fredag 10 augusti 2018

Nymåne med Solar eclips 11/8-2018.

Då var det dags för den sista av tre eclipser som påverkar oss från denna sommar och framåt.
Förhoppningvis kan vi nu åtminstone få börja fundera över hur hösten skall se ut, vart vi vill lägga fokus men intensiva och annorlunda energier följer oss ytterligare en tid.
 Så, håll lite på hanen.

Vi har fortfarande en mängd planeter i sk retrograd och den energin uppmanar oss att gå tillbaka, se på ting, överväga, ändra. På engelska brukar man säga att du bör ägna dig åt aktiviteter som börjar på re såsom review, return, restart, osv. Skulle alla följt dessa råd till fullo hade ingenting skett just nu och så fungerar det inte riktigt, livet går vidare. Men att ta med sig vetskapen om ATT energierna just nu är fördelaktiga till inre arbete, återblickar och genomgångar, det skadar ingen.
Kort sagt, pressa inte fram något nu!

"Men... Vi har ju en nymåne nu och eclips. Det skall ju sättas ny intentioner, skapas mål och planteras frön." tänker nog många av er.
Precis! Det är alltid tanken vid nymåne men här påverkas vi av retrograderna, något som gör att vi behöver ta hänsyn till devisen "The devil is in the details!".  Kolla av detaljer i det du "släpper ifrån dig" eller tar beslut om i nuläget.

I övrigt, försök så långt det är möjligt att vara "observatören" i ditt eget liv, den som har överblick och fågelperspektiv över hur det ser ut, vart vägen leder, vilka beslut som ser bra ut just nu osv. 
Förra eclipsen talade jag om att hålla sig vid "hjulets nav" dvs att på alla sätt försöka balansera känslor, tankar och händelser under denna tid.  Gå inte i spinn, inte dras in i "andras grejor", rör inte upp en massa nytt och ogrundat ty det kan lätt visa sig vara helt betydelselöst om en stund. Allt sånt är lätt hänt med de energierna som rör på sig nu.
Omedvetet blandas gammalt och nytt, det städas och när det städas piskas damm upp.. Så är det bara och ju mer centrerade, balanserade, närvarande, intuitiva och lugna vi kan vara desto mer kan vi hämta i denna tiden.  När stormen lagt sig...

Eclipsen är en sorts "omstarts knapp"(en nymåne på steroider) där energierna slås ut för en stund och så, när de slås på, tja, då kan något helt nytt vara på plats. Därför är det sunt förnuft att vänta lite..
Merkurius går direkt igen 19/8, Mars vänder äntligen 27/8 (även om den är i skugga en stund till) så kan du vänta med att "trycka gasen i botten" gällande något så vänta tills dessa personliga planeter har vänt bana.


Nymånen äger rum den 11/8 kl 11.56 på 18 grader och 41 minuter in i Lejonets tecken.
Fram med din karta och kolla in vilket hus som påverkas här.
Passa samtidigt på att kontrollera om du har något mellan 0-4 grader i de fasta tecknen, Oxen, Lejonet, Vattumannen och Skorpionen. Har du det kommer du att påverkas lite starkare/känna av denna eclips i något högre grad.

Vi har Uranus i det som kallas "stationary" dvs den har bromsat in och påbörjat sin retrograd bana (7/8) men denna gigant tar otroligt lång tid på sig att bromsa, starta, vända (ja, tom gå framåt) så den räknas som stationary även den 11/8. 

Uranus vänder från sina 2-3 grader i Oxen tillbaka till någon grad in i Väduren.
Ingen jätteresa kan man tycka men denna planet påverkar i allra högsta grad skeendena just nu (och har gjort under en period) så "vänta dig det oväntade" när Uranus är med i leken. 
Att sia om "vad som skall ske" är ingen idé, det är lika svårt som att sia om exakt vad eclipsen kommer att innebära för världen i stort. Den som lever får se.
Mönstren finns där att beskåda, som vägar på en karta men resultatet är beroende av insats och förståelse... Låt oss se hur det utvecklar sig!

Att Lejonets energi är viktigt vid nymåne/eclips i Lejonet är "solklart", hahahha...(dålig humor). Förstod du den?  Lejonets styrare är Solen och vid nymåne har vi Solen/Månen på samma grad, dessutom har vi Merkurius och månens nod i tecknet.
Denna energin påminner oss om att "leva från hjärtat", att praktisera medkänsla med oss själva och andra, samt att känna in på vad som får oss att känna oss levande, glada, passionerade osv.
Naturligtvis är det också så, när hjärtat är inblandat, att det någonstans, på någon punkt även berör alla de nära och personliga relationer vi har.

Lejonet tycker om att vara "mitt på scenen" i alla läget men själva balansakten ligger mellan hjärta och ego... Vilken är den styrande? Ett balanserat Lejon är oemotståndlig, charmerande, närvarande, beskyddande och älskvärd. Ett obalanserat, egostyrt Lejon blir lätt en tjurig, omedgörlig mobbare.
Om man nu får måla lite svart/vitt och det är nödvändigt om ytterligheterna skall bli synliga.
Vad får ditt hjärta att sjunga?  Vad kan du bidra med till den värld vi lever i nu?  Vad gör du/vill du göra "bara" för att det gör dig lycklig? Hur kan du själv fylla på ditt lyckokonto? 

De flesta planeter är på ett eller annat sätt involverade i den här elipsen, en mycket "aktiverad" karta.
Vi har både Yang och Yin energier, t ex har vi ju fortfarande spänningsaspekten mellan Mars & Uranus. Den ger oss inspiration eller otålighet, den tvingar fram saker och den övar oss i den där svåra aspekten att "vara närvarande & mitt i hjulet". 

Det "speciella" med nymånen/eclipsen (förutom att den aktiverar allt) är att vi har ett sk Finger of God eller Finger of Faith som pekar rakt på denna eclipsen. 
Ett Finger of God är en spänningsaspekt som vi inte ser speciellt ofta och att den pekar direkt på en nymåne är ännu mer ovanligt..  Det ser ut som en tunn triangel, ett pekfinger och just denna triangel har Pluto (Stenbocken) och Neptunus (Fiskarna) som bas samt då nymånen/Solen (Lejonet) i toppen.
Vad betyder då detta?

Pluto är ju en kraft att räkna med vad det gäller att transformera, bygga om osv men glöm in bort att Pluto alltid "går på djupet", kräver svar, sanning, ärlighet osv.  Neptunus är den som upplöser strukturerna, får ting att "flyta ihop". Vad är sanning? Vad är fantasi?  Dessa två står i sextil till  varandra och som "grundpelare" i detta ödets finger.

Mega Möjligheter till storstädning, till förändring/förbättring, till att bygga helt NYTT.
Eller som en vän till mig uttryckte det: Du kan mycket väl vakna upp en morgon och inse att du befinner dig i ett helt nytt liv!"
Hintandes att helt nya förutsättningar och magi är i luft. Därför - VAR I NUET! UPPLEV!
Se på de tendenser som dyker upp, följ flödet!  Därefter, lite is i magen och se vad som består när dammet lagt sig.

Lite kuriosa för dig som är "extra intresserad" (och lite äldre ;-)
När du ändå tar ett "fågel perspektiv" på livet, vad skedde Juli - Augusti 1999?
Det är den eclipse cirkel som vi nu kör ett avslut/omstart på... Kan du minnas tillbaka?
Vem var du då? Vart stod du i livet? Vad hände? 
Det finns en möjlighet att du ser "likheter" och fortsättning på vissa trådar som startade då... Skeendena i vårt liv går ju i en spiral och detta är en sådan "beröringspunkt, där energierna kommer väldigt nära varandra.

Lycka till med din nymåne tid & ritual!
Dela gärna tankar och frågor med mig, det gör alltid informationen mera levande för mig och alla upplever sin karta på sitt sätt.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Transformation,  Maud










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar