lördag 18 juli 2020

Nymåne i Kräftan den 20 Juli 2020 - FINN OCH AKTIVERA DIN INRE HJÄLTE

Vackra själar,

En sommar och en semester då de flesta tvingas tänka annorlunda, tänka nytt och helt nya fenomen uppstår.  
Runt norska fjäll och sevärdheter skapas köer av sällan skådat slag medan många av storstädernas gator gapar tomma.  

De vilda djuren i vår natur har aldrig sett så många färgglada "nästen" av olika slag hänga från träd och grenar samt stå på marken som i år.  Aldrig har så många tvåbenta banat väg genom den lokala spenaten i sin jakt på sommaren, energin och upplevelserna. 
Påfyllet med det stora P:et. 
Det sovs, campas och glampas i varje vrå... Något är i görningen, det är helt klart. 

Själv har jag Uranus härjandes i mitt natala horoskops största stellium, däribland min Sol, så förändring/annorlunda har varit ett signum för min vår och sommaren hittills.  
Delaktig i projekt som jag inte har erfarenhet av, förbättrande och förfinande av mina existerande verktyg, läkande energier och klister till min sorgsna hjärta och upplevelser jag inte trodde fanns. 
Jo, min tacksamhet flödar över och jag ser fram emot de äventyr som nu hägrar framåt hösten med ödmjukhet och förväntan. 

Att det inte går att kontrollera eller ens se runt nästa sväng, jo, den poletten har verkligen övats in under denna våren och nu är det som det är.  Min egen ton hörs tydligare, trots att sikten därute, därute på bron mellan världarna är högst begränsad fortfarande. 
F-ordet, som min vän kallar det, och hänvisar då till tripletten "flow, faith and fluidity (läs flexiblity)" har blivit den nya normen. 

Vi är halvvägs genom året, resten är lika intensivt, MEN ändå annorlunda... Riktningen kommer att ligga framåt, mot nya frekvenser, mot andra världar och vibrationer.  
Mars, trots retrograden, kommer att driva och vara huvudperson (av och till) helt fram till slutet av året.    
Så, sätt på dig hatten, ner med banden under hakan så den sitter på och du har händerna fri till arbete och manifestation.  För nu kör vi!  Onwards! 

Kort tillbakablick på den scen, det scenariot, som ligger som en kuliss till denna Nymåne i Kräftan.
Ingen har missat den 10-12/1 då vi hade jättemötet/stelliumet i Stenbocken och de flesta är trötta på att påminnas om denna gigant ansamling av energier.
Till Er vill jag bara säga, häng i, vi är på väg att lämnade detta för gott.  Vi har bara "sista sucken" kvar så är vi i mål och from Januari, då Saturnus och Jupiter, går in i Vattumannen, ja, då är det bara en avlägsen hägring. (en vi aldrig glömmer, men ändå ;-)

Jo, detta stellium i Januari aktiverades 2 dagar efter Fullmånen och eclipsen i Kräftan och eftersom det var en eclips så var den norra noden med i spelet (vår kollektiva framtid).
Stelliumet i Stenbocken (södra noden) handlade/handlar om det vi är på väg att lämna.
Det som Pluto nu upplöser, Jupiter aktiverar/klarlägger och Saturnus bygger om via de rester som lämnas kvar.
NU, dryga sex månader senare, får vi årets ANDRA nymåne i Kräftan (21/6 på 0º, 20/7 på 28º) och denna nymåne står i direkt opposition till Saturnus 28º Stenbocken (vandrat retrograd dit) samt via orben även till Pluto 23º 40 min och Jupiter 21º i samma tecken.

Sålunda, graderna aktiveras IGEN men denna gången visar Solen/Nymånen vägen, vart vi är på väg, vart vi skall och vart fokus bör vara. Precis såsom noden gjorde förra gången, men då var den ensam och bara en första indikation om vart vägen skall leda. Nu är Sol och Nymåne här, vägen upplyses med full styrka och vi kan förbereda oss på att vandra in på den.
Stellium i Stenbocken ÄR fortfarande mycket kraftfullt MEN alla tre är bara inne och "gör klart" det sista, ser över det redan gjorda, innan även dessa energier skyndar vidare mot den nya framtiden.  Kan du se detta?  Kan du känna vad som aktiveras i dig?

Månen är härskare i Kräftan och blir sålunda förstärkt här, plus att det är rätt ovanligt med två ny månar i samma tecken direkt efter varandra. Universum är tydlig med sin pekpinne här!
Även Saturnus är i sitt hemmatecken, härskare i Stenbocken, och det gör planeten STARK och fyller den med lust att åstadkomma mycket.  Det tar trots allt 30 år innan den kommer tillbaka hit igen.
Bara ett halvår kvar att ställa ting till rätta... Vad för detta dina tankar till? (flera hinter nedan).

Snabb förändring, långsam tillväxt...

Denna väldigt speciella kombination (månen opp Saturnus) på 28º ger oss en märklig energi "känsla".  Det kommer att kännas som en otroligt "snabb" måne pga att energierna intensifieras kl 19.33 vid nymånes tillblivelse och redan kl 23 har vi nya energier eftersom månen hastat vidare in i Lejonet.
Var därför PRECIS med ritualen denna gången, upprepa gärna budskapet igen morgonen efter, så att du håller tråden då vi går från vatten till eld.
De "FRÖN" du planterar vid denna måne, dvs dina önskningar och intentioner, kan dock ta tid innan du känner/ser något av (Saturnus).  Så, med andra ord, något sker direkt, något tar längre tid på sig... Dubbel energi, dubbla känslor och ändå blir fokus det viktigaste här - Håll fokus!

Nymånen infaller den 20/7 kl 19.33 på 28º 27 minuter in i Kräftans tecken.
Vid nymåne befinner sig alltid Solen och månen på samma grad så fram med ditt natala (födelse) horoskop och kontrollera vilket hus som påverkas denna gången.
Är det samma hus som i Juni?  Ja, då kan detta bli en påminnelse om vad som hände då (eller en uppstramning pga Saturnus)  Eller så är det ett helt nytt hus och temat ändras då kanske lite grann.

Håll dock i minnet att vi fortfarande befinner oss i Kräftans tid, om än i de sista skälvande minuterna och dagarna. Energin är påtaglig och stark i tecknets sista grader, så känn in ordentligt.
Kräftan handlar om hur vi handhar vår känslor, att vi är intonade med vad som sker djupt inom oss och på hur vi reagerar på våra känslor.
Att känna sig själv, sina känslomässiga mönster och hur man kommer i kontakt med sin själ och mitt, ja, det kommer att vara A & O under hösten.
Vi rör oss i banor där energierna nu accelererar för att skapa det nya, och då blir att "hålla frekvensen hög" samt att följa med i "uppvindarna" viktigast.

Kräftan handlar om hemmet, familjen (blod och energi), hemlandet, DNA, tidslinjer, nedärvda mönster, intimitet, närande (av alla sorter inkl mat), bröstet/modern, säkerhet och riktning.
Finns den grundläggande säkerheten och tryggheten där, ja, då finns möjligheten att skapa i den yttre världen också.
Denna måne kan därför, i sin koppling till Saturnus, visa dig vad du behöver mer av just nu.
Kanske känns det som om du inte kan "stanna upp, ta en paus" eller att semestern inte riktigt blir semester pga alla måsten.  Se då över det! Fundera över dina andningshål i vardagen!
Hur fyller du på så att du räcker till under hela hösten?
Viktigaste frågan blir - hur tar du hand om dig själv då du blir pressad och stressad?
Vad/Hur gör du för att återfå balansen?  Vad kan du göra fort och enkelt då det "brinner till"?

Saturnus påminner också om ev glömda projekt, gamla "skrivbords grejor", som borde ha varit färdiga för länge sedan... Detta borde vara kopplat till en ev karriär eller något som skulle kunna bli en karriär eftersom Saturnus går retro i Stenbocken.
Avsätt tid till detta nu.  Gör det färdigt och få det ur dina händer. Du har till årsskiftet på dig och känns det helt omöjligt, ja, lägg då lite extra krut på att görs så mycket så möjligt.


Se till att inte överanvända dina energier på projekt och folk som inte ger dig näring och påfyll.
På engelska har man orden servitude och service,  där det första handla om att i princip känna sig "förslavad" under plikten och måsten.  Ja, resten tror jag du kan räkna ut själv, samt vet om det är en påminnelse till dig eller inte.

Vi bygger nya strukturer och det innebär nya energier, nya frekvenser.
Mars är hemma hos sig själv (härskande planet) i Väduren och här stannar den under rekordlånga 6 månader. Sist Mars hade en retrograd period i sitt hemmatecken var 1988, nästa gång bli 2067 så ta vara på tillfället.
Själva retrograden pågår mellan 9/9 -13/11 (från 28º tillbaka till 15º) och dessa är, naturligtvis, väldigt viktiga grader att hålla reda på under hösten.  Extra viktigt och kraftfullt blir det, givetvis, pga att Mars aktiverar de tre giganterna i Stenbocken främst genom kvadraturer.
Lämnar Väduren gör Mars inte förrän i Januari och då har även Jupiter och Saturnus hastat vidare och denna delen av vår tidsepok samt 2020 är förbi.

På en "lägre" frekvens nivå handlar Mars om hårda ord, upplopp, den klassiska manliga krigaren med alla sina attribut så, visst, vi kommer nog att se det sista "hurra:et" från patriarkatet under den här perioden.  De kommer att försöka dra åt tumskruvarna där det går och islossningen (läs förlossningen) kan få en del oönskade uttryck.  Att möta ilska med ilska, våld med våld osv är den gamla ordningen.  Låt oss inte slösa mer tid på den.

MEN, för oss andra, vi som önskar lyfta vår frekvens nu... Ja, här gäller att fokusera på Mars högre "oktav", nämligen på modet, passionen (vad brinner du för?), uthålligheten, fokuset och ett snabbare "uppvaknande".
DU väljer hur du vill reagera och fokusera i varje givet ögonblick! Och som Jung uttryckte det:
"It is not what happens to us in life that defines us, it is how we deal with it."
Hantera ditt liv och dina reaktionsmönster på ett sådant sätt att det ligger i samklang med dina intentioner och målbilder. Håll ditt fokus (bortom alla världens distraktioner och omständigheter)
Det är detta jag lägger i begreppet och rubriken "finn och aktivera din inre hjälte".


Ditt hjärta och din själ är ditt hem!  Du är precis där du behöver vara i detta ögonblick för bästa möjliga resa framåt så ha tilltro till universum.
Flow, faith and fluidity - är goda grundpelare i en föränderlig tid.
Det blir en intensiv höst, ett sorts crescendo, en nivå till uppåt och en stegpinne som försvinner nedåt.. Fortsätt klättra, fortsätt simma och lyssna inåt.

Ha en strålande Nymåne i Kräftan med härliga intentioner för framtiden.
Att skriva är ett ensamt jobb så välkommen med feedback, frågor eller tankar.
Det är alltid lika uppskattat och kul.
Du är i min tanke i denna tid av förändring... Namaste!

Live with passion and as always, Blessed you are.
Love & sparkles of divine Light,  Maud

The bridge towards tomorrow.. Coming 6 months 💚
















2 kommentarer:

  1. Jag välkomnar lugnet men trivs samtidigt i stormens öga... Jag har nu äntligen landat och är inte sjukligt trött.. Börjar se ljuset.. Hoppas jag 😘😘

    SvaraRadera
  2. Hej vännen, gott att höra att du landat/landar. Jadå, ljuset finns därute och vi rör oss genom allt damm som förändringen piskar upp och ut i det klara. Välkomna lugnet inom dig, det är dit hjälten strävar, att ha det lugnt i sin egen sfär. I min tanke och vi hörs snart. KRAM <3 Maud

    SvaraRadera