måndag 28 maj 2018

Fullmåne i Skytten 29/5-2018

Woop, så var det dags för fullmåne igen!
Jag vet att jag inte är den enda som anser att "tiden flyger" just nu, snart är vi vid "halvårsmärket" och 2018 har fortfarande springskorna på sig. I vart fall delvis...

Många upplever också dessa fickor (tidsperioder) av mycket stagnerad energi, trögt som kola och så lättar det en stund igen. Trots detta verkar tiden rinna iväg och den energin kommer att ligga kvar större delarna av detta året, så ta vara på tiden. Går det lätt, agera, rör dig. Segare energier? Våga vila, gå inåt, planlägg, stilla dig och håll på dina energier.

Den 29/5 kl 16.19 får vi en fullmåne på 8 grader, 10 minuter in i Skyttens tecken.
Ta fram din karta och kontrollera i vilket hus denna måne infaller. Har du planeter på/runt denna grad (+-5 grader) så påverkas på extra av denna måne.
Vid fullmåne ligger Solen och månen mittemot varandra i zodiaken, så Solen befinner sig på 8 grader i Tvillingarnas tecken. Då det för tillfället är mycket action runt Tvillingen kan det vara smart att även kolla upp vilket hus som påverkas här.

Skytten är det som kallas "rörlig" (mutable) fire och brukas anses som zodiakens komiker, den som anser att "livet är ett äventyr", att allt är möjligt (samt ser till att skapa dessa förutsättningar).
Men Skytten är också intresserad i de djupa frågorna, att koppla ihop information på djupet.
Tvillingen kallas ibland lite ofint för en "informations konsument" dvs samlar på all typ av information, kan återupprepa den närsomhelst men den sätts sällan samman hos Tvillingen. Denna tycker detta är alltför ointressant och långtråkigt, så detta sker hos Skytten (mittemot Tvillingen).

Denna förmåga för att Skytten kan hjälpa oss att "bryta oss ur" mönster (genom att sätta ihop en ny kombination) eller ge oss en helt nytt perspektiv. Få fågelperspektiv på tillvaron (utan att tappa information)och se vad som gör livet värt att leva är Skyttens adelsmärke.
Allt som jag nämner härovan gör att många uppfattar denna fullmåne som en "positiv" och upplyftande måne, mitt i hänryckningens tid.

Just detta år stärks dessutom månen av en sk Grand Trine i elementet vatten.
Vi har Jupiter i Skorpionen, Venus i Kräftan och Neptunus i Fiskarna under denna måne.
Denna Water trine hjälper också till att lättare "flöda" förbi/runt livets svårigheter, hjälper oss att se skönheten i naturen och återigen hitta inspiration/glädje/ framåtanda. Blåser liv i det stagnerade.

Fullmånen är ju alltid en tid att släpp, frigörelse, färdigställande..
Vill man, om man räknar med +-10 grader i orb, har vi ytterligare en trine, en i eld, som också påverkar denna måne. Månen i Skytten, Chiron i Väduren och Norra noden i Lejonet.
Även om jag normalt sätt inte räknar med en så stor orb som 10 grader så känns denna trine värd att nämna, den skulle mycket väl kunna ha inflytande trots allt.

Via denna trine skulle "färdigställandets energi" förstärkas och behovet av att släppa på det gamla, på såret och gå vidare belysas kraftigt. Visst känns det väl som om det finns med här?
När Skytten kopplar samman sin information, ser en större helhet, ja, då kommer möjligheterna till detta släpp. Plus möjligheterna att följa flödet (water trine).


Sabian symbolen till denna fullmåne spär på min känsla av att fire trine hör hit då den lyder enligt följande:  Deep within the depth of the Earth, new elements are being formed. 
Ja, den nya tiden föds och den gamla skriker och sparkar medan den långsamt vittrar sönder..

Vi har haft, har och kommer att ha spänningsaspekter mellan Jupiter och Neptunus under stora delar av 2018, så även nu i Maj. Detta uppmanar oss till att våga se och visualisera en bättre värld för oss själva som individer men också för världen i stort.
Mars konjunktion till Uranus är fortfarande med i spelet, så det finns energi att ta av, omformade, nyskapande energi. Hellre rikta denna energi mot ett bestämt, tydligt mål än låta den få utlopp såsom en impulsiv, våldsam och lite väl rörig kraft.

Uranus har tagit sitt första smygande steg in i Taurus. Redan första två veckorna seglade "nygamla" maskiner upp för behandling av sjukdomar, ny forskning presenterades och, ja, detta är ändå bara de allra första smakproven.
Ashton Cofer kom på tapeten tack vare sitt TedTalk som "läckte ut till media". En skolpojke (med hjälp av några jämngamla) har funnit på ett sätt att omvandla sk Styrofoam (frigolit) som normalt har en nedbrytningstid på 500 år till användbart aktivt kol.
Sånt kol som används till att rena vatten och luft.  Unga människor med ett annat seende, en annan motivation slog den äldre generation på fingrarna. Omöjligt tar bara lite längre tid.

Mer av denna kalibern kommer, tro mig så ger inte det dig känslan av att "det är verkligen Dags NU!".   Dags att släppa det gamla, dags att se det från ett nytt perspektiv.
Försök jobba med denna måne! Utnyttja energierna.

Ha en fantastiskt fin vecka!
Live with Passion & as always, Blessed you are.
Love and Joy!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar