onsdag 8 januari 2020

Fullmåne och eclips i Kräftan 10/1-2020

Vackra själar, 

Som den glada amatör jag är känner jag mig som ett barn i godisbutiken... Minst sagt. 
Stora ord haglar från "stora namn" och jag inser att vi faktiskt står mitt i något stort, omvälvande och nytt men också skakigt, oberäkneligt och obehagligt. 

Extra absurt känns det då man talar med någon som inte är intresserad av energimedicin eller energier alls och de saknar ord och förståelse för allt de upplever just nu.  
Jag blir lite kluven eftersom jag kastas mellan "världarna", vilket i sig inte är något nytt, men jag bär ju på en önskan att alla skall må så bra så möjligt, förstå så mycket så möjligt osv. 

Det är svårt att förklara för den oinvigde att de bör vänta med beslut "för att vi står mitt i eclips säsong" eller att vi kan "hoppas på att Trump skramlar med vapnen för att Mars går in i Skytten men hellre det än att det är hans natala Uranus som kommer till uttryck". ;-)
Detta säger jag, såklart, lite på skämt men det ligger också en allvarlig underton under det hela. 

"Alla kommer att hävda att de har ensamrätt på sanningen just nu men faktum är att "den verkliga sanningen" är svår att se och komma åt" sa en omtyckt astrolog vid namn Steve Judd. 
Sekunderna efter fortsatte han " Detta är den galnaste vecka, på pappret, som jag någonsin kommer at få uppleva under min livstid" och då talade han om den veckan vi är inne i nu. 
Välkommen till galenskaperna!  Skall vi kika in? 


Till denna fullmåne är det inte så mycket "bakgrund" att snacka om...
Vi kommer rakt in i händelsernas centrum och mitt och det är bara att "gilla läget" såsom vi gjort under de senaste året (2019).
"Erfarenheter" är det ingen som kan basera sig på i detta nu eftersom vi inte haft denna typ av "stellium" (gruppering av planeter) i Stenbocken sedan 1285 dvs 735 år sedan. 

Dessutom har vi 8/1 - Jupiter kvadratur Södra noden då vi alla kan uppleva att vi hamnar under trycket av regler/strukturer/regelverk som tillhör det förgångna. 
10/1 - den måne och eclips vi skall diskutera idag, 11/1 - Uranus vänder direkt samt 12/1 konjunktionen mellan Saturnus/Pluto blir exakt.  Maxat, minst sagt.

Den stora konjunktionen (Saturnus/Pluto) påverkar oss alla, utan undantag, men för de som har planeter mellan 20-26 grader i de kardinala tecknen kan detta blir mera kännbart
(kardinala tecken är Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken).
Placeringar i Jordtecken, alltså Oxen, Jungfrun och Stenbocken, mellan 20-26 grader kan även uppleva positiva energier/händelser.

Den 10/11 kl 20:21 har vi en fullmåne eclips i Kräftans tecken på 20 grader och 1 minut.
Ta fram din karta, se i vilket hus detta infaller och fundera över dess betydelse för dig.

Fullmånar är alltid avslut/nystarter och eclips innebär att intensiteten/fullmånens effekt ökar.
Jag har skrivit massor av eclipser eftersom de är intressanta fenomen och har följt av folk genom alla tider så är du intresserad av detta, sök på bloggen och läs mer.  Senaste info finns i inlägget om 2020.
Tre ting kan du dock enkelt hålla in minnet 1) detta gör månen mer intensiv. 2) det är som att göra en omstart på telefon el dator. Allt blir svart en stund och när det kommer tillbaka har "något släppt" eller det ser annorlunda ut.  3) eclipser anses ha inverkan på energierna från 1 - 6 månader.

Kräftans styrs av Månen så detta innebär att fullmåne/eclipsen är på "hemmabana" och hemmabanan bidrar till förhöjd intensitet.
Kräftan brukar kort beskrivas enligt följande: introvert/introspektiv, stark intuition, feminin, stark Yin, näring/närande, omsorg om hem (hemland, hemmabana, hus/hem, familj), moderskap (inkl bröst, kvinnodelar, barna födande osv)men även det inre barnet. 

Kräftan kan även undvika/smita ifrån den känslomässiga spänningen då det blir för mycket och återfinns ingenstans. Eller går inte att locka ut ur skalet...
Känn in på den informationen och placera in den i förhållande till det huset som påverkas hos dig.
Vad kommer detta att betyda?

Fullmåne betyder att vi har Sol och måne mitt emot varandra. I detta fallet betyder det att Solen är 20 grader in i  Stenbockens tecken tillika en del av detta enorma stellium av planeter som vi har i där för ögonblicket. 
Solen på 20 grader, Månen på 20 grader... Vänta nu lite, här... Merk 20 grader också i Stenbocken.. Och året är?
Ja, just det, tittar man lite snabbt på nummerlogi så hittar man att nummer 20 har en egen betydelse i tillägg till betydelsen av en enkel 2:a.

Bildcred: "Divine Compassion" by Drishti Vohra Artwork
Nummer 20 bär en energi av diplomati, att tala från/ur sitt hjärta, att känna sitt inre och höra dess vägledning, att jobba för equilibrium/balans... Detta stämmer förvånansvärt väl med astrologin och den förhandsinformation vi fått om det året vi är inne i.

Vi kommer att flytta oss bort från "behovet av att ha rätt" och öka förståelsen för att vi är unika, olika och därför kan "enas om att vara oense".  Det är ok, det går bra och alla har en plats.
Det är genom att blanda "våra sanningar" som vi kommer att finna nya vägar, nya uppfinningar och en ny balans.

Stenbocken är fullständigt dominerande just nu och det innebär att vi behöver "hålla vår egen frekvens", vara vår egen mästare och utifrån detta gå in i samarbete med andra.
"Interdependent" är ordet och på svenska kommer "ömsesidighet" närmast.  Se på vad du behöver!
Vart vill du?  Vad är din drivkraft och varför?  Finn så sätt att jobba emot detta, varje dag, så ofta så möjligt. 

Energierna runt Stenbocken belönar fokus, arbete i den bestämda riktningen och färdig med det!  Släpp det som inte är alldeles nödvändigt då färden "uppför berget" inte går lättare med onödigt bagage.  Delar av polariteten mellan Kräfta - Stenbocken syns här. Kräftan står för närande, det rikliga, det inre och detta skall du odla, nära och följa. Stenbocken tar detta, brukar det som drivkraft framåt och använder det till sista droppe...

Ord som kommer tillbaka gång efter annan runt detta Stenbocken tema/stellium är - Vi behöver ta ansvar. 
Ta ansvar för att lyssna till vår egen inre sanning, ansvar för att finna en plats till denna vår egen, unika energi, ansvar för att stå tillsammans med andra... Ja, listan fortsätter.
Vi har nått den punkten där vetskapen om att "vi alla är en energidroppe ur samma energihav" skall märkas, synas och brukas, här och nu.

Universum är en plats av balans, även om vi inte alltid "känner av det", och sålunda ser man alltid att dessa typer av utmanande transiter ofta har med några andra som "mjukar upp det hela lite".
Denna gången har vi tre olika "milda" trines som pågår "runt" denna kraftfulla måne och dessa är:

Månen trine Neptunus - en lite "drömsk" transit, som så ofta då Neptunus är med.
Här finns skönhet, medkänsla, drömmar och alla typer av kreativa projekt. Här kommer denna känslan av samarbete in (alla delar av samma energihav) och "behandla andra såsom du själv önskar bli behandlad". 
Neptunus är i sitt hemmatecken Fiskarna så här har vi två härskande planeter i var sitt vattentecken men det är en trine. Trine är en positiv spänningsaspekt så njut den. Uttryck dig, skapa, dagdröm... och se genom slöjorna.  Ypperlig aspekt för meditation och visualiseringar, såklart. 
Kan också betyda att de ev "obehagliga" sanningar som månen verkar skina sitt ljus behövs undersökas närmare..
Acceptera inte allt på en gång utan kolla av lite "fakta" innan du agerar.

Mars trine Chiron -  Här kommer en ny trine, alltså en positiv aspekt, från eld till eld..
Här kommer stora möjligheter till healing, smälta samman ytterligheter, se helheten och finna lösningar.  Detta är en energi som känns som "The Sacred Warrior", stark och full av potential.
Att denna ligger i samband med månen kan innebära att de sanningar som kommer upp och belyses av fullmånen får en chans att läka ut och försvinna... En del av den "tömma ryggsäcken"energi jag nämnde ovan.

Jupiter trine Uranus -  Uranus står stilla vid fullmånen eftersom den går framåt igen dagen efter fullmånen sk stationary direct.
När en planet är vid sin vändpunkt är dess energi extra inflytelserik och detta är inget undantag.
Av detta, denna energi trine,  kan vi vänta oss positiva, plötsliga händelser, oväntade vändningar/väg, dörrar som öppnas, små saker som förstoras eller visade sig betyda mer än du först trott.
Denna trine bjuder på glädje, glimt i ögat och förhoppningar.  Var i nuet, gör det mesta av ögonblicket och ha tilltro till resten!

Ja, det skall bli otroligt spännande att se vad dessa transiter blir till i den fysiska verkligheten och vad som kommer efteråt.
Själv väntar jag otåligt på att Uranus vänder direkt, väntan på den "perfekta vågen"...  ;-)
Låt oss ta på oss "sätta oss i båten" och fokusera på vår egen inre resa, resten ordnar sig då.

Som alltid, välkommen med frågor och feedback och tack för uppmärksamheten.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Kärlek och massa ljus,  Maud




























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar