lördag 30 december 2017

Från kokongens insida & Fullmåne i Kräftan 2/1-2018

Kära läsare, Vackra själar,

Ytterligare en blogg såhär i elfte timmen.. Det har blivit många sådana under året och en hel del av dem har inte ens blivit till alls då året har rusat förbi.
Jag har avsatt mycket tid under December till introspektion och läkning. Många omtumlande händelser hade "tömt min kopp" på energi och skakat min själ. 

Sökandet efter förståelse, balans, yin, närande har fått vara i fokus för att så häromdagen mynna ut i ett retreat tillsammans med min soul tribe.
En retreat som går över nyår och har som huvudfokus att skapa "återfödelse"! 

Låter kanske lite lustigt men det är precis den känslan jag har haft under denna höst, behovet att att forma min tribe och att hitta en bestående ny frekvens.
Året(en) som kommer nu, vars energi vi precis öppnat, handlar mycket om att lära oss att balansera vår egen energi oavsett yttre omständigheter.  Vilka verktyg har du till din hjälp där?
Och du, vilka använder du?
Skämtet bland mina träningskamrater är ofta "Den bästa träningen är den som blir av". 
Samma gäller den spirituella träningen, energi/frekvens är en annan typ av "muskel" men den funkar på samma sätt.

Ju längre ut på havet du beger dig desto bättre simmare måste du vara för att veta att du klarar dig, komma dig levande hem, om något skulle ske.
På energifronten kommer polariteten att intensifieras, inte nödvändigtvis bli "mera våldsam" än den är MEN det kommer att krävas mod och förmåga att hålla sin frekvens för att inte dras med.
Din energi skall vara tillgänglig för dig och andra när det är dags, när det är allvar. Därför blir att fylla på energi, hålla frekvens, välja sina strider otroligt viktigt framöver.
Jag kommer att ha all anledning att komma tillbaka till detta på många olika sätt så håll ögonen öppna efter nya bloggar i ämnet.


Knappt hinner vi hoppa in i det nya året förrän vi har en fullmåne, den 2/1 kl 03.24 på 11 grader 37 minuter in i Kräftans tecken. 
Plocka fram din karta och se på vilket hus som aktiveras via denna fullmåne, se också gärna på axeln, vilket hus ligger mitt emot? För här kommer du att ha en hel invasion av planeter, i Stenbockens tecken och vi har inte mindre än 8 planeter i sk Kardinala tecken vid denna tidpunkten.
Solen, Venus, Saturnus och Pluto i Stenbocken. Månen i Kräftan. Uranus och Aries i Väduren. Samt Homea (dvärg planet) i Vågen.

Månen är på sin hemmabana i Kräftans tecken, något som gör den extra stark och djupt lodande i vårt psyke. Det är en supermåne tillika en Blue moon, dvs vi kommer att ha ytterligare en fullmåne i slutet av Januari. Vi har även måneclips senare under månaden men det återkommer jag till.
Kräftan har alltid med sig en aspekt av familjeliv, den innersta cirkeln, den inre barnet, till och med, det kosmiska barnet. Se hur detta faller i just ditt horoskop.

Under fullmånen här i Kräftan skapas också en sk Grand Water trine, en energiaspekt mellan tre planeter placerade i tre olika vattentecken. Fullmånen i Kräftan, Neptunus i Fiskarna och Mars i Skorpionen (Jupiter är i närheten på 17 grader). Alla dessa tre är på 11 grader i sitt respektive tecken.
11 är ett sk master number, ett nummer som står för service, vad vi kan bistå andra med och för den nya tidens energi. Extra spännande blir detta om man ser att 2018 är en 11 också. 
(Det är valfritt om man gör det till en 11 eller en 2 men normalt sätt gör man aldrig om ett master number).

Vad innebär då allt detta? Jo, att vi står inför en känslomässig, intuitiv, inkännande och kreativ måne. Det finns, återigen, möjlighet för att koppla upp sig, ta in ny information och få bistånd med själens vidare utveckling. Samtidigt, vi har en hel del jordenergi så en önskan om att agera/förändra runt känslomässig/praktisk säkerhet kan mycket väl också finnas med.
Finna ett sätt att "bli tryggare här på jorden" ligger som ett tema (se mina tidigare kommentarer om behovet av att hantera sina energier).
Vi har, här i början av 2018, ett fantastiskt fönster från 2/1 tom tredje veckan i Mars då alla planeter faktiskt går direkt. Detta ger oss möjlighet och utrymme att tänka nytt, agera, starta upp och förändra, universum och energierna backar oss till 100%.

Under denna fullmåne känner vi också av Venus konjunktionen Pluto , det kommer mer av den ju närmare den 9/1 vi kommer.  Här kommer en annan aspekt in som vi kommer att se mera av då Uranus i Maj går vidare in i Oxens tecken..  Vad värderar du? Vilka relationer är viktiga för dig?  Dina värderingar kommer att få sig en omgång i tvättmaskinen detta året men naturligtvis, din karta är det som leder dig. (Så ta dig en titt..).

Det finns ingen luft i detta horoskopet alls, ingen aktiverad Air. Innebörden här är lika individuell som allt annat men generellt sätt är det en chans att "kliva bort från mental energi" och mera in i känslan. Förhöjd kvalité på meditation och möten människor emellan kan också vara något att utnyttja extra i denna tiden. Glöm inte att ANDAS och vara i nuet!

Revolutionär energi finns också med och spinner här då vi möter det nya året...
Vi har bara skrapat på ytan vad det gäller den manliga-kvinnliga polariteten samt även diskussioner runt "social kontroll" kommer helt säkert att vara heta potatisar under de kommande året.
Det finns mycket spännande att vänta och att tala om! Låt oss fortsätta den diskussionen!

Använd gärna denna fullmåne till att släppa och gå inåt, en sorts förstärkt nyårs afton.
Ta dig tid att lyssna och formulera dina intentioner för framtiden och året, lägg så ut och förstärk dessa den 16/1 då vi har en nymåne i Stenbocken.

Jag ber att få önska dig Ett riktigt Gott NYTT år och en härlig FULLMÅNE i Kräftan.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & JOY,  Maud

"Thirst for knowledge" By Josephine Wall





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar