söndag 6 oktober 2019

Energi avstämning vecka 41.

Vackra själar, 

Förra veckan och denna veckan har jag farit som en gummiboll över länder och hav.
Sorgen hade ytterligare en överraskning för oss denna höst och begravningen kom hastigt efter. 
Vissa har behov av att resa snabbare än andra. Som om själen sänder ut "varför vänta då en lång resa äntligen är slut"? 

Jag har stått på sidlinjen, stöttat i sorgen. Den som gripit mitt hjärta och ändå, ändå är den inte hundra procent "min". Delaktig men ändå inte... 

Så märkligt livet och gränserna kan vara. 
Ingen kan bestämma hur och på vilket sätt det är rätt att sörja, ändå har alla en åsikt och sorgens förtecken är att den piskar upp starka känslor. 

En astrolog jag uppskattar liknande Saturnus (som vände 21/9, en dag efter dödsfallet) vid en damm, en vägg, eller en sluss/en portal. 
En portal mellan här och där, mellan inkarnation och "disincarnation". 
Jo, jag beklagar det engelska ordet men jag hittar inget svenskt.  
Saturnus är "Fader Kronos", The time master, den visar på den tid som bestämts av oss, till oss, i vår kropp och Saturnus ger indikationer då den utmätta tiden är slut. 
Enligt Saturnus "kalender" är ett liv bara ytterligare ett projekt, ett bland många och det har ramar precis såsom allt annat.. Bollen rullar vidare. In genom portalen, genom livet, ut genom portalen. 

Saturnus har gått retrograd hela sommaren, genom detta har den gett oss chansen att ordna upp i "våra affärer", se över vad som skall göras och lägga en plan. Vad är bäst för oss(individuellt)? 
Nu rör den sig framåt igen. Dammen har brustit och vi har "högvatten". Starka energier och framåtanda, nu skall vi agera och fixa till det vi har klurat och jobbat på.  Följa planen och skapa något bestående och bra, både för oss själva och andra. 

Pluto har vänt direkt men rör sig bara "mikroskopiskt" framåt,  lika fullt, den store transformatorn har vänt och vi har all systems go! 
Nu kommer de bara närmare och närmare varandra dessa två storheter och vi kan fortsätta på den intensiva tid som leder oss fram till mötet i Januari 2020. 
Tillsammans skapar de "kraftfull" energi och känslan av "högvatten" är tydlig! 

Min familj har krävt och längtat efter mycket extra sömn denna veckan. Sömn, vila, eftertanke. En kollega pratade om att hon kände sig som om hon var på "rehab" trots att hon inte haft någon skada.  
Samtidigt har världen varit "väldigt påtaglig" och ting som varit osynliga tidigare har dykt upp, ting jag stöttat länge har fallit till grus och förvåningen har stundom gungat mitt väsen. 
Kanske har jag varit extra utsatt med Uranus i mitt tecken men, samtidigt, en titt runt i världen säger att det inte är "bara jag".  Skönt med olika perspektiv ibland då linsen annars kan bli väl trång. 

@maudnordstrand


Vecka 41 har massor av rörelse i sig, om man tar en kort kik på astro kartan...
Pluto och Saturnus har jag redan berört ovan och de är "bakgrundsmusiken" även denna vecka då giganterna "stampar loss" på sin grad (20 resp 14 grader Stenbocken).

Uranus vill rumstera om, ändra och utmana oss denna vecka.
Först via en opposition till Merkurius som nu har gått in i Skorpionen under veckans början, Mån-Tisdag, och så, runt helgen, via en opposition till Venus.
Hur tackla denna energien? Ja, med Uranus inblandad är det alltid svårt att säga men Uranus vill ju i grunden väl med sitt "rumsterande". Den stora Uppvaknaren vill ruska liv i det stagnerade, få oss att släppa taget om det förgångna och blåsa liv i oupptäckta. 
Lättast är att ta tag i din egen karta och fundera över vad detta betyder för dig!

Vi får en stark fullmåne i Väduren sent på Söndag kväll denna veckan, ja, faktiskt så sent att det nästan hinner bli vecka 42.  Den infaller kl 23.10 på 20 grader i Väduren.  Så avsätt lite tid för ritual under Söndagen/Måndagen, om det ligger för dig.
Jag återkommer till denna fullmåne och dess aspekter i en separat blogg. Håll ögonen öppna!

Ankarkortet för vecka 41 blev "Earthquake". Klarläggande/förklarande kort blev "Green-Gold Dragon from Sirius".
Energierna vi har att göra med här visar på att "omstruktureringen" fortsätter denna veckan.
Det som inte längre "tjänar sitt syfte" i våra liv kommer att falla bort, förlora sin mening eller tas ifrån oss.

Försök att släppa taget om det som glider dig ur händer nu,för att hålla i, blir alltför smärtsamt.
Minns att det aldrig någonsin finns några "hål" i universum utan dessa fylls av nya energier, nya impulser, nya upplevelser. 

"Jordbävning" är en våldsam kraft men jag har aldrig upplevt energierna runt detta kort och dess innebörd som våldsamt.  Det är en starkt formande kraft, den har en (över)tydlig riktning och den stoppas inte i första läget.  Därav rådet ovan, låt den göra det det kom för att göra i ditt liv.

Extra spännande blir det då vi ser på kort nummer 2, den guldgröna draken från Sirius.
Här pratar vi om att skapa nya attityder, nya värderingar och nya sätt att hantera världen och omgivningen på.  Se gärna till att meditera, använda din uppkoppling mot källan och ta emot den nya informationen som kommer till dig denna veckan.
Detta tycker jag är superspännande då jag har ALL respekt och lite till för denna drakes krafter att påverka vårt medvetande och våra tankar.
Plus att, vi har ju Merkurius i opposition till Uranus, och detta kommer att leda till nya tankar, nya förhållningssätt, ja, kort sagt, ett nytt operativsystem kan bli installerat i oss (om vi tillåter det).

Merkurius blir kvar i Skorpionen helt till månadsskiftet Nov/Dec pga retrograd från 31/10 till 20/11.
Detta ger oss chansen att bearbeta det som sker nu, de insikter vi fångar upp och gå på djupet med dem, något som är Skorpionens adelsmärke.

Detta är generella kort för Er som läser och engagerar Er i mina sidor, det är så jag formulerar mig då jag drar korten. Budskap till Er, information till Er...
I tillägg tycker jag att du skall "dra dina egna kort", se på din egen karta och göra dig en plan över din vecka - att maximera energiflödet och dra nytt av det kan aldrig vara/bli fel.

Viktigast att veta vid en "jordbävning" är att veta vilka rutiner man kan falla tillbaka på!
Det är lätt att välja och hålla på rutiner då allt är frid, fröjd och solsken och det är utmärkt att hålla i då också men, vart går du då det blåser hårt?
Därför påminner jag om att hålla in dina rutiner, det som ger dig näring, styrka och växt!

Ha en strålande, stark vecka 41 så hörs vi via FB & här!
Välkommen med fundering, frågor och feedback! 
Live with passion & as always, Blessed you are,  Maud

Ritual hos mig @maudnordstrand







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar