söndag 30 december 2018

Nymåne i Stenbocken 6/1-2019 + Energi uppstart 2019

Vackra själar,

Då var det dags att summera ytterligare ett år.
2018 lämnar oss om några få timmar och vi får möjlighet att "vända blad" och skriva nya kapitel.
Som jag hintade i tidigare bloggar så anser jag att vi står i dörröppningen till en helt ny tid nu, en tid som kommer att sträcka sig från 2019-2025. 

En tid av massiv förändring, turbulens men också där vi börjar att se förändringarna ta plats i världen på ett helt annat sätt än tidigare. Spännande, efterlängtat och osäkert, allt i en salig röra.

Det finns egentligen information och material att fylla två bloggar här. Dels pga att vi nu går in en ny eclipse säsong, och dels pga att denna nymånen verkligen är ett startskott, både av 2019 men också av perioden 2019-2025 (och det som komma skall).
Jag skall göra ett försök att hålla det kort så att du får så mycket "helhet" så möjligt, här och nu. Resten kan vi återkomma till senare... Ok? Vi åker!

Eclipser är universums "reboot knapp".
Du vet, när man håller in knappen på telefonen eller datorn tills allt stängs ned och man kan starta om den.  När den så vaknar till liv igen har något lossnat, något släppt och förhoppningsvis väljer den att fungera optimalt igen...
Eclipserna kommer alltid i par, se mer info i tidigare bloggar, och nu är vi inne på paret - Stenbocken & Kräftan, som kommer att påverka oss under dryga 18 månader. 
Kolla upp vilka hus som påverkas här i ditt födelsehoroskop!

2019 har 5 eclipser, 2020 har 6 eclipser.
2019 har vi 3 eclipser i Stenbocken, 6/1, 16/7 och 25/12 samt en kvarvarande i Lejonet (tidigare eclips cyklus) 21/1  samt en i Kräftan 2/7.
Vad ser vi genom denna information?  Jo, att Stenbockens energi kommer att vara mycket dominerande under de kommande året/åren.
Att detta ger en försmak på den stora konjunktion som alla väntat på 2020 då Saturnus, Pluto och Jupiter kommer samman i en eclips i Stenbocken (12/1-2020).

Stenbocken symboliseras inom astrologin av en bergsget. Egenskaperna hos en bergsget är vägledande här:  a) ta sig till en topp/utkiksplats på bästa möjliga sätt. Steg för steg, med fokus, mod, fasthet och hårt arbete b) Använda sig av det man har. Bergsgeten äter av det den finner, klarar sig på lite och vet att hushålla. c) Håller sig till sitt eget fokus, har ofta sina "egna regler" men låter också andra ha sina.
d) Känner sina gränser, vet när man kan "gå utanför komfort zonen" och när man måste bromsa.
Låter det tråkigt eller nödvändigt? Vad behöver du göra för att nå din egen "master degree" i ditt liv?


Såg du att det smögs sig in en katt bland hermelinerna?
En sista eclips i Lejonet den 21/1 2019, en möjlighet för dig att avsluta/se på den cyklus som du varit inne i de senaste 18 månaderna.  Denna kommer att inträffa på 0 grader 49 min, och är en full total Lunar Eclipse tillika en Supermoon, Bloodmoon osv. 
Vad har fokus varit? Vilka hus var aktiverade genom Lejonet/Vattumannen i ditt horoskop?
Här får vi verkligen en enorm möjlighet att klippa de sista energibanden ur den här cyklusen och ur 2018.  En härlig Januari månad med stark start energi men också med möjlighet att ta hand om efterslängarna.

2019 börjar väldigt spännande med att Mars står på 0 grader i Väduren.  Väduren är det första tecknet i Zodiaken, tecknet "styrs" av Mars så intensiteten ökar när den är på hemmabana.
Dessutom är 0 graden av de kardinala tecknen den sk World axis eller Aries punkten och detta betyder att energien också förhöjs/förtydligas.  Vi startar alltså året med massor av "krigarenergi", maskulin energi, Yang, om du så vill... Åt vilket håll önskar du rikta denna energien?

Samtidigt, vid årsskiftet, har vi Uranus placerad på de sista graderna i Väduren.
Denna gigant som har gått retrograd under en period gör sig nu beredd att vända och gå tillbaka in i Oxen. Där kommer den att "stanna" tom 2026. Vändningen sker direkt efter nymånen 6/1.
Tänk dig en "supertanker", ett jätteskepp som vänder 180 grader. Det skapar vågor, strömmar och lite turbulens!   Uranus blir en "spelare" att räkna med under hela Januari då den kommer att stå och "tugga" på de kritiska graderna av Väduren.  "Rebellen" har lust att påminna oss om pågående förändringar och se till att vi inte "somnar in igen". Eller kanske somnar vi och vaknar i en helt ny verklighet?


Startskottet för eclipse säsongen "går av" då vi får årets första nymåne den 6/1 kl 02.28 på 15 grader och 25 minuter i Stenbockens tecken. 
Detta är en sk partiell Solar eclips/förmörkelse och vid tidpunkten för nymånen/eclipsen har vi Solen/månen i en spännande placering mellan Saturnus (12 grader) och Pluto (20 grader).
Dessutom har vi Merkurius på 1 grad och månens Södra nod vid 26 grader som grädde på moset.
Det är dessa spännande aspekter som ger oss en försmak av det som komma skall, se info om 2020 ovan.

Vän av ordning, har du reagerat på gradtalet?
Japp, detta är den tredje nymånen som infaller precis "mitt i" ett tecken, alltså på 15 grader. 
Vi är inne i en period där fullmånarna lyser upp/sätter fokus på de starka kritiska "O graderna" av tecknen, faktiskt 5 på rad, tätt följt av en på 29 grader (också en kritisk grad).  Nymånarna hamnar vid tecknets mitt, mitt i energierna, centrum...
Dessutom har du säkert noterat, att vi from 6/1 har ALLA planeter i direkt rörelse, något vi inte varit bortskämda med under 2018. Denna "nåd" får vi behålla tills Merkurius vänder retrograd 6/3 i Fiskarnas tecken. Detta innebär att det är "all systems GO" vad det gäller nya projekt, idéer, mönster osv, dags att genomföra det vi kom fram till under 2018.

Övriga transiter värda att hålla ögonen på är:
Merkurius kvadratur till Mars - något som vi vet kan leda till "hårda ord" och ilskna människor..
Antingen det är vi själva som "låter tungan löpa" för fort eller så faller vi offer för andras vrede (eller verbala vrede). Bara vetskapen om denna transit brukar leda till att man tänker en gång extra eller håller tand för tunga. Använd den istället till att slipa på den där texten du önskat skriva eller sitter lite fast med, Mars kan hjälpa dig att komma loss.

Jupiter står i kvadratur till Neptunus, ja, exakt är det den 13/1 men det kommer att "ligga inne" från och till under hela 2019. När denna energien fungerar som bäst så handlar den om kärleken/omtanken för allt som har Qi/livsenergi, känslan av att vi alla är ett och att vi är del av något större än oss själva. Att vi vågar att ge oss hän till arbetsuppgifter som är större än oss själva t ex att jobba för jordens väl, stoppa världssvälten osv. 
Utmaningen av aspekten ligger bla i att se på dina "trosuppfattningar", de levnadsregler och system du satt upp för dig själv, fungerar de? Ger de dig den "utdelning" du önskar?
Eller behöver du luckra upp, ändra eller se över dessa så att du verkligen hamnar där du önskar att vara?


Jaha... Astrologi hit, tecken och grader dit... Vad säger jag egentligen?
Såsom alltid, kolla din karta, vart faller dessa eclipser och nymånen? Här kommer du att ha en aktivering av energierna och ett jobb att göra.
Universum indikerar också att något helt nytt är i görningen, att vi behöver förbereda oss på bästa möjliga sätt.. Koppla ihop de egenskaper jag tillskrev bergsgeten med de hus som aktiveras i din karta. Hur blir detta för dig?

Stenbocken är inte enbart "en slav" under de regler som existerar, även om tecknet är Saturnus styrt.
Reglerna går igenom en sorts enkel "sorterings process", brukbart eller icke brukbart och av dessa "brukbara" regler gör sig sedan Stenbocken sitt system.
Ett system som funkar, ett system som leder till den önskade "toppen"och som hjälper till att hålla honom på banan.  Att använda viljestyrka är nobelt men blir slitsamt i längden, det vet Stenbocken, och när "the going gets tough", ja, då lutar han sig på sitt genomtänka system.
Ingen diskussion, agerande enligt planen är ledmotivet.  SÅ, se igenom ditt "livs regelsystem".

Vi blir utmanade nu, ordentligt. Utmanade att mästra och bemästra vår egen inre frekvens!
Målet är att VETA vad som är din frekvens, vad du önskar att uppnå och så, hålla, hålla, hålla den frekvensen oavsett vad som sker därute.
Att alltid kunna ta oss tillbaka till detta center av vår egen vibration.  Vem vill du vara? Vilka värderingar är du villig att stå upp för? Vart tänker du ta upp stafettpinnen och leda färden framåt?
Vilka av dina gåvor behöver världen se mer av nu?

Vart ligger din kraft/ ditt kraftcenter (Pluto)? Och hur står detta i relation till din kontroll (Saturnus)?
Hur kombinerar du dessa två för maximalt driv framåt mot dina mål?

Tveksamhetens tid och frågornas land är delvis över, det jobbet borde vi ha gjort förra året.
Nu är vi inne i tiden av att fästa säkerhetsbältet, ställa in GPS:en och få jobbet gjort, ty Stenbocken får jobbet gjort. 

Ett pekfinger i soppan, såsom alltid, en balanspunkt åt andra hållet...
Eclipser är aktiva upp till nästa eclips dvs i detta fallet nästa Solar Eclips i Kräftan 2/7 och, mitt under pågående eclipse så ser vi aldrig helt klart. Minns du reboot knappen?
Det är ju mörkt då, allt är avstängt och det tar en liten stund innan allt är "full system go again".
Med detta säger jag, om du känner dig stressad, om du tycker det är mycket och du inte riktigt har GPS koordinaterna på plats ännu.. Ta det lugnt! De kommer... Jag lovar.

Detta blev ett långt inlägg trots att jag försökt att hålla det så kort så möjligt men jag hoppas att det har givit dig något att klura på inför dina nyårslöften och intentioner.
Själv ser jag fram emot detta år med samma blandade förtjusning då Uranus pressar sina ljuva energier i mitt centrum och mitt. Bara hoppas att kompisarna i Stenbocken kan kompensera en del ;-)

Välkommen med frågor, funderingar och kommentarer, här eller på Facebook (Aquila Terapi & Coaching).
Jag vill ta tillfället att önskar dig ett riktigt GOTT NYTT ÅR och en härlig nymåne i Stenbocken.
Live with Passion & as always, Blessed you are! 
Kärlek och Ljus,  Maud
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar