retrograd, och det är att Chiron tar klivet från Fiskarnas tecken och in i Väduren.
Chiron har en lite oberäknelig bana på ca 51 år, give or take, och sist den var aktiv i Vädurens början var April 1968. (Även då med Uranus i spänningsaspekt till Pluto och till Chiron själv.)

Våren 1968 innebar massiva fredliga demonstrationer mot krig, våld och orättvisor.
Folket hade inte längre lust att stillatigande se på utan kände sig manade att agera på de sår som tillfogats dem pga dessa orättvisor.  "Krav på att bli hörd" - är den energi som visar sig här.
Visst känns världsläget lite som om vi är "därigen"? Samtidigt som det är helt tydligt att vi tar nya, viktiga steg i dessa gamla teman.

Personligen ser jag fram emot denna måne då jag verkligen tycker att de senaste veckorna varit "väl krigiska" både personligen och på världsfronten.
Härligt är det dessutom att stjärnorna i denna viktiga tid pekar ut vägen genom att också skapa aspekter som för oss inåt mitt i all den här utåtriktade energien. Jupiter gör en mjuk trine till Neptunus hela denna månaden nästan och denna gör det möjligt att höra den inre rösten, att dra sig tillbaka och justera inställningen när det passar.  Detta behöver jag då det lutar emot nytt solår för mig strax och energierna inte är maximerade (ännu).

Lycka till med din nymåne!
Ta vara på dig i förändring, snabba ryck och försök att behålla fotfästet.
Gå med, inte emot. Följa flödet är A & O... God resa!

Live with Passion & As always, Blessed you are!
Love & Compassion,  Maud

















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar