tisdag 19 mars 2019

Vårdagjämning & Fullmåne I Vågen 21/3-2019

Vackra själar,

På Onsdag den 20/3 kl 22.58 har vi vårdagjämningen här hos oss och i astrologins värld innebär detta att vi kliver in i Vädurens tecken tillika starta upp en ny resa genom zodiaken.
Detta är, med andra ord, alla astrologer (och alla intresserades) verkliga nyår! Här startar ruta 1 med första huset, första tecknet.

Några timmar senare, tidigt morgon på Torsdag  21/3 kl 02.43 infaller en fullmåne i Vågen på 0
grader och 9 minuter.   Vilka energier som är i rörelse! Låt oss försöka bena lite i detta tillsammans.

Jul (Yule) & Midsommar (Solstice), Vår & höstdagjämningarna (equinox) har firats i olika kulturer sedan urminnes tider.
Detta vet vi eftersom vi har många kända landmärken byggda efter Solens/ljusets placering under dessa högtider, främst då vår och höst equinox. Exempel på detta är Stonehenge, New Grange,Ale stenar m fl.
Equinox betyder "equality of night and day", lika mycket av dag och natt och firas överallt på jorden samtidigt. Även om norra och södra halvklotet rör sig åt varsitt håll på ljusskalan så är denna dagen gemensam i sin strävan att balansera ljus och mörker. Håll gärna ordet "balans" i minnet till astrologi delen.

Många firar Ostara nu, andra väljer att spara "hennes energier" till månaden April och Påskhögtiden.. Ett rätt naturligt val eftersom hon sammankopplas med harar och ägg. 🐰Däremot brukar den grekiska gudinnan Hecate dyka upp i Wicca cirklar vid Vårdagjämningen.
Hon står för vägval/transformation, förändring men också healing, häxkraft, örtmedicin osv.
Alla dessa krafter som sätts i rörelse när Moder Jord börjar att röra på sig igen innefattas i Hecates ansvarsområde. 
De flesta kulturer som förstod Solens betydelse (och de var många) förstod även att försöka "kanalisera" och bruka dennes kraft i sina egna, individuella liv.  Detta gjorde de genom riter, offer och gåvor. Allt för att tydliggöra för sig själva och gudarna/energierna vad som behövde göras.

Vilka frön önskar du att sätta nu?  Vilka intentioner och mål skall ha prioritet i ditt liv under de kommande sex månaderna? 
Vilka energivågor önskar du utnyttja till max from nu?
Återigen har vi denna UNIKA energi av avslut och nystart inom samma tidsperiod...
Som att universum verkligen vill visa oss att vi har parallella världar just nu, den gamla på väg ut och i upplösning, den nya på väg in och i tillblivelse.  En bild jag, för övrigt, ofta får upp i drömmar och meditation numera. 
Låt oss gå vidare till fullmånen...

Fullmånen infaller den 21/3 kl 02.43 hos oss, knappa 4 timmar efter equinox,  på 0 grader och 9 minuter in i Vågens tecken.  Detta är den första av två fullmånar efter varandra i Vågens tecken.
Vi har denna måne på 0 grader nu, en nymåne i Väduren 5/4 och så, den 19/4 fullmåne nummer 2 på 29 grader i Vågen.  Finns det en poäng med detta?  Jag tror det ;-) Låt mig återkomma till det strax...

Detta är också den 5:e fullmånen av 5 på 0 grader, och som du ser, nästa är på kritiska 29 grader, båda är en sk "tipping point" (där något väger över).
Vår introduktion till den nya tiden och samtidigt, möjligheten att släppa det gamla, knyta ihop säcken.  Det är dessutom den tredje Supermånen i en rad, alltså en måne som hamnar närmare jorden än vanligt pga den elliptiska banan. 
Denna fullmåne ligger också på den sk World axis (28 grader mutable -2 grader Cardinal) samt att den på 0 grader i Vågen har en konjunktion till det sk supergalactic center.
Okej, astro bla, bla, bla... Vad betyder detta för dig, kära läsare, och för mig?

Jo, axeln som går mellan 1 huset (väduren) och 7 huset (Vågen) ställer oss i polariteten,
MIG (Solen på 0 grader Väduren) versus Vi/Oss (Månen i Vågen, 0 grader). 
Med andra ord, fokus på relationer, partnerskap och balansen mellan jaget/dess behov och behoven som uppstår i skapandet av ett Vi.  Med två månar efter varandra i Vågen kan vi förvänta oss att större delen av perioden har fokus på relationer, balans och jämnvikt. 
Dessutom hamnar Solen i en konjunktion med Chiron (1 grad i Väduren) och detta ger oss stora möjligheter till att läka mönster i och runt relationer.
Även det sk supergalactic center handlar till stora delar om relationer och hur vi tar hand om varandra.
På toppen av detta har vi Venus (23 grader Vattumannen) i kvadratur till Mars (23 grader Oxen).
De två planeter som symboliserar "det kvinnliga och det manliga", själva urarketyperna för relationer står, även de, i spänning till varandra.
Även här ser vi tydligt spänningsaspekten mellan frihet/öppenhet/stimulans i polaritet till stabilitet/rutiner/vetskap/kontroll. Tillika finns här en stark sensuell/sexuell aspekt att ta hänsyn till.
Så, det kommer att bli en balansgång på "slak lina"! 

Hur kan jag få detta sagt och ändrat på ett diplomatiskt sätt utan att kompromissa bort mina behov? 
Hur kan vi behålla en god känsla av tvåsamhet och förståelse utan att minska frihet för varandra? 

Som vid alla goda förhandlingar gäller det att först känna in vart man själv står.
Vad är det du vill, önskar och behöver? Vad säger ditt hjärta? 
Igen, ledsen om jag upprepar mig, men detta är året av "self mastery"så det gäller att ha klart för sig vart man står (för, i och med). Därefter kan man fundera över hur långt man är villig att gå i sina kompromisser och överenskommelser.
Mars skapar även en trine till Pluto, vilket nästintill "kräver" att vi riktar vår energi och ambition åt något håll, gärna eget ledarskap.

En påminnelse runt detta - i den sista kvadraturen är Mars involverad plus att vi fortfarande har Merkurius i retrograd som närmar sig Neptunus. Och det betyder?
Jo, tänk på vad du säger och vad du "sänder ut i eten"!  Vilka vibbar ger du ut? Vilka energier strömmar inom dig?  Är ord och handling i "synk"?
Det är t ex inget gott förhandlingsläge om man i grunden är arg eller frustrerad då är det bättre att låta det svalna en stund.  Använd dig av olika typer av rörelse och utlopp för att lätta på Mars vibbarna.

Mellan Merkurius (i retrograd, 18 grader) och Neptunus (16 grader), båda i Fiskarnas tecken, så skapas en sk konjunktion. 
Den positiva sidan här är att det finns massor av kreativitet, inspiration, fantasi och skaparglädje att koppla upp sig mot. Detta är verkligen alla poeters och musikers drömläge men även vi som gillar att meditera, visualisera och drömma kan använda denna energi till att skapa härliga energier.
Den mindre charmerande aspekten av denna energi är, såklart, att detta kan dölja hemligheter, ouppklarade ting, ting är inte vad de ser ut att vara osv.  Så, var lite observant här!
Något som, för övrigt, alltid gäller vid Merkurius retrograd men som här "förstärks" pga spänningsaspekten och tecknet det sker i, Fiskarna. 
Vi har ett pågående tema, en lite mera "långsiktig" energi, som handlar om sanningen och som visar sig här: Vad är sant respektive osant?  Vems sanning är det? Vad gör detta med mig? 

Pluto gör spänningsaspekter, konjunktion resp opposition, till både den södra och den norra noden.
Någon sa häromdagen att det är en "emotionell högtryckstvätt" ;-) och jag gillade det uttrycket.
Det kändes som om det passade fint ihop med Vågens krav på balanserande och den mangling vi  genomgår i relationer just nu.
Ett annat sätt att se på det är att här finns möjligheten att välja - skall fokus ligga på själens eller egots tillväxt?  Låter kanske enkelt i teorin men praktiken kan kräva lite mer.
Här har vi möjlighet att se våra gamla mönster, manus och välja om, välja nytt! 
Vi får möjligheten att släppa på kontrollen (Law of allowing) och låta det "naturliga urvalet" ske.
Vad kommer att stanna?  Vad kommer att försvinna?

Det ÄR spännande tider, utmanande tider, tider då vi är sårbara, formbara, öppna och i transit.
Viktigt blir att påminna sig om att välja den nya vägen, om igen och åter igen.
Det gamla är starkt, välkänt och har en enorm dragningskraft men det fasas ovillkorligen ut, om vi tillåter det, om vi är anpassningsbara och medverkar. 
Vår fria vilja är stark, vi har möjligheter att påverka, absolut, så det är viktigt att medvetandegöra detta och hålla önskad kurs.   

Två saker till sist...
Kontrollera vilket hus som påverkas hos dig! Se på de andra planeterna - vart befinner de sig?
Detta ger dig chansen att använda bloggens generella information på ett mera personligt sätt. Önskar du mera hjälp, tveka inte utan hör av dig så skräddarsyr vi en plan till dig.
Och så, gör en ritual denna gången!  Om du har möjlighet... Detta är en jättefin öppning, otroligt synd att missa. 

Jag önskar dig en härlig vecka, en fantastisk Vårdagjämning och Fullmåne.
Välkommen med feedback, frågor och kommentarer!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
I kärlek,  Maud
Happy New Year! 




2 kommentarer:

  1. Vi kämpar på 😘😘 energierna är så höga ikväll att jag fått huvudvärk!
    ....dansar i månenssken!
    Tack 😇😘

    SvaraRadera
  2. Kära Maria, ja, jag är enig. Extremt starka energier,i våg efter våg. Vi får surfa och stötta varandra. KRAM <3

    SvaraRadera