söndag 13 maj 2018

Nymåne i Oxen - "Vid dörren till...?" 15/5-2018

I mörker månens dagar, ca 2 1/2 timme innan Merkurius kliver in i Oxen sitter jag och filar på den information jag just har framför mig.
Jag väljer att nämna denna transit, denna övergång, då det känns som om den öppnar den veckan vi har framför oss. Den ligger också i konjunktion (spänning) till Uranus.

Merkurius, budbäraren, kvicksilvret,"de snabba tungornas man" har det normalt sätt "lite tyngre" i jordtecken, han måste jobbar hårdare, mera konkret för att komma igenom.
Men denna gången har alltså Merkurius "med sig" Uranus och detta bådar för möjligheter till innovativt tänkande, nya fräscha idéer, synsätt, politik osv.

Nymånen i Oxen dyker upp hos oss den 15/5 kl 13.47 och infaller 24 grader och 36 minuter in i Oxen.
Varje nymåne ger oss en chans att sätta nya emotionella intentioner, nya mål och detta är inget undantag MEN denna måne är kraftfullare än vanligt pga de omständigheter som åtföljer den.
Ta fram ditt födelse horoskop och häng med!
Först, finn huset för Oxen - detta är händelserna centrum den kommande tiden(mer eller mindre). 

Själva nymånen i Oxen har vi ju som sagt varje år...
Detta är den nymåne då jag brukar rekommendera Er att sätta några frön (i kruka eller utomhus). Medan ni genomför denna planterings ritual så fokuserar ni på era intentioner och löften. Varje gång, varje dag då ni tar hand om plantan så tänker ni på, ger näring till och fokuserar på era intentioner.
En bra och smart ritual då den fokuserar på några av de främsta elementen hos Oxen såsom jorden, närandet, manifestering, skönhet osv.

Oxen är ett sk fixed sign, tillsammans med Vattumannen, Lejonet och Skorpionen plus att Oxen är ett jordtecken.  De fasta tecknen har bl a som läxa här på jorden att lära sig att använda viljan på ett bra sätt. Att fokusera sin intension såsom en laserstråle emot ett mål, ihärdigt agera/jobba och följa upp tills målet är nått.  Oxen är en av zodiakens bästa manifesterare, alltså bra på att bringa ting från ljus och idéer ner i materian.
Det som ibland gör det svårt att manifestera är balansgången mellan "laserstråle fokuset" och att samtidigt ha ett lätt, öppet hjärta.. Veta att universum har detta, veta att det kommer men inte nödvändigtvis hur, kort sagt, att släppa greppet, tillit och låta det bli till. Detta övas vi på i Oxen.

Oxen  handlar om kroppen, dina sinnen (finns det fler än sex sinnen?), om Moder Jord själv(ekologi, klimat, resurser), om pengar, värderingar, värdegrunder, om säkerhet och, naturligtvis, om vanor/mönster.  Så allt detta får extra fokus vid denna nymåne.
Hur och var passar detta in med ditt hus? 
Oxens styrare är Venus, så skönhet av alla sorter, sensuella njutningar bör också vara med på ett hörn här. Precis vid fullmånen befinner sig Venus i Tvillingarna och detta ger oss extra fokus på andningen, centreringen. (Venus byter in i Kräftan 19/5).

Fyra timmar efter vår nymåne kl 17.17 kliver Uranus, som byter planet ca var 7 år, in i Oxens tecken. Detta besöket är det första i tecknet på 84 år. Det är naturligtvis detta och de spänningsaspekter som följer i Uranus fotspår som gör det hela riktigt intressant.
Kan det vara en slump, månne? Att vi har nymåne i Oxen och Uranus på väg in i Oxen samtidigt?
För mig som sitter och ser på energi dansen känns detta som en välorkestrerad symfoniorkester, varje instrument vet exakt när det skall spela, hur det skall spela och varför. Så, slump? Nej, aldrig i livet.


Vad Uranus eventuellt kommer att göra i och inom Oxens tecken/energi har jag gjort en helt egen blogg om, så den får du läsa som ett tillägg till denna nymåne blogg.
Värt att nämna ytterligare en gång är att denna första period av Uranus i Oxen påverka dessa fasta tecken (se ovan) mellan 0-6 grader speciellt mycket så se noggrant efter vad du har där.

Uranus är vår rebell, med mottot "expect the unexpected" och nu vill den skaka liv i och öppna upp Oxens trygga, lugna(ibland stagnerade) sfär.
Dessa två är ett rätt omaka par och ändå måste de nu göra sitt bästa för att samsas.
(Igen, se mer om detta i Uranus bloggen).

Mars ligger på den kritiska 29 graden i Stenbocken vid nymånen. Den 16/5 kl 06.55 glider en över in i Vattumannen där den stannar i, håll i dig nu, 6 månader.
Normalt sätt "gör" Mars ett tecken på mellan 4-6 veckor men denna gången blir den alltså kvar tom November.
Så, nästa fråga blir - vart har du Vattumannen? Vilket hus? Ty även här kan du förvänta dig action ett gott stycke tid framåt.

Denna Mars bana ger den dynamiska kvadratur vi ser den 15-16/5 mellan Mars & Uranus och som i princip kommer att ligga som en bakgrundsklang genom resten av Maj månad. Så kommer att komma den tillbaka både i July och i Augusti.
Detta är universums sätt att ge oss ledtrådar och hintar, sedan ge oss tid att gå tillbaka och reflektera, ställa rätt innan vi slutligen anses ha förstått det hela.
Denna transit ger oss en energi av att vilja skynda på saker och den är en väckarklocka! 
Frågor som - vad gör jag med tiden? Vad blir tiden av? Samt även vad gör vi med miljön och det som är omkring/runt oss kommer på tapeten.

"Be like a tree and let dead leafs drop" säger Rumi.
Gräv fötterna djup ner i jorden och jorda det gnistrande fyrverkeri av energier vi har framför oss.
Men bli inte oflexibel utan var som ett bambuträd, mjuk, flexibel men stark. Håll dig i ditt center!
Släpp de värderingar, de tankar, de strukturer, de vanor, osv som du inte längre kan identifiera dig med, tillåt reningsprocessen.
Uranus handlar inte om att sakta sega sig emot målen, utvecklas, genomgå evolution, nej, Uranus handlar om stora steg, kvantitativa språng.. Skutt så var du framme!
En kompis sa för länge sedan att Uranus fungerar så att du sitter med en kaffe kopp i handen, avnjuter din dryck men nästa gång du tittar ner har du en blomvas där istället. Vips! Utbytt.
Det är en bra bild (om än något överdriven).

Mars är, i allra högsta grad, en spelare att ta med in beaktning här.
Lite lustigt är att Uranus handlar mycket om det kollektiva, om sk community thinking. Mars kommer nu att befinna sig i Vattumannen som också har rykte om sig att handla mycket om detta.
Vad kommer detta att innebär för oss?
Vi står vid porten, vi knackar på - vem öppnar? Till vad?

Du som vill sätta intentioner kanske inte vill göra det för hela 7 år framåt men du kan i vart fall titta på tidsperspektivet från nu tom 24/10 då tecknet mitt emot, Skorpionen, har sin fullmåne.
Fundera över vad du känner gällande det hus som Uranus påverkar, gör de förändringar du önskar. Det är alltid bättra att förekomma Uranus än att den "tvingar" på dig något nytt. I övrigt - släpp taget!
Inte mycket du kan göra med Uranus än då, go with the flow!

Själv fick jag min första Uranus smakbit häromdagen...
Jag är, som flera av er vet, "mega oxe" med ett helt stellium av planeter inkl Solen i detta tecken och har inte riktigt vetat vad jag skall känna inför det som komma skall.
En sak är dock säker, jag längtar en hel del förändring då de senare åren varit "sega" såsom för många andra oxar.  Så, när första smakbiten kom var jag helt oförberedd, såklart, men jag fattade då tecknen var tydliga. Gav mig hän, släppte kontrollen och jösses, vilken underbar ride det blev.
Snabbt, smidigt och läkande.  Minns därför, ingen energi är vare sig bra eller dålig. Vi måste bara jobba med vad vi har!

Njut din nymåne i Oxen!
Vandra ut i naturen. Ta av dig skorna. Plantera några frön. Lyssna på fåglarna.
Ta ett bad... Lyssna inåt!
Var den idisslande, trygga Oxen som är väl medveten om att styrkan, elden och modet finns, om det behövs! 

Jag ser fram emot att höra om Era upplevelser och att få resa tillsammans med Er de kommande åren. 
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Joy,  Maud

On the brink of... Credit Sarah Varcas.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar