söndag 7 oktober 2018

Nymåne i Vågen 9/10 - 2018

"After a storm, a boat landing stands in need of reconstruction!"  - Sabian symbolen för den grad som Månen och Solen innehar vid denna nymåne.

Vi står i en sk "Venusian tid" dvs Venus har sin "energi slev" nere i de flesta grytor som kokar just nu.
Venus är styrare till Vågen (som har sin nymåne nu) och till Oxen (fullmåne vid Oktobers slut), dessutom backar hon från djuplodande Skorpionen in i "sitt tecken" Vågen.

Den vackra, den sköna, har påbörjat sin retrograd bana och trots att hon gör det med ca 18 månaders mellanrum, så är denna omgång lite mera intensiv än vanligt.  (Hade du trott något annat? ;-)

Själva retrograden pågår mellan 5/10 - 16/11 och den går från 11 grader i Skorpionens tecken och helt in till 25 grader i Vågen.  När Venus är i Skorpionen, såsom under denna nymåne, så är hon intensivare, mera djuplodande än annars.

Hur hanterar du din Venus energi? Det är frågorna som kommer upp nu. Kolla in husen det påverkar men de allmänna frågorna blir:
Mönster i relationer? Rädsla för konfrontation? Är du en sk "people pleaser"? Om ja, varför?
Hur vill du ändra?
Vilka värderingar vilar du ditt liv på? Är dessa fortfarande hållbara? Hur tar du hand om dig själv?
Jag har full förståelse för om dessa frågor känns "tunga" efter en hel sommar med retrograd men just därför, dubbelt viktiga.  Värdegrunder, tankesystem, känslor osv kan ha ändrats pga det du har upplevt och Venus vill nu att du skall bli uppmärksam på detta och "rätta dina energier" efter den nya vibrationen.

Ett annat viktigt pekfinger blir - det du kommer på nu, det nya, det ändrade... Vänta helst tills Venus går direkt igen innan du sätter alla planer i verket. Säkerställ att du "känner likadant" då som nu, just den aspekten är nämligen inte helt självklar.  Utnyttja HELA retrograden, stressa inte och så, få det gjort.


Vi står (fortfarande) i den där tiden där "det går lite fort" och själskontrakt förändras från ena dagen till den andra.  Det som "skulle vara en liten stund", det blir kvar länge och även åt andra hållet, "det som skulle vara länge" blir kvar bara en stund.  Då är det viktigt att hålla sin egen energi intakt.

Nymånen inträffar den 9/10 kl 5:46 på 15 grader och 43 minuter in i Vågens tecken.
Ta fram din karta och se på vilket hus som påverkas mest hos dig.  Vet du inte vad husen betyder så finns det många fina beskrivningar på nätet, bara slå på t ex 5th house Astrology så får du flera olika tolkningar.
Vågen handlar mycket om att, precis som själva tecknet visar, att hålla balansen. Att behålla harmoni, balans och fred, olika typer av relationer och partnerskap kommer också in här då Vågen inte direkt gillar ensamheten.  Detta är en extrem förkortning så önskar du mer info, läs vidare på andra forum.

Pluto, som just har vänt direkt, står och "borrar" på dryga 18 grader i Stenbocken... Det tar tid innan vi ser tydlig rörelse. Pluto är styrare till Skorpionen, där Venus just nu triggar hela stelliumet med sin retrograd så detta i sig bidrar till intensiteten här.
Pluto gör också en kvadratur till denna Nymåne/Sol och, som alltid, då Pluto är inblandad ökar intensiteten, behovet av att gå på djupet, se sanning men även nivån av maktspel, manipulation, behov av att kontrollera osv. Det är passion i luften men den behöver riktas (inte missriktas!).
Så, liten varning, se på dig själv och andra! Vem försöker kontrollera? Med vilka medel? Varför?
Eller är det sanningens vackra nuna du ser där i speglingen?

Rätt använt har även denna nymåne en "super start-up" energi.
Vi har fem planeter i sk Cardinal signs, vilket är en nystarts/uppstarts energi, och det är inte vilka planeter som helst heller. Solen, Månen, Merkurius i Vågen, Saturnus och Pluto i Stenbocken.

Jag talade i tidigare bloggar om spänningen mellan Saturnus (3 grader i Stenbocken) och Uranus (nu 1 grad i Oxen). Denna energi kan ge helt nya idéer som är värda att bygga upp över en längre period.
Uranus ger nystarten, själva idéen och Saturnus ser till att det faktiskt manifesterar sig... Det är mer än "Pie in the Sky", ett av mina favorituttryck ;-)
Så, skriv ner drömmar, nya idéer och intryck under den här perioden och följ upp dem! Vilka har livskraft? Vilka passar in i dina framtida drömmar?

Angel Of Grace - vaktar min skrivbord 
Venus i Skorpionen gör en kvadratur till Mars i Vattumannen... Hur skall vi ha det?
Vill vi vara nära/djupa/sanna eller vill vi ha vår frihet/självständighet? Eller måste detta vara en polaritet? Du kan även se detta som en förstärkning av frågeställningarna ovan (se Venus retrograd) eller som ett nytt sätt att se på feminint/maskulint..
Allt beroende på vad detta triggar i och runt dig.

Ett generellt gott råd i denna tiden blir: Försök att "neutralisera" all energi som du uppfattar som för stark, för negativ, för... Ja, vad det nu kan vara som känns stark i obalans.
Gör det på ett respektfullt sätt, både emot dig själv och andra.
Ta dig en tur med Venus frågor men tro inte blint på allt! Låt tiden få vara en medspelare, se vad som består tidens tand och ge dig själv tid! Self-care ligger högt på Venus lista.
Meditera på ordet "Grace" eller Nåd och se vilken vibration som bli närvarande inom dig!

Jag önskar dig en härlig månritual på Tisdag morgon och en mycket lugn Måndag (mörkermåne).
Rock On!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Kärlek,  Maud


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar