tisdag 23 oktober 2018

Fullmåne i Oxen 24/10-2018

Fullmånetid.. Igen.
Stark energi? Ja, igen.

Jag skulle bli väldigt förvånad om ni som är "mån sensitiva" inte har känt av denna fullmånen under några dagar redan.
Det nästintill rasslar och sprakar på himlen då månen närmar sig sin kulmen, vägg i vägg med Uranus och samtidigt vandrar Solen in i Skorpionen.
Men låt oss se på hela scenariot lite mera strukturerat:

Fullmånen inträffar 1 grad 13 minuter in i Oxens tecken den 24 Oktober kl 18.45.
Vid 0 grader 32 minuter (ca) i samma tecken finns då Uranus och påverkar denna måne starkt.
Solen står alltid mittemot månen vid fullmåne så det blir 1 grad 13 minuter in i Skorpionens tecken och Solen får sällskap av retrograd Venus på 4 grader 16 minuter i samma tecken.

* Här bör du först och främst notera, Venus är Oxens styrare och står alltså mittemot "sin egen" måne och i retrograd läge = kraften/påverkan från planeten ökar.

Samtidigt har vi månens noder, Norra noden i Lejonet, Södra noden i Vattumannen på dryga 1 grad i respektive tecken.  Månens noder byter tecken den 7 november och sedan noderna rör sig baklänges genom zodiaken är detta verkligen "sista rycket"(ett intensivt sådant).
Månens noder, som vi talat om tidigare, stannar ca 18 månader i två tecken (mitt emot varandra) och det är hos dessa tecken som eclipserna sker.

Jo, det är alldeles riktigt.. Dessa noder kommer ju pga det gradtal de ligger på att påverka denna måne. Det blir en ovanlig fyrkant, en sk Grand square, mellan de sex ovan nämnda planeterna/punkterna.  I tillägg är det så att vi har 7 planeter i fasta tecken och Vatten och Jord är dominerande.
Vad kommer då denna ovanliga spänning att betyda för dig?
Rent allmänt handlar denna energien om att se/känna in vart du fastnat i ett mönster, i en rutt, en serier av vanor som du bara gör utan att du egentligen funderat speciellt mycket över det.
En sort oändlig "trappmaskin" där du känner "jag måste, jag måste, jag måste". 
Denna måne för med sig en energi av befrielse, en möjlighet att bryta sig loss och hitta nya vägar (att göra både nya och gamla rutiner på).

Opening new doors!
Oxen handlar om det vi värderar, uppskattar och njuter av. Oxen är en sensualist (Venus styrd) men önskar också att leva enligt sina värderingar. Känd för att vara envis, jordnära, hårt arbetande och med en näsa för affärer, vilket inte sällan gör att Oxen förverkligar sina drömmar och når de mål han sätter sig.  Kolla vilket hus Oxen faller i för dig (och speciellt då 1 grad).

Vi får inte glömma att Uranus befinner sig nära denna måne, påverkar densamma och därmed har vi automatiskt en "Joker" med i leken.. Uranus vill alltid föra in ny energi, inspiration, inovation i låsta lägen och trånga utrymmen (Expect the unexpected - är det vi alltid hör).
Sabian symbolen för den här graden i Oxen är: An electrical storm illuminates the heavens and the forrest.  
Denna symbolbild kan naturligt hänvisa till detta plötsliga oväntade, i dubbel bemärkelse, och vad det påverkar i ditt liv beror på huset som påverkas.  Men det kan också vara teman som berör Oxen/Venus såsom t ex känslor, säkerhet, sånt vi värderar...Kanske måste vi släppa på/lämna/ge avkall på detta kända och ge oss ut på ett helt nytt territorium.

Den positiva aspekten av detta är att all denna byteshandel som Uranus fixar åt oss är att det ger oss en känsla av rörelse, en rörelse bort från robotliknande rutiner och in i en känsla av att vara "levande". Kanske mer så än på länge... Vattna din jord under denna fullmåne och VAR i din jord!
Behöver jag påpeka att grundning/jordning är extra viktig i denna tid och i alla transiter som har att göra med Uranus som bär så mycket elektrisk laddning.

Venus i Solens sällskap, mitt emot Uranus, kan också betyda starka, häftiga möten men också svartsjuka (på det andra har) och eventuellt svek/manipulation i dess kölvatten.
Drabbas du av svartsjuka/avundsjuka?  Ta dig en funderare, tona in - denna måne har mycket i sig av att tona in.
Är detta verkligen dina värderingar? Dina drömmar? Venus är i retrograd.
Håller känslan fortfarande i sig, jamen, fundera då på om du verkligen är villig att lägga ner all den tiden, all den insatsen, alla de pengarna som den du "beundrar" har gjort för att nå dit den gjort.
Är det i enlighet med dina mål eller inte?  Är det du ser sant eller ett av dina "luftslott"?

Vi har Saturnus i en "lugnande", stabiliserande spänning till både Solen och Månen (främst), tack och pris. Detta ger oss en hint om att det finns möjligheter och energi tillgängligt till att bygga på dessa nya impulser som kommer in via Uranus.
Denna energi uppmanar oss att "leka snällt med andra", att hjälpas åt, skapa win-win och då finns det belöningar att hämta.
Fyra av de "inblandade" i fyrkanten som jag beskriver ovan kommer att befinna sig på 1 grad och vi vet alla vilken stark ny/uppstarts energi som nummer 1 bär. 
Detta kan mycket väl vara starten på en helt ny "episod", ett nytt kapitel. Vart och hur?
Det bestämmer du, hintar finns att hämta i din egen karta.

Potentialen finns till en "vild och galen" fullmåne så ta hand om dig själv!
Utgå från ditt center, din integritet och intuition även om det kan vara lättare sagt än gjort när dylika kraft är i görningen men försök!
Om något dyker upp som verkar helt fantastiskt med en stor portion utmaning/skrämselfaktor - pröva ändå!  Detta är ju den stora gåvan hos denna månen, att återfå en del av zest i livet, och att kanske bli vägledd in i den nya episoden.
Fokusera gärna ut din energi i något kreativt projekt då det verkligen ser gynnsamt ut för denna typ av aktivitet och det neutraliserar en del av Uranus elektricitet.



Dessutom har denna måne med sig en känsla av "tidlöshet" och "evighet", se vad du får in av det.
Tiden är ju ett mänskligt påfund, en hjälp för att ha något att relatera till här på jorden.
Då och då får vi en känsla, en ficka i verkligen, där vi får känna på hur det är "därute" i det kosmos som vi faktiskt är en integrerad del av. Detta är en av dessa öppningar, dessa fickor.. Så, släpp på tiden för en stund.
Låt universum tima och kalibrera dig efter sin vibration.
Ge mig gärna feedback på vad du upplever!

Låt oss också hålla ögonen öppna vad det gäller Moder Jord. Då Uranus passerade över 0 graders strecket förra gången hade vi en hel del rumlande från vulkaner bl a Hawaii och Island.
Vi behöver vi bättre på att höra Gaias vibration och signaler, låt oss hjälpas åt.

November månad ligger framför oss, även denna blir intensiv energimässigt.
Solen befinner sig i Skorpionen och vi har en nymåne där den 7/11. Månens noder byter plats (7/11), Jupiter traskar vidare in i Skyttens tecken (8/11), Venus vänder rätt i Vågen.. Det finns massa svängningar att ta vara på, nya energivågor att rida på, så häng kvar. Titta in!

Låt oss stötta varandra, det behövs energimässigt!
Ha en härlig vecka!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light  Maud









2 kommentarer:

  1. Ärligt talat är det mesta fortfarande tungt och jobbigt ....Går på autopilot ett steg i taget .Inväntar orken att ta det avgörande klivet .😘

    SvaraRadera
  2. Hej Maria,

    Ljus och kärlek till dig! Förändrings energierna är extrema. Att jorda ner energien, så aktivt så möjligt kan vara till hjälp (om du inte redan gör det). Enkla tilltag för att pyssla om dig själv.. Det du orkar, fast autopiloten går. Min mentor påminner alltid att det viktigaste i dessa tider är "to cast your intentions forward", tills energierna kommer för att orka agera. Med det menar han att fortsätta hålla känslan, tanken och intentionen om målet. Även när man inte aktivt orkar jobba på det. På det sättet ökar energierna och bron mot målet skapas "ändå". Låt mig veta om jag kan göra något. I kärlek <3

    SvaraRadera