fredag 1 december 2017

Fullmånen i Tvillingarna 3/12 - "Redo att öppna dörren till Narnia?"

Du har väl läst eller mött på historien om Narnia i någon form?
Barnen som leker kurragömma och flickan som finner en dörr till en hemlig värld, ett dolt kungarike.
Denna helgen kan det vara din tur...Att hitta den dörren inom dig, dörren till din dolda plats och du har all hjälp du behöver från universum.

Ta dig en titt på Tvillingarnas symbol här till höger!
Antingen ser du två ettor, två pelare, Castor och Pollux eller så ser du en dörr, en öppning.
Den uppmärksamma säger säkert också att en annan symbolbild för tvillingarna är två ansikten vända emot varandra och, ja, det är riktigt men detta är den klassiska bilden.

Om jag så berättar för dig att Söndagens (3/12) fullmåne faller på 11 grader 40 min in i Tvillingarnas tecken kl 16.46 här hos oss.  Redan här har du den spännande kombinationen 11-11 som är ett heligt tal, ett tal som brukar kallas för ett Angelnumber/Masternumber.
Numret som berör service, ta hand om varandra, göra ting för "hela mänskligheten" osv.

Som alltid vid fullmåne står Solen mittemot på samma grad, 11 grader in i Skytten.
De gör en kvadratur (spänningsaspekt) till Neptunus 11 grader in i Fiskarnas tecken.
Vi har också en annan spänningsaspekt till Jupiter i Skorpionen på, ja, vaddå? 11 grader, såklart.
Merkurius står i position att vända retrograd just den 3/12, faktum är att den precis har "vänt" då fullmånen inträffar och Merkurius har sällskap med Saturnus i Skytten på den 29 graden.
29 graden är även känt som "The galactic center" och 2+9 blir 11...
Är det någon som fortfarande tror på tillfälligheter?

Vi befinner oss här på den sk Skytten - Tvillingen axeln (de två som står mitt emot varandra) .
Skytten handlar visdom, om integrerad kunskap, om kunskap från källan, om sanningssökandet i kunskapens tecken medan Tvillingen handlar om mera ytlig kunskap, som data, om snabba överföringar, om "oljudet" på ytan (om du ursäktar en mycket svartvit bild).
Både Tvillingarna & Skytten tillhör de sk mutable/föränderliga tecknen tillsammans med Jungfrun och Fiskarna.

Denna måne är också en sk Supermåne. Med det menas att den kommer nära Jorden, påverkar vatten (ebb och flod) starkare och därmed också indirekt oss människor.
Det är detta år, 2017, sista fullmåne och en helt ypperlig tidpunkt att göra upp med saker, släppa det sista av detta turbulenta år.   Malalas ord passar bra in här:
"There is a moment when you have to choose whether to  be silent or to stand up!"
Eller som Sabian symbolen för denna fullmåne grad uttrycker det: A slave girl demands her rights of her mistress. 

När vi har kombinationen Solen, Månen och Neptunus i en Superfullmåne så har vi en väldigt intuitiv måne och förutsättningarna att koppla upp sig till Source (förfäder, guider, kraftdjur eller vad du föredrar) är otroliga.  Merkurius, som är styrare till Tvillingarna, står stilla på Galactic center tillsammans med Saturnus, den vise, som alltid vill att vi skall ha praktisk användning av det vi känner/upplever och får till oss.
Det finns också dolda aspekter som pågår i kartan i övrigt, utan att beröra månen direkt såsom t ex
semi kvadratur mellan Uranus och Neptunus. Denna spänningsaspekt hjälper oss när vi väl "hittat den dolda dörren" att faktiskt finna något innanför den som vi kan använda oss av.

Jupiter i Skorpionen gör en sk quincunx till denna måne, detta ger oss en hint om att informationen kan komma genom andra. Men att detta just skulle vara levande människor är det inget som säger.. Det kan också var genom förfäder, tidigare liv, ditt högre jag osv så läs hellre, källor utanför dig själv.  Själva graden där Jupiter ligger brukar kallas "The Cinderella degree" så ta dig en funderar på vad det vill säga dig (om något). Vems roll spelar du i Askunge Sagan? Är du nöjd med den?
Chiron & Neptunus har en spänningsaspekt sig emellan och även denna berör möjligheter via spiritualitet.
Månen gör också en konjunktion till en fixstjärna som heter "Olderbaron" och som sägs ha att göra med inre visdom samt är starkt kopplad till ÄrkeÄngel Michael.


När jag tittar på kartan, lyssnar/läser så tänker jag hela tiden på en sorts "Återfödelse energi" utan att jag för den sakens skull vill sticka alltför långt med denna tråd.
Men detta ÄR en stark, spirituell måne med otrolig potential att lyfta dig till nya höjder och nya platser.  Har du möjlighet att meditera i grupp? Gör det!
Gör en "Heros journey", om du har tid och möjlig. Dvs skriv av dig dina tidigare erfarenheter, det du vill släppa men försök att inte hålla fast vid den känslomässiga aspekten.
Skriv från ett fågelperspektiv, se fördelar, nackdelar och vad du fick med dig!

Gå gärna djupt och långt!
Det enda varningens pekfinger jag har är egentligen två ;-)
Uranus opposition Mars ligger kvar och kluckar även om det var direkt den 1/12 så hänger det i.
Det är en oberäknelig energi som gärna agerar utan att tänka igenom saker, ibland med jobbiga följder. Var i nuet!  Här! I allt du gör även i talet, vad sa du egentligen? Var det detsamma som du ville säga?
Neptunus gör så mycket gott här och nu men alla planeter har en mindre charmig sida.. Neptunus upplöser gränser, du förlorar dig i tid, rum och illusion. Kolla upp att det du ser och tar på faktiskt är "sant".

Ha en härlig, djup, insiktsfull Fullmåne i Tvillingen & en strålande Första advent.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & LIGHT;  MAUD


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar