torsdag 20 juli 2017

Ny måne 23/7 i Lejonet.

Spirit Lion By A. Andrew Gonzalez
http://sublimatrix.com/html/spirit-lion.html
Vackra Själar,

Denna Söndag kliver vi in i ytterligare en "ny" frekvens under denna galet intensiva energisommar.
Vi tar oss an den första av två nymånar i Lejonets tecken och, eftersom slumpen inte existerar i universum, så ligger den på 0 grader och 44 minuter. (alltså, nästan 1 grad men ändå inte).
Själva nymånen inträffar alltså 23/7 kl 11.45 hos oss.

Denna måne påbörjar/för in energivågen som är kopplad till den nymåne tillika Full Solar Eclips som inträffar den 21/8.
Den gången dyker hela skådespelet upp på 28 grader i Lejonets tecken dvs helt i slutet.
0-1 grad samt 29 graden kallas allmän för "de kritiska graderna" så detta tillför ytterligare energi till en "redan stram situation".

Vad vi får här är alltså det som amerikanerna kallar en "jump start", en rivstart, en sjuhe..lvets aptitretare på det som komma skall..
Men, minns också, eclips energi är såpass intensiv att den kan påverka 4-6 veckor före resp efter den dagen den infaller. Så, varför inte? Vi är ju redan där!
Ljuset, de nya energierna skall bli tillgängliga för alla, vi skall ankras i dem och då behöver vi ju känna av dem.. Många av er är redan där, jag vet, jag har känt och hört.

Jag tjatar alltid om två saker, denna gången är inget undantag...
1) ta dig tid att meditera, utöva mindfulness, var i nuet. Vad får du till dig gällande dig?  Det har alltid varit viktigt. NU, nu är det avgörande!
2) Ta fram kartan! Vart påverkas du?  0 grader Lejonet och 28 grader Lejonet. Vart infaller denna nymåne? Vad skall du arbeta med?  Vad kan eclipsen tänkas ruska om?
Behåll kartan framme. Jag återkommer till ett par andra grader jag vill att du skall kolla för din egen vinnings skull.

Vi har 6 planeter och Norra noden i Eld tecken vid denna nymåne. Dessutom har vi Mars direkt på Solen/månen (en sk konjunktion), en eldig herre i ett eldigt tecken påverkar starkt de andra två.
Solen & månen på nästan 1 grad... 1 & Eld - vilka associationer gör du då?
Jo, här finns massor med potential att "bränna av det gamla", bli kvitt negativitet och gamla tankemönster och starta på nytt!

Lejonet handlar om HJÄRTAT och Solar Plexus, om hjärtat versus egot, om "the power of being me". Solen styr Lejonet och sålunda undra Lejonet försiktigt: Och vad, exakt, handlar inte om mig? 
På gott och ont!
Hur många Lejon behövs det för att byta en glödlampa? Svar 1.
Lejonet håller i glödlampan och världen cirklar runt medan den skruvas i.  Elakt och sant!



Kattdjuret bjuder in dig att "leva genom hjärtat", att leva i nuet. Den här perioden ÄR början på den nya tiden, den tid då dina egna färger och att du står upp för dem är det som räknas.
Det är nu vi skall se på oss själva, som individer, och så fundera över - vilken av mina passioner kan jag göra mera av? Kanske tom leva av? Och, inte minst, hur kan jag bruka den för samhällets och andras väl?

När vi börjar se på och bearbeta detta är det naturligt att rädslor och begränsningar visar sig.
Saker vi gjort tidigare som inte fungerade, människor som sårade oss, våra achilleshälar och ömma punkter osv.  Det kanske kan fungera nu, det du ville då, men på ett nytt sätt, på ett annat sätt.
Det är Lejonets löfte till oss och vi pressas ditåt, emot vårt eget center, vår mitt och vi uppmanas att vara modiga, ja, tom utmanande, kaxiga.

Allt detta vore nog i sig, eller hur? Men det räcker ju inte för universum i detta tidevarv, det bara måste vara mer, extremt.
SÅ, hela denna trio med Solen/månen och Mars bildar en fin kvadratur till Uranus (i Väduren/eld).
Mitt i detta kraftpaketet av FRAMÅT så finns det alltså också en aspekt som säger:
JAG, jag gör ting på mitt sätt. Kom inte och tala om för mig hur jag skall göra det! Du vet inte bäst. Kan själv! 

Uranus kan själv, vill själv... Och det är rätt och riktigt.  Varningens finger blir dock - Detta är en stark energi! Vara NÄRVARANDE! Var storartad, kreativ och allt det där MEN koncentrera dig!
Ta gärna risker i denna tiden men var inte dumdristig. Ser du skillnaden?
Jobbar vi utifrån själ/hjärta här så kan vi ge oss själva en helt ny spelplan, vi kan boosta vår självförtroende och självkänsla, vi kan flytta komfort zonen osv.
Men går vi in i egot, vägrar allt, blir "upphettade" och impulsiva då kan denna energi sticka iväg med oss, leda oss på villovägar och bli direkt farlig.  Balans är A & O.

Under denna tiden har vi Saturnus på 22 grader i Skytten (eldtecken) och planetens vandring genom detta tecken ger oss vissa svårigheter med att se "vad framtiden skall bringa". Vart skall jag? 

Vart skall jag "bygga"?  22 är "The Master builder" så vi vill gärna se något manifestera sig.
Det kan trigga oss ytterligare att "vilja använda oss" av de energier som Mars & co piskar upp nu i Lejonet men med en fot på bromsen, en på gasen - vad gör vi?
Jo, vi fokuserar på nuet, på vart vi är, lever, skapar, rensar, och fyller på... Vi spelar "the waiting game" tills kusten är klar igen och energi integreringen genomförd.

Rose säger skämtsamt att vi måste få ordning på våra "sea legs" alltså förmågan att ta sig fram på en gungig båt, gör jobbet trots extremt väder.. För lite så är det!
Ta en extra titt på eldtecknen, Skytten, Väduren och Lejonet och speciellt då mellan 21-28 grader.
Dessa områden kommer att påverkas extra mycket!

Dras inte med/ned i eclips hysterin!
Jobba med energierna och rädslorna, utnyttja, använd och spinn. Det är därför jag skriver denna bloggen.
Har du frågor? Skriv gärna en kommentar så skall jag pröva hjälpa dig.

Live with Passion & as always, Blessed you are.
Love & ROOOAAAAR, Maud












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar