söndag 17 december 2017

Nymånen i Skytten - En hyllning till Eldens element.

Wooooop, så var det dags för årets sista och efterlängtade nymåne!
Ute är det mörkt, mörkt, kallt, snö och stillheten råder och trots att vi tänder ljus för att påverka vår omgivning så råder det inget tvivel om att yin-energin är den rådande.

Då i dessa tider, kommer inte bara Lucia och lyser upp vår tillvaro, vi får också en optimistisk nymåne i eldtecknet Skytten.  Denna gången härligt förstärkt med 5 planeter i Skytten och två i Väduren, vilket blir en total summan av 7 planeter i Eld. Lite it up, baby!

Själva nymånen inträffar den 18/12 kl 07.30 (Oslo/Stockholm) på 26 grader och 31 minuter.
Ta gärna fram din egen personliga karta och kolla på husen. Vart infaller Skytten?
Minns även att mycket av aktiviteten pågår i Skyttens tecken förutom nymånen.

Månen och Solen är ju i sällskap med varandra vid en nymåne och i detta fall flankeras de också av Saturnus (som bara två dagar efter månen byter tecken).
Alla dessa tre ligger och triggar på det som brukar kallas "The Galactic center". Detta ger oss möjligheter att ta del av information som annars ligger fördold, energi uppgradera oss och "öka hastigheten" på vår själsliga evolution. 
Med Saturnus där så ökar möjligheterna att använda informationen som kommer till oss på ett praktiskt och användbart sätt.
Jupiter står också i en kvadratur till månens noder.. En tanke/en känsla om en bättre värld, en vision om förändring.  Kanske skall just DU plocka ner den unika idéen som löser ett tidigare "olösligt" problem? Frekvensändring är möjlig här!

Har du känt dig lite stagnerad och slö, ja, då är detta "fyrverkeri pjäsen" under ditt säte.. Om du tillåter det, om du släpper på rädslan och låter det att komma fram.
Exakt VAD är det som hindrar dig från att agera? Gå vidare? Från att känna att du är fri? 
Reflektera och använd så den här energin till att förlösa dina rädslor så du kan komma till nästa nivå.
Alla de fem planeterna i Skytten står i en trine (positiv spänningsaspekt) till Uranus så här finns alla möjligheter till att fyrverkeripjäsen inte bara hamnar under din stol utan betydligt "närmare dig".
(för att uttrycka sig lite fint ;-).. Up your A..! ).


Det handlar om att förvänta sig överraskningar, nya idéer, inspiration och att gå bortom begränsningarna (Vilka begränsningar? sa Skytten och Uranus i kör). 

Betänk också att vi snart kliver in i ett nytt år, ett år som kommer att präglas mer av Jord och Vatten än den senaste tidens Luft och Eld. Vad det innebär?
Jo, att du nu skall känna in på, bearbeta och ta dina idéer och din inspiration in i materian till nästa år. Manifestera!  Ta bort gamla stängsel, andas fritt, måla enligt din unika blue print.
Därför kan det vara bra att under denna nymåne förse sig med penna och papper, skriva ner alla idéer och impulser som kommer in och så, när tiden är mogen, slå till!
Jupiter står i konjunktion till Mars - detta betyder släpp på din rädsla(or) genom att agera på dem.


Vän av ordning säger nu: "Stopp, stopp, agera? Är inte detta Merc retrograd?"
Jo, det stämmer! Men detta är en annan typ av agerande, den typen där man har reflekterat, tänkt till och känt in först innan man agerar. DEN typen av agerande är ok även under en Merc retrograd.
Det är halsstarrigt, impulsivt, dumdristigt agerande som inte är att rekommendera under retrograden.

Skytten är visionären, den äventyrlige, och styrs av Jupiter, vilket gör "larger then life".
Hälften människa, hälften häst. Styrka, instinkter, snabbhet såsom en häst, blandas med människans alla kvalitéer.
Så, igen, pröva nåt nytt.. Vidga dina vyer.. Arbeta gärna med eld såsom rökelse, ljus, brasa, bränn gamla "släpp", sage etc.

Själv tänker jag, med min måne i Skytten, lägga en intention som sträcker sig längre än bara en månad.  Antingen blir den en årsintention eller en intention som går fram till fullmånen i Skytten dvs till Juni.
Vi har haft mycket "stimulans" av The Galactic center på slutet plus två portaler kort efter varandra, 12/12, 21/12 så jag rekommenderar verkligen att använda tiden väl.
Låt energierna "sätta sig", var observant på nya rörelser och mönster, lär känna din nya uppgraderade jag.

Starten på 2018 börjar med fullmåne redan 2/1, sen får vi ett härligt tid då alla planeter går direkt samtidigt. Utnyttja den!  Men jag berör detta mer i bloggen om vintersolståndet som kommer strax.
Först, njut Nymånen i Skytten! Ta för dig av all härlig positiv och varm energi!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light,  Maud






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar