tisdag 28 juli 2020

Fullmåne i Vattumannen 3 Augusti 2020 - Dörren på vid gavel...




Vackra själar, 
Vi har passerat halvårs strecket.
Den första nymånen vi hade i år inföll den 24 Januari och då befann sig Solen/Måne tillsammans på 4 grader i Vattumannens tecken
Jag har inte gått tillbaka och "lusläst" vare sig bloggar eller anteckningar. Men jag tror mig minnas att jag skrev om både nummer 4 (numret för mästerbyggaren) och om att den månen var starten för vår transit in i Vattumannens tidsålder. 
Har du kvar dina intentioner från den månen? 
Din månlogg?  Se då gärna igenom detta och gör en liten revision. 

För den intresserade så sker det många spännande saker på himlen "utanför" den klassiska astrologin men som ändå tolkas av astrologer.
Har du några funderingar runt det? 

Någon som varit ut och sett på kometen "Neowise" (Ny visdom)som skall ha passerat närmast oss under dagarna 22-23/7? 
Det är nämligen inte nog med att vi haft dessa tre eclipser under sommarmånaderna utan vi får också besök av en komet på nära håll.
Detta har mänskligheten genom årtusenden alltid sett som tecken och NASA kan numera visa att det faktiskt påverkar oss på jorden. Kometer lämnar nämligen spår och material när de passerar oss och detta kan mätas och kontrolleras. 
Exakt vad det gör med energierna, ja, om det finns det lika många åsikter som den finns grupper men alla är dock eniga i att något betydelsefullt sker.

Själv tycker jag att det är extra spännande att höra att de som mäter jordens energilinjer märker att dessa ökar i styrka, speciellt då de som kallas för "emperor" och "dragon" lines. Varför?
Jo, för att det är förutspått och nedskrivet så många gånger av ursprungsbefolkning i olika länder, alltså,  att just jordens energilinjer kommer att aktiveras i samband med att den kosmiska energien ökar. Bland annat "Hopi Prophecies" hänvisar till detta.  
Vi har spännande fyra till sex år framför oss medan vi bygger klart bron från den ena verkligheten till den andra.
Skall vi se på nästa pusselbit tillsammans?


Det första jag ser när kartan öppnar sig är siffran 11, eftersom jag inte tillhör dem som "räknar upp" till närmsta grad, såsom många astrologer väljer att göra. 
Enligt min kunskap står nummer 11 som representant för Ljuset, det är ett sk masternumber av inspiration, ljus och inkommande energier. 
Låt oss ta med oss ljuset, fokusera på ljuset, och vara de fyrtorn av ljus som vi behöver vara i denna svår navigerade tid.


En fullmåne innebär alltid ett avslut, en cyklus som utvärderas och stängs, men också att ljuset når in där det annars kan vara rätt mörkt. Ting blir synliga, hemligheter kommer i dagen och vi ser det vi är klara för att se/ta emot.
Denna gången är det dock aktiverat på ytterligare (minst) två sätt nämligen:
1) Detta sex månaders avslutet som jag skrev om ovan. Halvårs revision. Vad har du hunnit? Vad har du kvar att göra om du ser på dina "nyårslöften" och intentioner?
2) Denna fullmåne ÄR förberedande dvs den ger oss hinter om vad som kommer i 2021. 


 I December kommer nämligen både Saturnus och Jupiter att kliva in i Vattumannen. Därmed tar vi ytterligare ett steg in i Vattumannens tidsålder.
Denna specifika graden, där månen infaller denna gången, ja, hit når Jupiter i Feb/Mars.
Så, se det som små energimässiga hints!
Fundera över vart du skall, vad du vill skapa, och vad dina målbilder/intentioner är.
Ta fram din karta och följ med på vilka hus som aktiveras! Lägg lite extra energi på dessa.


Fullmånen infaller den 3 Augusti kl 17.58 på 11º 46 min in i Vattumannens tecken.
T-kors - Solen, Månen & Uranus 

Solen befinner sig mittemot i zodiaken vid fullmåne och återfinns därmed på 11º 46 min in i Lejonets tecken. 
Denna måne bildar ett sk T-kors till Uranus på 10º 38 min (Oxen) dvs denna spänningsaspekten är nästan direkt (ca en grad undan).

Uranus är Vattumannens härskande planet. Vid själva fullmånen så bromsar Uranus för fullt, på väg in i det vi kallar "stationary retrograd", och därmed påverkar planeten oss extra mycket. 
Summeringen blir alltså, detta är en fullmåne fylld av Uranus energi.
Men låt oss se på hela receptet, alla delarna, och vilken "slutprodukten" kan tänkas bli.




Vattumannen är ett maskulint lufttecken som tillhör kategorien "Fixed" (fasta) tecken.
Härskande planet är Uranus. Kombinationen Luft och Uranus brukar gör att Vattumannen anses som svår att tolka, svår att finna "boxar" till, och tecknet själv älskar och bidrar gärna till att det förblir så. Frihet, genombrott, uppfinningar, att vara unik och annorlunda, men även humanitära egenskaper är energier vi förknippar med tecknet.
Utmaningen för Vattumannen är ofta att våga engagera sig, att ge sig in bland andra och våga visa sig fullt. Känslan av att vara så annorlunda att ingen kan förstå en är ofta det största hindret för tecknet.
Fasta tecken vill också gärna behålla kontrollen själva, de vill välja, de vill veta vad som kommer runt nästa hörn och hur det skall komma dit.
Detta är INTE möjligt i vår yttre verklighet och därför behöver fokus ligga på den inre rösten, den inre ljuset och vår egen individuella vägledning.

Solen är "hemma" dvs hos Lejonet, där den är härskande planet, och vi kan redan känna draget av "Lions gate" vars portar långsamt glider upp.
Här finns vår vilja, kreativa krafter, ledaregenskaperna kopplade till vår eget liv, ljuset, Solar Plexus energi men också vår stolthet och vårt hjärta.
Vad upplever du i dagsläget (eller den senaste tiden) som du vill skapa mer av?
Vad har varit så bra att du önskar ta med det in i framtiden?

Slutprodukten blir en energi full av elektricitet, chock, överraskningar, förlösning, frihet, ja, definitivt, sådant som du inte såg komma (alls).
Stagnerad och fastlåst energi kommer att röra sig på ett eller annat sätt. Uranus energi och Vattumannens energi rör sig INTE i en rak linje utan gör hopp, plötsliga, oväntade skutt i tidslinjen men också kunskapsmässigt. Därför är överraskningsmomentet så stort. 
Elektriska strömmar leder till öppningar..
Uranus befinner sig på en del i din kartan där den aldrig varit tidigare under din levnad, däremot kommer den, efter sin retrograd, att återvända hit under nästa sommar.
(Uranus retrograd 15/8 10º 41 min Oxen tom 14/1 6º 43 min Oxen).

Känslan man får av kartan är att en energidörr slås upp på vid gavel, en helt ny ådra, eller scenario kliver fram och ger sig till känna. (tänk - energimässiga hopp, se ovan).
Jag har sagt det förut, detta ÄR en tid där vi inte har facit! Vi kan inte lita på "gamla" erfarenheter, råd och kunskap, jovisst, något kan vi ta med oss...
Men handlar vi såsom vi alltid gjort, ja, då kommer vi att få det vi alltid fått och vem vill det?
Vi behöver påminna oss om att dessa "störningar" och omvälvningar i vår vardag och våra liv ÄR i grunden fördelaktiga. De är steg framåt på den där energibron som vi skapar mellan den verklighet vi bebor idag och framtiden. Förlossningen har börjar, vi är i förlossningskanalen och det, det är inte enbart bekvämt i stunden. Slutprodukten är dock ren och skär MAGI.

Känslan av denna "dörr" förstärks av flera andra transiter (spänningsaspekter/rörelser).
Oxen, där Uranus befinner sig, styrs av Venus, och henne har vi talat mycket om under våren pga hennes retrograd i Tvillingens tecken.
Vid fullmånen har Venus klivit ur sin skuggperiod, dvs även hon befinner sig nu på gradtal där hon inte varit tidigare i år (läs nya, icke aktiverade områden).
Dessutom befinner hon sig på 26º i Tvillingarna i konjunktion till den Norra Noden (våra kollektiva framtid) och även detta indikerar nya, osedda möjligheter och val.
Norra nodens energi är alltid öppen mot det nya, mot framtiden, och i Tvillingen blir den extra tydlig med att valet alltid finns.
Bygga bron steg för steg.

Nya energitrådar att väva med, osedda områden dit ljuset inte tidigare nått, ja, detta kan öppna upp mot kunskap som vi behöver tid att integrera och tiden har vi, de kommande 6 månaderna. Balans mellan att ta in/vara överväldigad i nuet men samtidigt, veta att integration och förståelse kommer att komma då vi får tid smälta/bearbeta. 

Merkurius ligger i en opposition till Saturnus under denna måne och det i sig är en sorts kosmisk stoppskylt! Vänta, bearbeta, integrera, hold it...
Nej, som sagt, vi kan inte knuffa för hårt här i förlossningsarbetet. Allt behöver komma på plats samtidigt som vi håller fokus på målet. Balans, balans, balansgång på slak lina utan skyddsnät.

Lejonets bidrag om att låta hjärtat vara med är otroligt VIKTIGT i denna tid och vi skapar genom hjärtat. McCord och Kaypatcha valde båda denna vecka att tala om ordet -
IMAGINEERING.
Det är, såklart, ingen slump. Vi behöver vår fantasi och Vattumannens inspel för att kunna skapa den "nya världen", 5D, eller vad du nu vill kalla den.
Imagine - föreställ dig, skapa en vision och dröm den. Engineering - agera på, skapa i faktiskt form, vara ingenjör till din/vår nya framtids vision. Nya instruktioner på hur själva byggandet skall gå till kommer in med denna måne, ta emot, aktivera, och agera.
Kombinationen mellan Lejonet (hjärta) och Vattumannen (mind).


Uranus är elektricitet... Ett plötsligt åsknedslag, en tekopp som byts ut mot en tennisboll medan du vänder bort huvudet och så förväntas du bruka tennisbollen.
Ja, så ser jag på Uranus och, jag börjar långsamt vänja mig, trots att jag är ett fast jordtecken. Viktigt, viktigt med elektricitet är ju, som vi alla vet, JORDNING.
När en ny energi väller in (förhoppningsvis), genom denna öppningen, och man känner sig överväldigad, förvånad, ruckad ur sitt läge, ja, du kan säkert finna flera adjektiv...
Ja, då blir behovet av ro, lugn, eftertänksamhet, analys och förmågan att skratta lite åt sig själv och situationen NÖDVÄNDIGT!
Njut den frihet som Uranus vill ge dig och se att universum jobbar hårt för att vi skall mogna, bli vuxna, släppa snuttefilten och se vår FULLA potential! 

"I see your true colours shining, through, I see you true colours, 
and that's why I love you. So, don't be afraid to let it show..." (Cindy Lauper)sjunger det i mina öron då jag ser på denna kreativ karta och min nyfikenhet stiger.
Håll din vibration hög! Nej, jag sa inte "försök hålla den hög", ty då fokuserar du bara på att försöka. Den som försöker aldrig himlen når. GÖR och därför, BLI! Enkelt!
Bestämd dig, aktivera dina verktyg och bjud in ljuset. Kliv in i din garderob, din fulla potential, och njut det.

Välkommen med tankar, inspel och funderingar!
Låt oss alla blixtra till på Måndag och se en glimt av den energi vi faktiskt ÄR.

Live with Passion, and as always, Blessed you are! 
I Kärlek och Ljus, Maud

VISA DINA SANNA FÄRGER































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar