torsdag 26 september 2019

Nymåne i Vågen 28/9 - 2019

Vackra själar, 


"Jag välkomnar denna portal som erbjuds mig i samband med denna Nymåne i Vågen. 
I denna energi väljer jag att vara öppen för de möjligheter, erbjudanden och den healing som kan komma mig tillgodo.  

Jag ber om beskydd och gott omdöme så att jag med lätthet kan sortera bort de energier som inte är en del av mitt högsta goda. 
Jag tackar för glädje, trygghet, överflöd, förändring, rörelse och livets balans! 
I fred, I kärlek, TACK!" 

Hela denna veckan (nästintill) har vi haft en utmanande måne, först kräftmåne, så mörkermåne och i tillägg till detta, equinoxen (höstdagjämningen). 
Vi balanserar på staketet mellan sommar och höst, mellan mörker och ljus, mellan värme och kyla och mellan mutable (rörlig) och kardinal (drivande) energi. Vissa saker måste nu lämnas bakom, oavsett vad vi tycker och anser, och det nya behövs tas emot.  Du kanske tänker "visst, visst men så är ju livet hela tiden?" och ja, det är delvis sant.
Men denna gången handlar det om att avsluta en säsong, och du, det är bara tre månader kvar av detta året. Saturnus har också vänt direkt och Pluto följer i hans spår den 3/10, detta innebär att vi rasar framåt mot andra energier.  Har du känt det? 

Nymånen infaller den 28/9 kl 20.26 i Vågens tecken på 5 grader och 21 minuter. 
Även denna nymåne är en supermåne, den tredje i raden.
Ta nu fram ditt födelsehoroskop och se efter i vilket hus denna måne infaller.  Det är här du skall fokusera allra mest då du lägger intentioner och mål för de kommande dagarna.

Det absolut viktigaste i Vågens liv är relationer och bland dessa relationer sitter ofta "parrelationen" i högsätet (detta är "regeln", även om undantag finnes). Vågar anses vara charmerande, romantiska, sällskapliga, lättillgängliga och fredsälskande, om man ser till den positiva sidan.
En Våg i obalans kan vara flirtig och ombytlig (läs svårt med troheten,) samt överdrivet nöjeslysten, tillika obeslutsam och ombytlig.  Venus är Vågens härskare och det är lätt att förstå när man ser ovanstående lista av pro's och con's.



Vid denna nymåne kommer vi att ha Venus i Vågens tecken, i spänningsaspekt till  Merkurius(konjunktion) och dessa två står i kvadratur till Saturnus men också till Pluto.
Detta innebär att vi kommer att kunna se på våra närmaste relationer från två håll.  Merkurius/Venus kommer att vilja få oss att idealisera vissa aspekter, sätta på oss de rosa glasögonen. 
Medan kvadraturen till Saturnus kommer att kräva att vi svarar på frågan - Fungerar detta för mig? Är detta vad jag vill ha?  Pluto begär också att vi går på djupet och känner på känslan...
Varningen här blir - undvik att manipulera med kärleken som ursäkt! Lätt hänt om man inser att man har något/någon man vill behålla.  Gå heller inte i den fällan själv, låt ingen lura/manipulera dig!

Nymånen/Solen står i direkt opposition till Chiron i Väduren. Detta är goda nyheter med tanke på ovanstående... Här kommer potentialen till att läka, både dig själv och andra. Läka din självkänsla,  ge dig själv kärlek och låta såren gro och därmed återfå balansen. Kanske, kanske vågar du också, efter inventering och läkning, dig ut på kärlekens arena igen? 
Denna spänningsaspekt bär på dessa möjligheterna så, du, släpp den in! 
Ta chansen att balansera och förnya det olika aspekterna av dina relationer - detta är månen för det!

Eftersom vi nu bytt från mutable till kardinal energi så finns chansen att du känner drivet och lust igen, lusten att förändra, ta tag i det som fortfarande är i obalans och fixa till det en gång för alla.
Mellan Solen/Månen (5 grader Vågen) och Uranus (5 grader Oxen) finns också en spänningsaspekt, 150 grader, och detta kallas en quinquence.
Denna aspekt bär på energien "just want to be free"och, självklart, kan detta påverka de relationer som granskas genom Pluto/Saturnus "nålsöga".   Siffran 5 är den siffra som kopplas till Uranus och till genombrott, frigörelse, det oväntade osv..

Ett nytt pekfinger här - fastna inte på tanken att det måste vara relationer även om det bör vara med.
Denna energien kan också handla om att använda sig av kreativitet, skönhetstänkande, skapande som finns hos Vågen och "ta den till nästa nivå". Utveckla den, höja den, göra den till din.
Ta dig en titt på vilket hus som påverkas hos dig och jobba utifrån det.

Det du fokuserar på under den här månen har inflytande på dig och dina energier under en lång period så välj dina tankar och ditt fokus med omsorg.  Ta tid att jobba med balansen.
Jobba också med ditt andliga team!  Detta är en utmärkt tid att göra det på eftersom vi är fortfarande relativt nära höstdagjämningen och slöjorna mellan världarna är tunna.
Låt DITT LJUS skina ut i världen!  Hur ser det ut?  Vad vill du sända ut varje dag, varje sekund, i varje möte?  Kanske lite överdrivet men skall vi uppnå balans, bli starkare och få till det vi vill, ja, då behöver vi öva oss, sträcka oss.

Om du är extra intresserad av astrologi har du säkert läst/hört talas om att under dagen då nymånen inträffar så kommer även Saturnus att passera exakt över den Södra månknuten i Stenbocken.
Detta anses som en frigörelse av karma, ett sorts släpp, inför det nya som skall komma. 
Vart har du din Stenbock? I vilket/vilka hus kommer detta att ske?  Ty i dessa krokar kommer vi ju också att ha det numera ökända Saturnus/Pluto mötet i Januari och detta är en del av förberedelserna.
Vad händer just i ditt liv under nymånen?  Bevittna astrologin och släpp taget om det som faller bort (eller vill falla bort).

Slutligen, ytterligare två positiva aspekter till raden ovan..
Nymånen är "granne" med fixstjärnan Zaniah (Vågen 4 grader, 47 min) och den energien är mycket kärleksfull, ärlig, trivsam, omtänksam, förfinad och respektfull.  Naturligvis, bidrar denna till att styrka Vågen och månens positiva sidor och hjälper även oss att fokusera på dessa egenskaper inom oss själva.
Venus gör också en sextile till Jupiter.  Även detta är en varm, glad, generös energi så om du känner dig taggad är detta verkligen en Lördag att bjuda upp/ut till fest. Är det inte din grej, ja, då kan du fokusera på att ösa kärlek, närhet och sex över din partner. Det är också ett utmärkt sätt att använda denna energi på... Välj och vraka, låt hjärtat vara med!

Njut denna sköna nymåne! Var dig själv närmast en stund, ge dig själv närvaro och egentid, strö lite kärlek över dig själv och förvänta dig det bästa.
Det dansar "klyschor" runt i de andliga kretsar och även jag dras med och använder dem för att beskriva ting här.  Men de har en djupare mening, de visar tillbaka till min grundtanke - att vi behöver hålla i vårt spirituella och andliga liv på samma sätt som vi sköter kroppen och känslolivet.
Övningarna, ritualerna, det ihärdiga arbetet att bygga spirituell ankring och trygghet, DET är det som är vår belöning och mål!

Välkommen med frågor och funderingar! Ha en härlig helg i nymånens tecken!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
I kärlek,   Maud





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar