torsdag 6 juli 2017

Fullmånen i Stenbocken 9/7-2017.

Vackra själar,

Då har vi tagit klivet in i Juli månad och jag skriver denna blogg lite tidigare en vanlig pga att jag tänker ta mig en liten lekpaus (och uppleva denna måne på ett speciellt ställe).

Juli månad kommer till oss med en massa Yang (aktivitets energi)energi. Vi har 7 planeter i de sk Cardinal signs (Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken). Var speciellt observant om du har något mellan 17-23 grader av dessa tecken, då påverkas du extra stark av dessa energier.

Fullmånen kommer att infalla den 9/7 kl 06.06 och den faller på 17 grader 9 minuter in i Stenbockens tecken. Ta fram ditt personliga horoskop och kontrollera i vilket hus detta faller hos dig.
Detta ger dig personliga indikationer om vad som kommer att belysas och komma upp till ytan hos just dig.

Vid fullmåne har vi alltid Solen mitt emot dvs 180 grader bort, denna gången sålunda 17 grader in i Kräftans tecken. MEN, Solen och Månen har denna gång berikats med varsin högst "kapabel wingmate".
Fullmånen infaller bara en ynka grad bort från Pluto, båda på väg genom Stenbocken.
Solen har Mars några grader bort från sitt centrum.  Så, båda dessa kraftfulla herrar har lust att ha sitt finger med (och ner i) energikakan här.
Pluto, en stark transformativ kraft, en sort "död-återfödelse" energi även skämtsamt kallad "Lord of the Underworld" och Mars, Krigsguden, i direkt opposition till varandra. Dessutom har vi ju då, Solen opposition Pluto, Månen opposition Mars, Solen i konjunktion med Mars, Månen konjunktion Pluto. Intensivt så att det osar om det!

Som alltid blir det därför mycket viktigt att se på - vart sker detta i din karta? Vilket område kan du förvänta skall ruskas upp och ner i denna tiden?

Stenbocken är ett jordtecken, ett hårt arbetande sådant, de är grundade, ambitiösa, framåtsträvande..
17 grader in i tecknet ger dig indikationen: Om jag gör jobbet, om jag lägger skuldran till så kan jag nå dit jag vill. Målet är inom räckhåll. Jag kan. 
Pluto, på 18 grader i samma tecken fyller sen på:  Om du gör jobbet, lägger manken till, fokuserar på vad du vill åstadkomma (på ditt mål inom området). Ja, då kommer jag att möta dig på halva vägen, jag kommer att hjälpa dig att transformera, ändra, förändra och förbättra. 
*Så, vad för positiva förändringar vill du åstadkomma med denna energien?

Förutom själva fullmånen, som egentligen är nog i sig, så har vi också ett sk Grand Cardinal cross..
Solen/Mars, Månen/Pluto enligt ovan men så också Jupiter i Vågen och Uranus i Väduren (även om denna sitter lite löst så är den ändå där).
Jupiter fungerar nu som ett förstoringsglass på ovanstående löfte från Månen och Pluto plus att den lägger till element "tur" eller för all del, om du vill, synkronicitet.  Så, visst, det finns mycket hjälp på vägen att få i samband med denna fullmåne.

Sen är det ju så.. Som den vise redan observerat, två ganska hetsiga herrar mitt emot varandra kan innebär att vi ser en hel del "våldsamheter" ut i världen.
"Trigger happy" är ett passande engelsk ord som kommer upp här. Det innebär att man hela tiden har handen på avtryckaren redo att skjuta på allt eller inget, vän eller fiende, enligt parollen "skjut först, fråga sedan".  GÖR INTE DET!

Detta är tiden då ting enkelt kan ta en vända ner i det mera "negativa", det våldsamma, så passa på din egen energi.  Ställ dig själv frågan - "kommer detta att betyda något om 6 månader? Om ett år? 
Svarar du nej på den frågan, ja, då handlar det om små potatis och då kan du bara släppa.
Små potatisen får vänta nu, den är inte viktig!


Ibland talar jag här i bloggen om sk kritisk grad inom astrologin, ett hack i det lilla hjulet som betyder extra mycket "energimässigt" när något passerar där. Med andra ord, något på 29 grader påverkar hela hjulet.  29 grader av tecknet är en sk "kritisk grad"så kolla in denna listan...
Chiron - 29 grader av Fiskarnas tecken.
Mars - 29 grader av Kräftan och går in i Lejonet (20/7)
Merc - 29 grader av Kräftan in i Lejonet (5/7) & 29 lejonet in i Jungfrun (25/7)
Uranus - 29 grader Aries
Ceres - 29 grader Gemini...
Detta tillsammans med Fullmånen i Stenbocken (räknas som kraftfull) + Cardinal Cross (mycket kraftfullt) ger oss en indikation om de starka energierna i Juli.

Vi står vid en vändpunkt, ett vägskäl och det kommer att märkas...
Energierna byggs upp emot Solar Eclips i Augusti, polarisering ökar ändå mer, vi ser ytterligheterna resa sig i dagen.
"Men suck, vad kan jag göra då?" sa en klient häromdagen.

Håll din energi! Informera dig om vad som sker med dig och vart du önskar styra kosan, jobba aktivt och strukturerat.
Fundera över - är detta min strid? Ryck inte ner yxan från väggen och låt dig dras med i allt.
Använd istället energierna till att lyfta dig. Solen är fortfarande i Kräftan, hemma, ditt inre barn, närande, närmsta familjen.. Städa i garaget, sortera, bygg om trädgården, renovera, gör din hem till din borg, gör din kropp till ditt tempel.  Fysisk aktivitet, lite hälsosamt tävlande/konkurrens osv kan hjälpa dig att lätta på trycket och släppa ut lite ånga.

Möt Pluto i huset där den huserar, vad kan du göra? Vad är dina steg för att du skall "få hjälp" och lyckas? Jobba med det!

Genom att du håller din energi påverkar du din egen omgivning, det ger ringar på vattnet och en positiv effekt på den stora kosmiska "energi poolen".
Ju tuffare "omvärld" därute, desto viktigare blir dina egna energier. Det är på det sättet du undviker att hamna i en känsla av offer, för det är lätt hänt när världen omkring dig skapar sådant du inte gillar. Utmaningen blir att känna på allt, fullt ut och ändå hitta ett sätt att använda dessa energier och känslor på ett konstruktivt sätt (och inte destruktivt)!

Jag önskar dig varmt lycka till. Surfa Vågen, bli inte dränkt av den!
Behöver du hjälp att tolka eller se på energierna? Ta kontakt via websidan: www.aquilaterapi.no
Eller lägg in en kommentar här så kontaktar jag dig.

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Laughter, Maud





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar