tisdag 25 april 2017

Nymåne i Oxen 26/4 - Följ ditt hjärtas slag!

Nymånen äger rum den 26/4 kl 14.26 och den ligger på 6 grader i Oxens tecken.

Oxen är ett jordtecken, dess styrare är Venus och gudinnan går numera framåt igen (sedan 15/4) och befinner sig vid tidpunkten för fullmånen på 29 grader i Fiskarnas tecken.

Oxen handlar mycket om just jorden, kopplingen till Gaia och oxar föds ofta med matjord under naglarna och en djup känsla av samklang med jorden och alla dess invånare.
Vad lägger du värde i? frågar Oxen.  Vad är dina värdegrunder, dina personliga?  Vad står du för?
Denna energin vill att du tar tillbaka din kraft och ser till DINA personliga värderingar, inte familjens, inte gruppens, inte samhällets. Oxen handlar om att leva ditt liv på bästa möjliga sätt, för dig, av dig.
What do you love? Value? Want? - Det är skillnad på de tre!

Dessutom har Oxen en viss "tumme" med den "änglalika sfären" och kopplingen till densamma, då oxen ofta blir den som får "översätta" informationen från denna sfär till den jordiska. Bringa budskap ner i en form så att den kan förstås och tas in av de som bebor jorden.

Många är de astrologer som anser att energierna runt denna nymåne är ett smakprov av den energi som kommer att bli "permanent" from Maj 2018 då Uranus vandrar in i Oxens tecken och stannar där i 7 år.  Förändringar i hur vi ser på "egenheter" och personliga egenskaper men också hur vi behandlar Moder Jord/Gaia. Vi kan förvänta oss stora framsteg och nytänkande gällande dessa områden under de kommande sju åren. Tillika förändringar i de ekonomiska strukturerna, bankerna, hanterandet av pengar (det kan ju också vara en viktig värdering!).



Uranus och Merkurius ligger i en spänningsaspekt i Väduren under fullmånen och detta innebär att självständiga, nya tankeformer belönas. Här har du god stötta till att starta upp nya MEDVETNA vanor och tankeformer och du har stora möjligheter till energihjälp från den andra sidan.
Våga be om hjälp!

Jag skrev ovan att Venus befinner sig 29 grader in i Fiskarnas tecken, dvs en sk kritisk grad, en kraftfull grad då den ligger helt i slutet på det allra sista tecknet innan vi påbörjar en helt ny runda i Zodiaken. (Med Väduren).  29 grader i Fiskarna handlar om den universella kärleken, kärleken till alltet, vetskapen om att vi är en själ, om twin flames/soul mates.
Ta dig tid att känna in på detta också, kanske skriva om det? Meditera på det?
Ty redan den 28/4 kliver Venus in i Väduren igen och detta med kärleken till sig själv, den individuella kärleken och din vilja är mera på tapeten igen.

Vad har du lärt dig och bearbetat under Mars och April då Venus varit retrograd?
Lägger du de sista bitarna på plats nu så du vet hur du skall agera när Merkurius vänder rätt den 3/5, då är det nämligen helt ok att gå igång med allt det nya igen.

Titta på ditt eget horoskop! Vilket/vilka hus påverkade Venus?
Vart ligger fullmånen?
Då ser du mer av vart du skall se på värderingar och närande, vad som kommer att triggas i dig.
Har du problem med detta så hör av dig så skall jag hjälpa dig.

Det är en STARK måne utan speciellt många utmanande aspekter och Oxen kan "skapa ting i materian" så TA CHANSEN. Gör en månritual och sätt dina intentioner och önskningar. (skillnad på de två).
Vill du förstärka ytterligare? Plantera gärna ett frö i en kruka (lite kallt ute kanske) och fyll den med dina intentioner, kärlek och välgångsönskningar.
Så, mata den varje dag dvs prata med den, sänd den tankar och när det du planterat växt sig starkt, ja, då äter du det. Ett utmärkt, praktiskt sätt att leva i denna nymånes energi.

Ha en strålande nymåne.
Live with Passion & as always, Blessed you are.
Love & Light, Maud



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar