onsdag 16 september 2020

Nymåne i Jungfrun 17 September 2020 kl 13:00

 

Vackra själ, 

Hur har starten på månaden varit? 
Jo, jag vill att du skall tänka igenom tiden från sista fullmåne (2/9) tills nu...  
Har du noterat något nytt som "vaknat", väckts eller visat sig på ett eller annat sätt? 

Energimässigt såg vi indikationer på att något nytt "spirade" vid den förra fullmånen och detta kan/bör ha växt till sig inom dig under det dryga två veckor som nu passerat.     
Vad skall se dagens ljus nu?  Vad vill du visa upp? 
Låt oss se lite närmare på denna super nymåne i Jungfrun och hur den kan hjälpa dig i den processen.  

Vi får en Super Nymåne i Jungfrun den 17/9 kl 13:00 på 25º (inga minuter utan mitt på graden). 
En "Supermåne" är ett namn, en benämning, som används då månens elliptiska bana gör att månen kommer extra nära jorden och dess dragningskraft/påverkan på oss ökar. (ebb/flod, sömnrytmer etc) 
Vid nymåne befinner sig Solen och månen på samma grad så ta fram din karta, finn Jungfrun, och se vilket hus som aktiveras.  
Kanske har du till och med planeter i/runt den graden där månen infaller och då ökar nymånens inverkan på dig. Det är genom att se på din egen karta och placera in informationen som du får här som astrologin kan få liv och betydelse som energiverktyg.  
En nymåne indikerar också alltid en sorts nystart, ett frö av energi. Därför använder vi nymånen till att tänka igenom vad vi önskar att den kommande måncyklusen skall innehålla. 
Vilka intentioner är viktiga för dig?  Vad vill du arbeta för ? Vilka mål har du? 

Jungfrun är ett jordtecken och dess energier sammankopplas bl a med healing/läkning(gärna via örter, kristaller, alternativa metoder), service/serviceyrken samt mat/matproduktion. 
Starka egenskaper hos Jungfrun är deras förmåga att analysera, var praktiska, att redigera/korrigera, att urskilja samt deras förmåga att rena/rensa.  
Jungfru energi i obalans hamnar ofta i oro, ångest, tankar runt att vara perfektionism och den felande länken samt att "korrigering" lätt låter som kritik eller negativt avvisande. 
Komihåg - alla energiuttryck har två sidor och balansen är viktig. 

I förändringarnas tidevarv, jo, vi är mitt i dem är det viktigt att hålla sig kvar i nuet, i ögonblicket, i skapandet och det är den balanserade Jungfrun mycket bra på. 
Devisen " There is never a perfect answer, there is just the current answer!" -  kan vara bra att påminna sig själv om just nu. Därmed inte sagt att det "nuvarande svaret" är dåligt, tvärtom. 
Vi kan bara svara enligt den kunskapen och de fakta vi har där vi står just nu. För allt kan ändra sig inom fem minuter eller fem dagar och då ändras även svaret- är du med på mitt tankesätt? 

Höstdagjämningen (22/9, inträde i Vågens tecken) närmar sig också med stormsteg och man kan "ta på" den uppgradering som vi genomgår nu, både individuellt och kollektivt.  
Viktigt att jobba med hjärtchakrat, andas in i detsamma, och hålla det rent och öppet.  Tillika, enligt Vågens principer, hålla oss i bästa möjliga balans.  En liten passus och information för Er som anser att ni "laddar ner" mycket ny info just nu... ;-) 


Solen/Månen gör en Trine (positiv aspekt) till alla de tre giganterna i Stenbocken och återigen, vi ser de där graderna som aktiverades i Januari lysas upp på nytt. 
Det är sista rycket... Men du, komihåg, det är sista gången i din livstid som Pluto befinner sig här, i detta huset, på dessa graderna.  Det är själens energi som transformeras!  
Vad har du varit tvungen att se på under dessa år ( sedan 2008 men speciellt sedan Januari i år)? 
Vilka rädslor och undermedvetna mönster har kommit upp hos/i dig? 
Vad känns som en "oändlig rad" med utmaningar likt en lång och seg uppförsbacke?
 
Även om Pluto blir kvar i Stenbocken (energierna jobbar vidare) till 2023 så vänder planeten direkt 4/10. 
Det innebär att möjlighet till revision av vad ansamlingen här har betydd för dig går mot sitt slut och nu förväntas du agera efter det du lärt. Vad är din slutsats? 
I Januari, I Stenbockens tid, kommer Solen att lysa upp dessa grader återigen och då har Saturnus och Jupiter redan hastat vidare in i Vattumannen.  
Så, vilka är dina önskningar och intentioner mellan dagens datum/nymånen och Januari? 
Vad är drömmen/tanken runt detta tidsrummet? Vilka rädslor/begränsningar kan du ha sagt adjö till? 

Varför väljer jag att ta upp detta så ingående? En sådan "stor aspekt" och energi. 
Jo, för att den har med månen att göra! 
Nästa steg kommer NU! En ny lösning, en ny dörr, timing till något vi inte sett eller kunnat komma åt tidigare.... Spänningsaspekten(trine) mellan Nymånen/Solen och Saturnus är direkt på, dvs 25º Jungfrun till 25º Stenbocken, jord till jord. 
Här finns potentialen att ta "steget"/öppningen och göra något stort/bestående/varaktigt av det hela. 
Pluto ger dig urskiljningsförmågan (förstärker månen i sig) så att du kan se vad som är "brukbart" och inte men ur samma energikälla kan du även dra mod, tillförsikt och lite jäklar anamma. 
Medan Saturnus ger dig en ritning, en hållbar plan och en sort ledstång att hålla dig i under själva genomförandet.  
Tänk stort, tänk annorlunda och följ din egen tonart! 

Jag har spenderat en del tid på att tala om Mars och planetens retrograda rörelse (backande) genom sitt hemmatecken Väduren. Önskar du mer info så kika igenom de tidigare bloggarna. 
En kort resumé är: I August/September har Mars redan gjort kvadraturer (utmanade energier) till Jupiter, Saturnus och Pluto och nu, eftersom den backar, kommer den att genomföra dessa ytterligare en gång. Därefter vände ju Mars framåt igen och historien upprepar sig en tredje gång...

Vad betyder detta?  Jo, att detta är en del av "energi kulissen" bakom denna måne. 

Mars i retrograd (27º) gör en kvadratur till Saturnus (25º Jungfrun) och denna energi kan uppfattas som "att gå i tjära".  Observerar ordet "uppfattas"!  Mars som normalt sätt "stormar fram" saknar nu riktning och drive och Saturnus ställer hela tiden frågor om detta är något för framtiden, något hållbart, något för dig... Broms, broms, broms...Kan man tycka. 
Men se igenom illusionen och var i nuet!  Det är precis i detta nu som du ser hur pusselbitarna faller samman och du kan sätta samman nästa "bild" till din framtid. 

Både dessa "herrar" uttalar nu tydligt att vi inte längre kan göra ting såsom vi gjorde dem förr. 
Vi måste tänka nytt, fräscht men arbeta med det material som ligger framför oss, här och nu.  Lite enligt principen "gräv där du står..."!   Healing av rotchakrat och dess teman är något av det Mars tar sig av genom denna djupa renovering.  
När jag skriver detta kan jag nästan höra hur pusselbitarna faller på plats eller kuggarna hakar i varandra, det är en sådan typ av energi, denna nymåne i Jungfrun.  

Var medveten om dina tankar!  Vart vandrar de i obevakade ögonblick? 
Läcker/spiller du energi någonstans genom att låta tankarna vandra till oönskade platser? 
Merkurius gör en kvadratur till Jupiter och triggar oss till att tänka STORT, ger oss grandiosa idéer och önskan om att uttrycka oss med stora penseldrag. Håll i lite här! 
Skriv gärna ner idéerna och tankarna och ge dem så en liten "reality check". Är deras innehåll brukbart? 
Kan det omsättas i verkligheten? 
Att skaffa lite perspektiv på sina tankar, att medvetet välja sina tankar och att jorda och grunda sig är ypperliga verktyg för resten av året.  Det är turbulent därute och den energimässiga kartan håller i sig en stund till. 

Det finns många andra aspekter att se på runt denna måne, både direkta och i kulissen, men jag väljer att hålla det här.  De stora frågorna är de som jag formulerade i texten runt Pluto samt de som sker i spänningen mellan Saturnus och Mars. 
Ett mycket MEDVETET skapande är det du håller på med nu, minns det!  I en skapande process behöver man lika delar av aktivt deltagande/medvetenhet och TILLIT till processen. 
En av Jungfruns stora utmaningar som nu kommer in i livet hos oss alla. 

Se framför dig att du bygger en hängbro över en ravin. 

De tjocka repen från sida till sida är redan på plats MEN nu skall du lägga ut trädbitarna, de stegen som man skall använda för att komma sig över.  
Det betyder att du måste vara extremt fokuserad rakt ner, bara på den biten du håller i, annars trillar både du och den ner i ravinen.  Den måste "säkras" ordentligt så du kan stå på den, så att den håller att använda då du skall bygga nästa steg... Är du med? 
Ju längre ut över ravinen du kommer desto mera tillit måste du ha till DITT tidigare arbete och desto mera skärpt behöver du vara. 

Blir du trött?  Gå in på fast mark, vila, och se över din skapelse.  
Blir du hungrig? Samma sak. Fyll på. 
Osäker?  Skaffa hjälp, en andra åsikt, men i slutändan, bara du vet om du byggt bra nog för just dig så ta dig tid att LYSSA INÅT!  Vi bygger en ny värld. 
Ingen har facit MEN vi behöver fokusera på ljuset. 

Borta är det linjära tänkandet, ersatt med spiralen.  Tänk om, tänk nytt och låt dörrarna öppna sig för dig. 
Pusselbitarna klicka i... 
Ha en strålande Nymåne i Jungfrun.  Välkommen med inspel och kommentarer. 
Live with Passion & as always, Blessed you are! 
I kärlek,  Maud 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar