söndag 30 augusti 2020

Fullmåne i Fiskarnas tecken 2/9-2020 - När Uranus blir en allierad och magin släpps loss.

  Vackra själ, 

Välkommen till September och försmak av höst!  

Vi är inne i årets mest intensiva fas och energierna står som spön i backen.
Jag är otroligt nyfiken på hur vi kommer att summera denna årets andra delen då vi blickar bakåt och vart vi kommer att stå då 2021 rings in.        

September startar med den fullmåne vi skall tala om idag, så kommer Merkurius att byta tecken till Vågen, därefter Venus(Lejonet), och 9/9 är det dags för Mars att vända retrograd i sitt eget tecken Väduren. Mars är en av huvudrollsinnehavarna under detta års andra del så låt oss se vad det innebär för världen och för var och en av oss, individuellt.  

17/9 har vi en nymåne i Jungfrun och mycket av det som dyker upp/pågår i våra liv från Fiskarnas fullmåne fram till just den nymånen ger oss en fingervisning om vad vi skall igenom och företa oss under resten av året (plus starten av 2021). Så, var lite observant.  27/9 byter Merkurius tecken igen och går in i Skorpionen...Och så, så vänder Saturnus direkt, ÄNTLIGEN, den 29/9.  

Detta är startskottet på den absolut sista delen av det sk "Capricorn stelliumet" dvs ansamlingen av planeter i Stenbocken löses nu långsamt upp och vi går mot Vattumannens tidsålder. "Bara" Pluto blir den som hänger kvar till 2024 i Stenbocken så det finns fortsatt tid att upplösa det gamla och transformera om det uttjänta. 
Mången Stenbock pustar lättad ut och vi ser alla fram emot andra energier, andra tider. 

Huvudpersonen i zodiaken, för tillfället, måste vi ju säga är "eldiga" Mars i sitt hemmatecken Väduren. Mars går retrograd from 9/9 (28º Väduren) och backar genom tecknet helt till 15º, dit når planeten den 13/11 och så vandrar den äntligen ut ur Väduren i början av Januari 2021 (och även här kan vi då "byta kapitel/vända blad).  Varför gör detta Mars till en "huvudperson"?   
Jo, för Mars har redan gjort kvadraturer till alla de tre stora planeterna i Stenbocken på sin väg genom Väduren.  
Kännbart för många under Augusti månad och nu kommer den, i sin retrograda bana, att genomföra dessa kvadraturer en gång till och så ytterligare en gång efter att den vänt direkt (tiden mellan 13/11- Jan 2021). 

Mars är en inre planet, en sk personlig planet, och handlar om vår individuella styrka, hur vi använder vår kraft, vår kunskap och riktningen på densamma. Det är ditt inre driv, din krigare, din maskulina sida (även inom kvinnor) och när Mars är i sitt hemmatecken blir alla dessa attributen starkare, tydligare, ja, mera eldiga.  Samtidigt möter då Mars, i spänningsaspekt, de yttre planeterna (världen där ute) i tecknet

Använd Mars energi till att stärka DIG!

Stenbocken. 

 Stenbocken handlar om yttre strukturer, regeringar, stora företag, top-down styrning osv. 
Det är detta som är "upplösningen" av det gamla livet, 3D, eller vad du nu vill kalla det. Ser vi det så, ja, då är det kanske lättare att förstå att Mars behöver göra processen tre gånger (och göra det ordentligt).  Eller hur? 

Jag anser det viktigt att hålla några saker i minnet. 
Först och främst, det finns inga slumpar i universum och det är tydligt via astrologi. Detta är "schemalagt" och skall ske i denna tiden i synk med så mycket annat.  
För det andra, det blir alltid vågigare, mera gungigt och lite "våldsamt" ju närmare sanningens punkt vi kommer.  Tänk på Tornet i tarot! Det märks när man byter från en livsstil eller bana till en annan och även om man valt det/vill det, så är det kännbart. 
Rådet blir därför att använda denna Mars energi till att stärka dig själv! 
Jobba på dig själv, stärk din kraft och ditt mod (med de verktyg som passar dig). Finn riktning för din glöd och din passion. Detta är en Yang energi och den behöver balanseras med Yin tid emellanåt. 
Tänk igenom hur du gör det också och var förberedd.

Har du några planeter/aktiveringar runt de sista 10 graderna i Väduren, Kräftan, Vågen eller Stenbocken, ja, då kommer du antagligen att känna av detta extra mycket. 

Fullmånen inträffar den 2/9 kl 07.22, 10º 12 min in i Fiskarnas tecken. 
Ta fram din karta och se vilket hus som denna fullmåne aktiverar och ev planeter som finns i och runt. 
Vid en fullmåne så har vi alltid Solen mittemot i zodiaken så denna gången återfinner vi Solen på 10º 12 min in i Jungfruns tecken.  Även det är ett viktigt hus att hålla reda på - vi vill alltid veta vart/vad Solen lyser upp. 

Fiskarna är zodiakens sista tecken, det 12:e, och har alla "världar" och energier tillgängliga på sina fem fingrar.  Detta gör att tecknet ofta omtalas som kärleksfullt, öppet, inkännande men också som gränslöst, illusoriskt, veligt och otydligt.  Neptunus är styrande planet i Fiskarna och vi talar ofta om "Neptuni vågor", då vi vaggas eller kastas runt i vårt känsloliv utan grundning eller ankring. 
Fiskarna - Jungfrun axisen (mittemot varandra) omtalas ofta som den världsförbättrande axisen eller service axisen. Två tecken som mår bra av att ge service till människorna runt sig och som har stor kapacitet för detsamma. Samtidigt, detta är tecknen som behöver finna sätt att mästra sig själva på först. Det vill säga, de behöver först fylla på sin egen kopp, så kan de ge till andra. 


Eftersom fullmånen nu infaller i det 12 tecknet, det sista, så förväntar vi oss ett större "släpp" än vanligt så se dig lite extra runt (insida, utsida och påverkat hus). Vad är du färdig med och kan ge över till Spirit? 
Denna måne öppnar upp mot något vi inte sett förut... Något helt nytt och det kan mycket väl komma från helt andra "världar" än den vi är vana vid (Fiskarna).   Vad kommer in här?  
2-3 dagar efter fullmånen gör månen en konjunktion till Neptunus (fiskarnas styrande planet) och svaren kan då komma till dig, tydligt.  Meditera, lyssna och sortera.

Ta dig också tid att se över året.  Hur långt har du kommit med dina intentioner och planer? 
Har året utvecklat sig såsom du trodde?  Vad behövs färdigställas?  Vart behöver du styra om/tänka om?

Solen på 10º Jungfrun, Fullmånen på 10º Fiskarna och Uranus på 10º Oxen (retrograd) ger en fantastisk spänningsaspekt som vi absolut skall njuta till max. 
Under de senast ny/full månarna har Uranus gjort tuffa aspekter där den stått för "bråket" och motståndet men denna gången går den in, allierar sig med både Sol/måne och ger oss lite stjärnstoff att leka med.
Här får vi en dörr, en öppning, något nytt blir synligt (och möjligt att använda) och detta ÄR användbart i det fysiska livet, här och nu.  Något startar här, bygger sig hela vägen genom September, och har även potential att fortsätta under resten av året... 
Viktigt, viktigt - låt inte det som dyker upp här avdunsta och bli till ingenting!!  Ta tag i de energitrådar som kommer. Öppna de dörrar som visar sig och tro på dig själv!  Du ser inte dörren om den inte är för dig, okej?  
Nya människor, nya chanser, nya idéer - fånga dem, undersök dem, och integrera dem hos dig. 

Neptunus (19º Fiskarna) gör en opposition till Merkurius (24º Jungfrun) vid fullmånen och detta kan göra att du känner att något "brygger" inom dig. Mental förvirring, känna sig "trött" på gamla strukturer och snack, önskan om en uppgradering är exempel på uttryck detta kan ta sig. 

Försök ändå att notera vad som sker i denna processen, håll orden "något brygger" i minnet, och se hur nya ting växer fram inom dig.  
Notera gärna ner det "uppkomna" så att du inte glömmer det för det finns guldkorn att hämta här, agera på och se växa. Lösningarna står på rad inne i dimman och väntar på att bli synliga för dig.  
I princip samma tanke som runt Uranus - Solen aspekten ovan. Viktiga råd i en viktig tid! 

Merkurius i Jungfrun gör en trine till planeterna Pluto/Saturnus i Stenbocken och detta ger oss en förnimmelse av att något behöver komma fram i ljuset, bli sagt, sett och uppmärksammat. 
Det finns ett element av "Timing" med här... Du måste själv fundera över vad det betyder för dig (se på husen) men det kan vara något du "prövat förut" och som inte fungerade då. Men nu kan tiden vara inne att pröva samma sak igen eftersom timingen är på plats. Är du med på tanken? 
Eller det kan handla om att vara på rätt ställe vid rätt tid... Eller att inte "pressa igenom" något även om det känns rätt, ge det tid, känn in och pressa när läget kommer. 
Tänk på det jag skrev ovan, håll koll på impulser, idéer och tankar.  Lyckans fe kan mycket väl landa hos dig om du släpper gamla tillkortakommande, ältande och envishet.  
Var närvarande i ditt eget liv, öva din intuition och leta efter sätt att förbättra och må bättre i dig själv. 

Det är en koncentrerad energi vi är inne i, mycket Yang, men det finns även tydliga "fickor" av Yin att balansera och hämta näring ur. Mycket av det nya kommer att visa sig när Solen vandrar vidare, 10-25 grader, i Jungfrun. 
Vad är det vi, som kollektiv, vill skapa? Hur vill vi att framtiden, planeten, och världen skall se ut? 
Det är HIT vi skall vända vårt fokus, vår skapande kraft, och hela vår varelse.  Låt det som faller falla. 
En väninna till mig fick rådet av Spirit för en tid sedan "Håll dig mitt på cykelvägen, cykla på, oavsett vad som händer på sidan om dig.  Det kommer att falla saker, det kommer att explodera och förändras men håll ditt fokus framåt! Se inte till sidan, fokusera inte på det gamla, utan håll din målbild. "  
DET rådet anser jag gäller nästan alla i denna tiden.  Är du enig?  

Härligt är det att vi nu når den punkt där vi kan börja BYGGA det nya, där vi kan börja "se" energierna ta form i våra egna liv.  Energin vi håller idag ÄR vår verklighet imorgon! 
Därför är "imagineering" ett viktigt modeord med STORT innehåll i denna skapande process så låt oss sätta dess betydelse i verket. 
Jag tror inte att det blir någon "promenad i parken", tiden fram till jul, eller tiden efter jul, för den sakens skull. Däremot anser jag mig veta att hårt, fokuserat arbete med sig själv, sitt inre, och energierna kommer att visa sig värdefullt i långt högre grad än det gjort de senaste åren. 
Det är verkligen LJUS FÖRÖVER nu, ett tydligt ljus, och det ger förnyade krafter och känsla av magi. 

Välkommen med frågor och feedback!  
Jag vill gärna veta hur du uppfattat bloggen, månen och dess inverkan. 
Ha en strålande härlig fullmåne i Fiskarna, njut din ritual och se dörrarna öppna sig. 
Live with Passion & as always, Blessed you are,  Maud 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar