lördag 6 maj 2017

Fullmåne i Skorpionen 10/5 - Släpp upp det till ytan!

Snapp, snapp, snapp.. Det går fort nu! Skynda dig ut innan våren hastat förbi och sommaren
exploderat ut i full blom.
Jag har flera helt färdiga bloggar och en del halvfärdiga som ligger och väntar men jag verkar liksom inte få till allra sista, tiden räcker inte. Skärpning utlovas.
Ändå verkar det som om det mest är astrologi ni önskar, då läser ni, läser igen och frågar.. Kul.
Så, då kör vi, Fullmåne, it is. Igen!

Den 10/5 kl 23.42 har vi en fullmåne i Skorpionens tecken och den ligger på dryga 20 grader.
Vid fullmåne har vi alltid Solen mittemot i Zodiaken på samma grad dvs denna gången 20 grader in i Oxens tecken.

Skorpionen har vi talat om några gånger här, tecknet styrs av Pluto och sålunda nöjer sig inte Skorpionen med ytligheter, den vill på djupet, till kärnan.
Skorpioner underhålls eller nöjer sig sällan med småprat utan vill veta vad som finns under ytan, vad som känns eller upplevs.
"It needs to go all the way down into the blood and the guts.." som en av mina favorit astrologer uttryckte saken.

Var faller denna nymåne i ditt födslo horoskop? Ta dig en titt. Detta område kommer att på ett eller annat sätt belysas, upplysas av denna Fullmåne.
Mycket i samhället handlar om "symptom behandling", ett piller här, en genväg där.
Denna fullmånen snackar INTE om denna typen av agerande, den gräver djupare, den KRÄVER att du går till roten och rycker upp det. Den vänder helt enkelt upp och ner på komposthögen och det som varit i förruttnelse kan nu få nytt liv.. Skorpionen är kopplat till könsorganen och dess funktioner, till tarmar, till födsel men också till död(en). Livets cykel och våra basbehov/instinkter.

När Skorpionen/Pluto är ute och går kan vi också få upp en mängd med rädslor.
Jo, det är lite läskigt när gamla vanor bryts, när nyckeln inte passar i dörren, när grenen brister MEN ta ut dem i ljuset, "rädslo trollen", de flesta är inte hälften så stora som du tror. (Inte så fula heller eller farliga).
Får jag lägga till något här?  Vet du att du har en tendens att "drabbas" av dessa rädslor och funderingar, välj då att hålla dig lite undan.  Håll dig lite undan nyhetsflödet. Håll dig borta från sådana person och områden.
Det finns alltid folk som drivs av dessa energier och de är inte alltid "trevliga".


"Hur du relaterar" är alltid tema med 2:an (20 grader, 2+0).
Vad har du för relation till pengar, partners, vänskap, arbete osv? Se på huset, vad som berörs.
Försök med nya vägar, nya lösningar. Som sagt ovan, när det gamla vänds upp och ner eller kanske tom försvinner. Vilken väg vill du ta då?  Du kan få riktiga "Katjing ögonblick" av klarhet och förståelse under denna fullmåne om du gör som Skorpionen och hoppar huvudstupa i det. MOD!
Vad du än gör, håll det inte nere. Erkänn åtminstone för dig själv, annars trycker det sig upp ändå och då blir det alltför smärtsamt. Ge efter, ge väg och se vad som kommer i dess spår.

Uranus & Merkurius bildar en konjunktion och denna spänning talar om fördelarna av att vara ett "original", följa din beacon, förnya ditt sätt att tänka och se på saker.
Sabian symbolen skvallrar lite om vad vi kanske kan vänta oss ute i världen, den lyder:
" Obeying his conscience, a soldier resists his orders, a readiness to face the results of a refusal to follow the authoritarian patterns of an aggressive society". 

Vi står inför detta.. Individens val, att "walk our talk", att stå upp, att vakna men samtidigt, hålla våra egna fötter på jorden. Balans. Fred.
T- korset vi tittade på förra gången Jupiter i Vågen (14 grader), Merkurius & Uranus i Väduren (20-22 grader )samt Pluto i Stenbocken (19 grader) är aktiverat igen.
Detta talar om den starka strömmen av önskan och behov som rör sig genom samhället, behovet av politisk, ekonomisk förändring.  Ingen kommer undan detta.

En liten bit kuriosa till slut..
Granne till denna kraftfulla Fullmåne, på 19 grader, här ligger fixstjärnan Zubeneschamali/Beta Librae även känd som The Northern Claw.
Denna fixstjärna fick för länge sedan smeknamnet "The full price" då den ansågs komma med allehanda gåvor såsom pengar, lycka, tillfälle att stå i centrum, kärlek och mycket mer.

Men The Northern Claw ansågs också vara den plats på himlen där karma balanserades ut, dvs goda handlingar vägdes emot "dåliga" och så fick man "ut vad man förtjänade".
Hursomhelst, denna fixstjärna vill gärna vara med i leken denna gången så låt oss se vad den bringar för just dig!

Jag önskar dig en härlig Fullmåne med massor av starka "katjing ögonblick" och må "The full price" ge dig full utdelning.
Live with Passion & as always, Blessed you Are!
Love & Joy,  M






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar