tisdag 21 januari 2020

Nymåne i Vattumannen den 24/1-2020 - Ett smakprov på det nya?

Vackra själar,

Jag önskar jag kunde bjuda in Er alla hit till mitt kontor, att vi kunde dricka något varmt tillsammans och samtala om hur vi upplever energierna just nu. 
Men det är inte riktigt "hållbart". 
Livet pågår för oss alla.... Så, jag måste fråga dig - hur upplever du det hela?  
Vad träder fram som viktigast för dig? 

Själv har jag växtvärk.. ;-) Den transiterande Uranus har ju i princip varit "parkerad" på min natala Sol under en (läs irriterande) lång period nu och den fortsätter att utmana och locka mig. 

Mitt företag Aquila är "dödförklarat" och tillhörande websida som var under uppbyggnad  fick gå samma väg. I dess kölvatten håller på att ersättas med något helt annat och nytt, som jag hoppas kunna visa strax. 
Två vitt skilda jobb där jag dagligen tvingas långt utanför mina erfarenheter och bekvämlighets zoner har ibland gjort mig så trött att jag undrat om det är värt det. Lägg därtill allsköns inre utveckling, tvära kast och många gaaaalna skratt... 
Skuggsidan, för mig personligen, är att jag har svårt att vad som är vad men transformation är det! 
Knasigast av allt?  Jag vet att det ligger healing och framtid i allt detta och jag vet att jag inte är ensam i förändrings modus, långt därifrån. Så, låt oss surfa vågen... 

Är du intresserad av bakgrunden till den måne vi skall in i nu och allt snack om "den nya tiden"?
Skumma då igenom min blogg om 2020 på denna sidan, link nedan.
Där talar jag om "de första smakproven" på den nya tidens energi och hur dessa uppkommer då planeterna börjar förflytta sig från den kardinala jordenergien i Stenbocken in i lufttecknet Vattumannen.
Solen kliver in i Vattumannen den 20/1 på kvällen (Merkurius är redan på plats, 6 grader in i tecknet), så kommer denna nymåne den 24/1.
Allt detta är de små smakbitarna, de första aptitretarna, och så kommer Saturnus in, för en första inspektion, av Vattumannen under perioden Mars- slutet av Juni.
Här får vi en "större energimässig bit" av det nya, det som komma skall, MEN vi får vänta helt till December då både Saturnus och Jupiter går in i Saturnus permanent innan energierna blir helt tillgängliga och gradvis stabilare.  Läs mer om förloppet här:
http://dragonflymagic.blogspot.com/2020/01/valkommen-2020-en-kort-oversikt.html

Är du redo att gå vidare nu? 
Pluto/Saturnus konjunktionen som vi har passerat ligger fortfarande kvar som ett "bakgrundssurr".
Vi är inte "igenom denna ännu" eftersom planeterna fortfarande ligger inom orben till varandra och kommer att göra det igen då Saturnus går retrograd.
Denna konjunktion uppmanar dig fortfarande att "inte ta med dig onödigt bagage in i framtiden".
Huset har en betydelse för dig individuellt, så fram med kartan och ta dig en titt (även om du säkert gjort den innan).  Hur var det nu?  Vad skulle du se till att göra dig av med(rent fysiskt, kanske)?
Vad behövs rensas, släppas, städas, ifrågasättas? 
Jag vet att du har hört den förut, massor av gånger, men tåget är klart för avgång..
Så, make space eller det blir tungt och trångt.



Du, kära läsare, som varit med ett tag, minns du att vi hade något speciellt under perioden Nov 18- Mars 19?  Jo, vi hade alla fullmånar, 4 st på raken, på 4 grader i sitt respektive tecken och även då talade vi om att sätta punkt, att lägga sista stenen och bli färdig.
Lite speciellt blir det om du nu ser till den nymånar (nystarter) som påverkat slutet av 2019 och början av 2020... Nämligen, 4 st efter varandra och även de på 4 grader och den vi bjuds på nu är den fjärde av dessa fyra. 
Nu lägger bygger vi grund för det nya och Vattumannen är verkligen "rätt energi" för att vi skall se oss om efter nya, annorlunda byggmaterial för vårt framtid.

Nymånen infaller den 24/1 kl 22.24 (Sverige) i Vattumannens tecken på 4 grader och 21 minuter.
Vid nymåne har vi alltid Solen och månen på samma grad så fram med ditt födelsehoroskop och se efter vilket hus som aktiveras.
Solen/Nymånen gör en kvadratur till Uranus (dryga 2 grader Oxen) och detta blir denna nymånes "grundton".
Uranus är Vattumannens styrande planet så här får vi dubbel dos av både Uranus och Vattumannen.

Nymånen i sig själv handlar om en nystart, ett nytt månvarv, ett nytt år runt Solen, ny energi in i det området i kartan.  Men med denna Vattumannen/Uranus energi kommer en extra boost av nystart och förnyelse..
 "Vart har du slöat till? Tappat greppet? Kanske tom somnat av/in eller gett upp?" undrar Uranus och ruskar om oss.
Det ÄR dags att bryta rutinerna som inte fungerar, dags att förnya löften och värderingar så att det passar den du är på väg att bli och inte den du var.

Dessa energier "älskar" det okonventionella, det självständiga, på gränsen till det egensinniga så grundreceptet är "finn din egen vibb och följ den".
Vi är alla unika och behövs såsom unika bitar i det stora världspusslet, det gäller bara att hitta platsen, experimentera sig dit, lyssna sig dit...

Vattumannen är ett lufttecken med mycket mental energi (higher mind) som älskar att experimentera utanför gällande ramar. Uranus bidrar med sin elektriska energier, sitt oberäkneliga slagord "expect the unexpected" och vi kan landa lite vart som helst.

Positivt är att vi kan förvänta oss framsteg inom t ex transport, medicin, artifical intelligence, rymden och teknologi. Vi kan även förvänta oss att se uttryck av Vattumannens humanitära sida.
Gränser och begränsningar mellan folk upplöses och kanske, ja, kanske blir vi alla plötsligt "jordlingar"... Omöjligt är det inte!  Snabbt kommer det också att gå, det vet vi också, dessa "herrar" reser på lätta fötter och med minimalt med bagage. De skapar fortsättningen medan de rör sig framåt, medvetna om att steget skapas i intentionen och till detta har de full tillit.
På ett personligt plan kan du också uppleva förändringar eller plötsliga insikter, ändrade åsikter eller kanske vänder du på en femöring.. Låt energierna tala.

Att tänka på vid denna nymåne är Uranus elektriska energi som kan bli så stark att det "kryper i håret på dig". Botemedlet för denna rastlöshet och "klåda" är att jobba med Moder Jord.
Se till att jorda och grunda dig då får du till en win-win (Vattumannens ultrakänslighet kan få komma till tals på ett balanserat sätt).  Bromsa ner tempot men förbli flexibel och undvik att bli/vara reaktiv.
Följ "lukten" av frihet!

Vattumannens obalanserad sida kan tippa över och kräva en renhet som gränsar till sterilitet, energierna rör sig så mycket på de mentala sfärerna att hjärtat/känslorna inte får vara med.
"Vill inte smutsa ner mig med sånt" känslan och då kan Vattumannen bli så objektiv att han inte klarar av att engagera sig alls (eller vågar inte gå in i det).
Fall inte i den fällan då du inte kan "kliva av" det här energi tåget med destination framtiden och din värld behövs byggas av utifrån din vibration, en kombination av hjärta och hjärna.

Transiter pågår "på sidan" om denna måne dvs de är inte i någon direkt spänningsaspekt till själva nymånen men deras energier påverkar oss ändå.   När universum bjuder på lite mera "utmanande energier" såsom denna "förändringsenergi", ja, då finns det oftast andra energier runt som stöttar upp och har en sorts "balanserande effekt" för att vi inte skall trilla av förändringståget för tidigt.

Venus gör en konjunktion till Neptunus (i Fiskarna) och dessa två står i kvadratur till Mars.
Detta betyder att möjligheterna/chanserna för att de "kreativa uppslag", som du får till dig via Nymånen/Uranus, har möjlighet att slå rot hos dig.
Konjunktionen här handlar om skönhet, kreativitet, idéer (tom nästan överjordiska sådana) OCH i tillägg, du har energi och mod att genomföra dem (Mars). 
Håll även ögonen på världsläget här då detta är den berömda "Aggression at Sea" transiten, något mindre positivt men fullt möjligt.
Minns att vi ser på rörelser och tendenser i energierna här, inga exakta förutsägelser.

Merkurius sextile Mars bromsar ner effekterna av kvadraturen ovan men ger dig samtidigt praktisk energi att göra något av insikterna du får. Du får energi att ge sig själv en boost framåt.
Kanske pga de insikter som månen i sig själv bidrar med?
Även Merkurius befinner sig ju i Vattumannen och känner sig redo för att tänka och kommunicera utanför boxen.  Tala, handla, kommunicera osv på ditt sätt (typ) och se vart det landar.

Venus sextile Jupiter - den skönaste av transiter... Happy, happy.
Här får lyckans två främsta tjänare chansen att samarbeta och för oss ger det massor av möjligheter och dessa kan falla rakt i armarna på oss.
Pengar, kärlek, lösa upp gamla knutar och surdegar, ja, vad har du på önskelistan?
Tacka och öppna armarna!  Fantastiskt härlig energi att meditera i och möjligheterna till nya insikter och kunskap är oändliga.  Njut det.

Försök att pröva/leka med något nytt varje dag under den närmsta tiden.
Fundera över hur och vart du vill "rucka lite" på dina rutiner och regler och när du så vänder dig inåt - vad sker när du vågar hänge dig till yin energien?
Välkomna de nya impulserna, plötsliga infallen och förklädda överraskningarna.
Minns att de hjälper dig på vägen emot din och vår nya framtid.


Välkommen med tankar, frågor eller feedback.
Jag önskar dig en härlig nymåne, ett skönt flöde och en god vecka.
Live with Passion & as always, Blessed you are,   Maud











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar