tisdag 5 mars 2019

En Retrograd, en katalysator och en magisk måne (Nymåne 6/3 -2019 i Fiskarna).

Universum lägger sten till sten, långsamt, metodiskt men med den större planen i fokus i varje ögonblick... Det intensiva fjolåret med alla sina tillbakablickar och rivningsarbeten, tätt följt av ett batteri av fullmånar placerade på den kraftfulla nollgraden och med nymånarna vid tecknens mitt. 

Till en början såg det ut, för den ointresserade, som olikfärgade Legoklossar i ett oregelbundet, intetsägande mönster men ingenting kunde vara sanningen mer fjärran.
Slumpen existerar inte. Allting har sin tid, sin plats och sin vibration.  


Vackra Själar,

Välkomna till en ny vecka av intensiva energier & Nymånen i Fiskarna.

Då du läser detta har vi startat upp årets första Merkurius retrograd, denna universums återkommande "hicka"med möjligheter till tillbakablickar och revision. 
Merkurius retrograd är pga hur ofta det infaller, en av astrologins mest ökända aspekter, och som med alla "kära barn" florerar det en mängd information om densamma.
Några tar hänsyn till "skuggan" alltså tiden för själva retrograden då Merkurius "bromsar" samt även tiden efter då den "vänt" men ännu inte nått tillbaka till den graden där den var då allt började.
Hur du väljer att göra med detta är upp till dig, såklart. 
Jag väljer att ha det i åtanke men det är inget jag "lever" efter då jag anser att det inte blir mycket kvar av året om man skall ta hänsyn till även detta.

Merkurius agerar i Fiskarnas tecken denna gång. Den går retrograd idag 5/3 kl 19.19 från 29 grader och 39 minuter och den backar tom 26/3 då den nått 16 grader och 5 minuter. (utan "skuggan")
Vad är då speciellt med detta fenomen denna gången?

Först och främst, denna retrograd infaller ett dygn innan nymånen tillika Uranus förflyttning in i Oxens tecken.  Tre skiften av energier på två dagar, värt att notera!
Den håller sig inom ETT tecken denna gången (fiskarna). Det var en stund sedan det skedde och vad innebär detta för dig?  Kolla in huset/husen och fundera på det.

Då Merkurius vänder retrograd är dess energi förstärkt och den gör en spänningsaspekt till Chiron i Väduren.  Här får du chansen att välja och tänka igenom hur du använder/använt din kommunikation till att såra eller läka andra. Passa lite extra på dess underströmmar. 

Sista men inte minst, är det spännande både för nymånen och för oss att Merkurius nästan kommer att gå tillbaka till den platsen där denna nymåne infaller.  Merkurius stannar på HELA zodiakens sista grad, 29 graden av Fiskarna, alltså "sista tecknet", sista graden.
Där vänder den, går tillbaka och låter den sista nymånen av fem på 15 grader, tillika vårdagjämning och den sista av de 5 fullmånarna på 0 grader passera innan den "avslutar jobbet".
Det är som många visa män brukar säga "You can't make this shit up".  Ingen är så genial som mästerbyggaren Universum själv.  Vill du så kan du verkligen se på denna retrograden som din chans att dumpa det du inte längre önskar har med dig in i din framtid.
Kommer Merkurius tillbaka för att knuffa oss igenom nålsögat och in i den nya energien? Låt oss se.

Uranus, vår rebelliska, egensinniga "uppvaknare"tillika katalysator tar nu äntligen klivet ut ur Väduren och in i Oxen.
Detta sker samma dag som fullmånen den 6/3 och det är bara några få timmar mellan händelserna.
I Oxen stannar Uranus till 26/4 - 2026 så denna energien får vi arbeta med under en lång period.
Exakt vad detta kommer att innebära?  Tja, om detta tvistar de lärde! 

Det är skillnad mellan elden i Väduren tillika zodiakens första tecken och de "jordiska" energierna i Oxen, det vet vi, men hur det kommer att se ut återstår att se.  Uranus har lärt oss att förvänta oss det omöjliga och oväntade och sånt låter sig inte så lätt förutspås. 
Kolla dock in vad du har i Oxen, vilket hus som påverkas hos dig så har du i vart fall ett hum om vilket område som berörs i första hand för dig personligen.   Ytterligare info? Se tidigare bloggar eller ta dig en titt på YouTube.

Månen blir ny den 6/3 kl 17:03, 15 grader och 57 minuter in i Fiskarnas tecken.
Som alltid, Sol och måne ligger tillsammans vid en nymåne men denna gången får de sällskap av Neptunus på 16 grader samt asteroiden Vesta på samma grad.
Detta kallas en "tight" (tät) konjunktion pga deras närhet till varandra och energierna smälter då samman i än högre grad.
Som du säkert vet är Neptunus härskarplanet (styrare) till Fiskarna så pga detta får nymånen, fiskenergin och vattenelementet extra mycket kraft. 
Hela fem planeter ligger i sk mutable (rörliga) tecken vid denna nymåne, fyra av dem återfinns i Fiskarna.

Fiskarna är det sista tecknet i zodiaken, det tolfte huset, tillika ett vattentecken (känslor, mottagande) så hur gärna vi än önskar att bara fokusera på nystart så ligger här element av avslut, oundvikligen.
Fiskarna/Neptunus från sin "starka" sida står för fantasi, kreativitet, medkännande, oskuldsfullhet, drömmande osv.  Den andra sidan av kronan blir eskapism, vag, förtegen, lättledd, förledd, drömlik...
Ja, jag tror du kan se polariteten. 

Så, vad vad håller du fast vid som inte längre bidrar med något?  Vad har du strukturerat och organiserat sönder så att du inte längre känner flödet i det?
Vad är dröm respektive verklighet?  Vad är DIN sanning?

När jag skriver dessa ord, gluttar på kartan, så tänker jag att återigen kommer jag tillbaka till årets tema, Self mastery.  Här dyker den upp i sin (för mig) "råaste" form - vad vill ditt hjärta?
Släpp så många av de där "förväntningarna" som du bara kan, öppna istället armarna och ta emot det som kan bli... För här finns potentialen till det, att kliva in i en helt ny energiverklighet. 
Don't force it, FLOW.

Vi har den här coola sextilen mellan Saturnus och Neptunus nästan hela året, en sorts "magical touch", där vi kan ta våra spirituella önskningar och drömmar och omsätta dem i materian.
Detta är verkligen en måne att drömma upp flera önskningar under och så, vara redo att sätta dem i verket runt vårdagjämningen.  Varför så länge?  Jo, för att denna drömska energi ligger inne en god stund så ta till vara den och vänta på att Solen kliver över i Väduren med att agera.
Var sak har sin tid.

Saturnus och Pluto "smakar" på varandra igen, ger oss en generalrepetition inför den stora konjunktionen 2020.   Så, känn in på den också.. Vad är din "mission" här och nu, i detta livet?  Vad har du kommit för ett ge dig själv (och kanske andra)?
De två giganterna går ju isär en stund under sommaren innan de sedan möts på allvar i Januari så använd denna testperiod.  Detta är ditt CTA! (Call to Action)

Om jag glömde Vesta?  Nejdå, hur skulle jag kunna göra det.
Det är mitt absoluta tempel på Forum Romanum, Casa delle Vestali, där unga kvinnor fick chansen att bli prästinnor och vakta Vestas evig eld. 

Vesta binds samman med många olika namn/attribut bl a härdens gudinna, fruktbarhets gudinnan, the Sacred flame, den eviga ljuslågan i vårt inre m fl.
Inom astrologin klassas Vesta som en asteroid och hennes inflytande blir en tråd, en energi, i den stora väven men ändå, en energi att räkna in.

Personligen tror jag att Vesta har att göra med det jag diskuterade runt Merkurius retrograd - vad skall du bränna bort? Släppa under denna retrograd och heala inför framtiden...
Hon är läkningens gudinna, mästarinna av Kundalini kraften och den heliga flammans väktare -
alla dessa är verktyg i tiden!

Det är härligt att det är igång tycker jag.  Universum har tryckt på startknappen, det är All-systems-go och vi har bara att "säkra lasten" innan vi får take-off. 
Vad skall med, vad skall stå kvar och inte minst, hur mycket vikt kan/bör vi ta med oss in i det nya..
Jag anar att det är mindre än vi alla tror och önskar...

Välkommen med feedback och tankar. 
Ha en underbar Nymåne i Fiskarna och njut flödet! 

Live with Passion & as always, Blessed you are.
Ljus och kärlek,  Maud

The Fountain of Wishes. 











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar