fredag 11 oktober 2019

Fullmåne i Väduren 13/10-2019.

Vackra själar,

Den energimässiga "bakgrunds kulissen" till den fullmåne som vi skall samtala om idag är, såklart, att vi nu har de flesta planeter i direkt riktning (de rör sig framåt på himlen). Undantagen är  Uranus (Oxen), Chiron (Väduren) och Neptunus (Fiskarna).

De kraftfulla energiknippena Saturnus (direkt 21/9) och Pluto (3/10) har fått oss att verkligen känna att hjulen har börjat snurra igen och vi rör oss framåt.
Resten av året strävar dessa två mot sitt möte den 11-12/1-2020 (och tiden runt) såsom vi talat om så många gånger. 
Nästan dagligen hör jag någonstans - "ja, jag känner av dem men vad betyder detta för mig?"

Igen, detta är mycket individuellt och du behöver ta fram ditt födelsehoroskop, hitta Stenbockens hus och där finner du ytterligare svar om vad som är på gång hos dig. Sannolikt är att du redan har "känt" av en massa rörelse och ändringar i detta huset och då är det bra att veta att det inte är "helt färdigt" ännu. Tiden fram till nyår präglas av energier här och därför bör vi använda den på bästa möjliga sätt och "råden" blir enligt följande:

Det är viktigt att bygga ett starkt, hållbart fundament runt de teman som kommer upp för dig!
Fokus ligger på framtiden såsom du vill utforma/skapa den, inte så mycket på det som varit och farit.  Släpp det!
Ta ansvar för att det du bygger skall passa för dig och vara i samklang med den tid och det samhälle du kommer att leva i (i den mån du kan förutse det).  Strävan är att gå från hjärna/intellekt till hjärta och mera känsla, vad nu det betyder för dig.
Saturnus vill alltid det allra bästa för oss, att vi skall ta ansvar, höja oss och ta "the higher road" och Pluto önskar att vi transformerar. Enkelt uttryckt.

Varje måne, fullmåne eller nymåne, är ett steg på denna resa eftersom varje tecken i zodiaken är viktigt på sitt sätt.  Vi kan inte separera bitarna från helheten då förlorar vi fokus och perspektiv, vi behöver båda och ingen klarar denna energimässiga dans bättre än källan själv.
Naturligtvis kommer inte "dansen" att ta slut i Januari 2020, nej, det är ett viktigt steg men sedan fokuserar vi på nästan.  Är du med?  Bjuder du upp och följer du upp?


Fullmånen i Väduren infaller Söndagen den 13/10 kl 23:10 (hos oss) och den ligger på 20 grader 13 minuter in in i tecknet.  Vid en fullmåne så har du alltid Solen och månen mitt emot varandra så Solen återfinns på 20 grader i Vågens tecken.
Både Solen och månen står i kvadratur till Pluto i Stenbocken. Detta ger oss ett T-kors (och en 20-20-20 portal, för den intresserade) och blir den "bärande energien" runt denna måne.

Vad minns du av polariteten Väduren - Vågen? Tja, Vågen har vi ju pratat en del om på slutet.
Vågen är en balanserande energi, en yin energi med fokus på relationer och "Vi:et" samt är ett lufttecken, om vi tillåter oss att förenkla lite. 
Väduren, däremot, är Zodiakens första tecken, ett eldtecken med förkärlek för uttryck som börjar med "jag och mig". Väduren är också Zodiakens krigare, envis, snabb, och tar gärna ett steg framåt först och tänker sen (trots att Väduren styr huvudet, rent kroppsligt).
Så, vad kan vi tänka när vi ser detta och, samtidigt, håller Pluto I minnet?

Jo, vi kan tänka oss att månen skiner sitt ljus ner i "källare och prång", och sådant som stoppats undan där medvetet eller omedvetet trycks upp till ytan.  Det kan handla om relationer men lika gärna om de egna skuggsidorna, det får du fundera på via huset/en som påverkas.
Säkert är dock att när Pluto utmanar på dylikt sätt så kommer maktspel, teman runt tillit,svek, ja, tom ägandebegär att dyka upp. Ledordet till Pluto är ofta "jag vill ha/jag kräver/jag begär". 
Månen och Pluto bjuder på en fantastisk möjlighet att släppa dessa beteenden, rensa ur källaren och tvätta upp/ur det som behövs.

Vi har med oss Zodiakens krigare i denna utmaningen, som också har mycket av nystart i sig. Eftersom det är det första tecknet, då Pluto kräver transformation, då det är kardinal energi (action) bland annat som vi har att göra med här. Listan kan göras lång...
Viktigt är det dock också att vi inte "blossar upp", låter ilskan ta över (även om den också har sin plats) utan istället prövar att tänka enligt råden ovan - Vad tjänar mig i det långa loppet? Är detta viktigt för min grund och min målbild? 

Jupiter (20 grader Skytten) gör en trine till Månen och en sextile till Solen, båda är positiva, uppmuntrande och lite förstorande aspekter.  Balansen är viktig att ha i minnet även här.

Till "helheten" hör nämligen också (och i högsta grad) att vi har Merkurius, vår kommunikatör och budbärare i Skorpionen och även Venus huserar här.  Även detta är, till en viss grad, utmaningar i relationer, känslor som bubblar upp till ytan och skuggsidor och passioner som utmanar oss.

Venus (5 grader Skorpionen) skapar en opposition till Uranus (5 grader i Oxen retrograd) under fullmånen. Detta är en initiering till förändring!  Förändring runt relationer, runt värdegrunder och runt det vi anser som värdefullt/dyrbart (inkl pengar).
Här är Uranus inblandad så då bör du räkna med en viss överraskningsfaktor eller att dina åsikter snabbt kan ta en ny/annorlunda vändning.
Nya stigar, nya territorium, ett helt annat läge - ja, det leder till behovet av att tänka nytt, tänka innovativt och, i detta fallet, följa hjärta. Hjärnan/erfarenheten är inte lika tillförlitlig på de nya stigarna vi nu skall vandra...

Vi har en hel hög med planeter i kardinala tecken och detta innebär att det strömmar kraftiga energier av viljestyrka, fokus, handlingskraft osv i luften.  Som om vi inte redan hade nog via Fullmånen och Pluto... Men, självklart, universum har sin poäng med detta.
Du skall framåt nu! Framåt på din väg!

Mars i Vågen står i opposition till Chiron i Väduren och även detta aktiverar den "heliga krigaren"inom oss. Att på ett fredfullt men tydligt sätt stå upp för det vi tycker är viktigt i livet och världen. I den här energien finns också en uppmaning om att "gå din egen väg", att inte vara så beroende av att folk följer dig på din stig eller att "gå på redan upptrampade stigar".
Gör plats för dig, ditt uttryck och din energi.

Om vi skall summera detta något så ÄR detta en kraftfull fullmåne med riktig förändringskraft!
Att göra ritual vid fullmåne är för mig en självklarhet men om det inte är det för dig, ja, då rekommenderar jag ändå att du ger det ett gott försök denna gång. Det är det värt!
Detta är också en "klassisk fullmåne" på det sättet att den erbjuder och inbjuder till BÅDE avslut och nystart, allt i ett, såsom det bör vara för att det skall kännas roligare.
Vi kommer också att ha en stark energi under de kommande två veckorna så var beredd på vidare rörelse och fart.  Vi skapar en ny tillvaro för oss själva och för världen.
Create Creator, create!

Ha en härlig fullmåne på Söndag och en skön start på nästa vecka!
Välkommen med feedback och funderingar. Stora skeenden är alltid roligt att jämföra med andra...
Live with Passion & as always, Blessed you are.
Kärlek & Ljus,  Maud 

Artcred: Leo Plauw







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar