söndag 22 september 2019

Energipuls vecka 39 med kort, Mabon och nymåne.

Vackra själar, 

Denna vecka väljer jag att lägga inspiration och impulser i en blogg istället för "bara" ett Facebook meddelande då det är flera viktiga energitrådar att dra i och utveckla. 
Ett energitema som kom igenom för September månad var "Transformation through greif" och jag har sett/känt på mycket av detta, både privat och på jobbet. 
Delvis tror jag att "giganterna" som varit retrograd i Stenbocken har haft något med detta att göra men också behovet av "rent hus" inför de energiskiften som är här för att stanna. 

Låt oss nu hoppas att detta "släpper taget" lite då vi går mot slutet av månaden tillika mot Vågens tid och en ny nymåne. Veckans kort bådar i vart fall gott... Skall vi ta en titt? 

Vecka 39 startar starkt redan på Måndagen då Solen vandrar sin bana in i Vågens tecken kl 09.50. 
Då detta inträffar har vi det som kallas "Höstdagjämning" (Autumn Equinox) här hos oss på Norra halvklotet, även tidigare kallat "Mabon". 
Denna vecka, från Höstdagjämningen till Mikaelsmäss (i år: 29/9) var en vecka då man säkerställde att det sista av skörden var på plats i lador och skjul.  Djuren som gick vid fäbodar och i skogen skulle hämtas hem till ladugården och vintern skulle förberedas. 
Man tog även fram fotogenlamporna enligt den gamla traditionen " Mikaelimäss in, Mattis ut". (Mattis infaller i slutet av Februari).
Denna vecka kunde också pigor, drängar och andra som arbetade på kontrakt välja att byta gård, arbetsgivare och hem. Därmed ansågs detta också vara den sista/stora "flyttveckan" innan energierna åter skulle vara stabila.

De som var duktiga, flitiga, och förnöjda kunde använda denna veckan till att njuta lite, få betalt, gå på marknaden, vila sig efter slåtter och skörd. En tydlig paus och skiljelinje mellan sommar och höst!
Man passade också på att hålla olika typer av ritualer.  Att tacka för god växt och skörd var vanligt.
Men också att markera skillnaden mellan ljus och mörker.  Det ansågs viktigt att hålla sig "i god ton" med de mörkare makterna så man offrade gärna något till mörkrets gudinna för att blidka henne inför hennes tid. Vetskapen om att mörker måste få vara en del av ekvationen för att balans skall kunna råda var mycket mera utbredd, båda var sidor av samma krona och inte en utan den andra.
Pga detta med flytt och förändringar i hus/hem var det även många sådana ritualer som genomfördes under denna tiden på året.  Innanfönster sattes in, man fyllde och stoppade igen hål med örter och besvärjelser, man bytte ut och fyllde på med ljus, ja, det finns många historier att ta till sig för den som önskar.   Kontentan blir - Mabon var och är en magisk tid! 

Jag tror på magin i att hålla på ritualer och cykler, att våga och välja att göra tydliga avgränsningar och "kapitel" i energierna.  Därför tänker jag att detta är en utmärkt vecka både att uttrycka/visa tacksamhet inför det som varit och samtidigt, invitera det nya in med öppna armar.
Vad har du för tankar runt detta? Känner du till några av familjens traditioner från förr? Eller har du skapat nya och egna?

Venus - Goddess of Beauty & Abundance
Eftersom vi har en nymåne på Lördagskvällen kl 20.27 (5 grader, 20 min in i Vågen) så innebär detta att vi är lite "utmanade" av månens energier i veckan.  Under Måndagen har vi månen i Kräftans tecken, där den är härskande planet men också gör starka aspekter mot både Saturnus och Pluto.  Detta kan innebär att vi utmanas eller uppfattar denna Måndag som "lite extra tung".  Nästintill resten av veckan har vi "mörkermåne" dvs månen är osynlig på himlavalvet och vi uppmanas att reflektera och tänka över framtiden.  Igen, här möts gammalt och nytt, precis som vid Höstdagjämningen.
Jag återkommer med en blogg om Nymånen enligt god tradition så håll utkik här efter den.

Den 26/9 bryter Venus fram som "Aftonstjärnan" och då detta sker är hon på 14 grader in i Vågens tecken. Venus är härskare i både Vågen och Oxen så här är hon stark och trivs utmärkt.
Det bästa och skönaste med denna aspekten är att "hon" mjukar upp läget under denna veckan genom att kliva in i synlig tillstånd och även vara i samma tecken som Solen.
Det är dags för oss att fokusera på människorna i vår omgivning, hur vi bemöter varandra och hur vi önskar att bli bemötta!



Ta dig så en titt på korten!
Veckans ankarkort är nummer 15 ur huvudarkanan, nämligen "Abundance".
Energierna runt detta kort handlar om att kliva ur de tankemönster som håller oss fångna i tankar runt brist, avsaknad av, tillkortakommande, kort sagt, "lack mentality".
Att leva i välstånd och rikedom är mer ett sinnestillstånd och perspektiv än någonting annat! 
Det är lika omöjligt att på en halv dag läka den djupaste depression/sorg och övergå i ett tillstånd av djup glädje och tillförsikt som det är att attrahera välstånd/rikedom till sig själv när allt man ser är fattigdom, avsaknad av osv.  Är du med på den?

Energierna i kortet inbjuder dig till något som gott kan liknas vid en av festerna runt Mabon.
Känn att du går runt på en marknad eller i din visthusbod efter skörden.  Se, känn och smaka på alla dina tillgångar.  Dela med dig vid de dignande borden och låt andra få glädje av din rikedom.
Slappna av och njut! Njut av att se koppen fyllas upp gång efter annan och rid på vågor av välstånd och välsignelser.  Det är så man lyfter sin energi, det är så man fyller livet och det är så man få in känslan och vetskapen av välstånd och rikedom i sitt liv!

Men korten är inte färdiga där, inte riktigt, utan de bjuder även på ytterligare hinter via de två tilläggskort som valde att komma denna vecka.  Båda är eldkort så det betyder att vi behöver vara aktiva i denna processen, inte bara passiva "åskådare" eller medresenärer.

Första kortet är 4 of Fire och energierna här handlar om att fokusera din tid och energi.
Skapa ett gott tillvägagångssätt för hur du skall jobba med de idéer och den inspiration som kommer till dig. Ge dig själv rutiner, scheman och disciplin. Fokusera på målet och lägg in den tid som behövs för att nå det!  Var ärlig, uppriktig och ta ansvar för din del. 
Det du önskar av andra måste du också visa fram själv, annars blir det obalans i båten (projektet) och något faller ut.

Försök att kombinera denna fokuserade energi med energierna ur 7 of Fire.
Här kommer påminnelse om att inte bara vara i intellektet utan också lyssna till intuitionen och universums "input".  Vilka tillfälligheter dyker upp under veckan? Vad känner du inför dem?
Vad sker "under ytan" och vad sägs mellan raderna?
Detta är tricket med mörkermåne dvs att inte allt är upplyst och att inte allt är vad det verkar att vara, tyvärr.  Så, lita till dig själv och tolka tingen efter ditt eget huvud och magkänsla, därefter satsa fullt ut på ditt beslut.  Energierna lovar då att du får allt du behöver på vägen mot välstånd och trygghet.

En stark vecka med många möjligheter att manifestera men också till skönhet, välstånd och eftertanke.   Det är många vågor och vågdalar nu och anpassning/flexibilitet blir A & O.
Ha en härlig vecka!  Fira, festa, gör bokslut och ta vara på vägen framåt!
Jag återkommer med både Wonderful Wednesday och en blogg om nymånen denna veckan.
Välkommen in!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Much Love,  Maud



































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar