fredag 3 juli 2020

Fullmåne & måneclips i Stenbocken den 5/7 KL 06.44 " Själens tillväxt!"

@maudekholm
Vackra själar, 

Ljuva Juli är här!  
Sommar i stora klunkar, Kräftans tid, med hem, familj, umgås, pyssla om, vårda och nära i cirkelns mitt. Bullseye! 
Tänka om, tänka nytt, lära känna sitt inre på nytt har varit temat för många under våren och jag har aldrig haft mer att göra än nu. 
Att inte kunna sia om framtiden, att inte se spåren i sanden, ja, det är tillstånd som gör oss människor mer ängsliga än något annat. Det är fullt tydligt i alla läger och på alla nivåer. 
           
Tidsperioden 2020-2024 är en omvälvande tid men det är också av högsta vikt att pricka av och se vad vi åstadkommit hittills. Mäta distansen vi redan har tillryggalagt och på så sätt se vår egen framgång. 
Korta tillbakablickar, så fokus genom frontrutan igen MEN skall vi orka det... 
Skall vi orka och ha energi att skapa nu under hösten, ja, då behöver vi vila, njuta, skratt, leka och VÅGA se att universum håller oss om ryggen. 


I enlighet med Stenbockens energier så startar jag upp med tre av mina käpphästar, så häng med:
1) Fram med din karta. Det ger dig mer då det ökar din förståelse om vad alla mina ord betyder och du får ett tydligare sammanhang att sätta dem in i. 
2) Ta fram din dagbok/noteringar runt månen och månens cyklusar.  Har du ingen? Tja, då får du leta i minnet...
3)  Den astrologiska scenen då månen inträffar, det som jag kallar, bakgrundsmusiken.  Det vill säga, hur ser det ut runt om månen?  Vilka kopplingar den gör framåt och bakåt i tid.

Denna fullmåne och eclips kommer att ske på 13º38 minuter in i Stenbockens tecken.
Stenbocken borde du ha koll på vid det här laget pga stormötet i Januari (Saturnus och Pluto).
Men, detta område är fortfarande i mångt och mycket händelsernas centrum då vi har TUNG energi i Stenbocken redan innan fullmånen kommer dit.
Vi har Jupiter 23º30 min, Pluto 24º 00 min och Saturnus 29º 47 min - alla tre är i retrograd just nu och därmed förstärkta.
Samt att Saturnus är Stenbockens härskare (hemmabana) OCH befinner sig på den sk kritiska graden, 29º = stark(are).

Vi bygger ut detta scenario lite till så fram med dagboken eller kalendern:
2015 befann sig Pluto vid denna grad, 13º 38 min, i Januari, Juli och November (pga retrograd)
Januari 2019 -  Saturnus återfanns på denna graden och slutligen, Jupiter i Feb, 2020.
Vilket/vilka hus påverkas hos dig?  Vad skedde vid dessa tidpunkter och kan du ev koppla upp dem till de olika planeternas egenskaper?

Pluto passagen här (2015) bör ha tvingat dig att "möta" dina rädslor, gamla strukturer och skapat bestående förändringar.  2019 (jan) bör ha gett dig nya möjligheter, skapat engagemang och önskan om att involvera sig igen  Februari 2020 - nya möjligheter att växa, lära sig osv.
** Vid denna eclips så stänger vi delar av den "upplösande"/förlösande delen av den processen och fokuserar på lärdomen/erfarenheten och den nyfunna kraft som vi fått ur detta arbete.  Fullmånen ger då sitt ljus, den sista boosten, till denna processen, den blir energifylld och startar sin nya cyklus.
Placeringen här är A & O, och att kunna koppla samman punkterna i tiden, ja, det ger viktiga ledtrådar.   Vad hittar du?
 Kan du följa med på hur planeterna "aktiverar" olika grader samt hur detta senare "återupptas"?

Pluto och Jupiters energier bidrar nu till vårt jobb på insidan, sätta pusselbitarna på plats runt "meningen med livet", den egna uppgiften i världen och hur den relaterar till den yttre världen.
Temat håller i sig mellan dessa två giganter Juli ut (och så en sväng senare i år) samt att Saturnus ger oss struktur och vägledning i temat helt till December 2020.
Så, summering... Det är alltså "det nya", det som blir kvar efter denna eclipsen, då dörren till det gamla stängts som får draghjälp igång.  Det nya livet kommer smygande.  Är du med?



En liten passus - påverkar detta ett hus hos dig, ja, då är det kanske lättare att se temat.
Påverkar det två hus eller fler, ja, då behöver du bolla lite tanketrådar runt "fortsättningen". Se det som två episoder t ex det börjar i det ena huset (fullmånen ligger där) men fortsättningen återfinns i slutet av Stenbocken, där stelliumet nu finns. Detta kan beröra en annan del av dig...
Vad utvecklas det emot? Förstår du?
Husen i zodiaken är placerade efter varandra av en anledning, dvs de följer en röd tråd, en naturlig ordning.

Tänk också på axeln - Stenbocken -Kräftan.
Solen står ju i Kräftan och denna energi försöker få dig att känna efter, gå till hjärtats innersta rum, vila, lyssna och nära sig själv. Eftertanke och "skynda långsamt" är Kräftans melodi.
"Att ägna mig åt kreativt skapande tillsammans med mig själv, mitt inre och hjärta, i mitt eget hem, ja, det är min "cave time" sa en väninnan häromdagen och talade då som den sanna kräftan.
Känna in, skapa, göra färdigt och så, så presentera produkten för världen.
Trots Covid-19 eller kanske pga densamma behövs lite "cave time" i detta nu.
Extroverta, omvälvande tider med lite att hålla sig i kräver och önskar lite introspektion, vila och lyssna inåt... Vi kommer att komma tillbaka till den senare i bloggen.

Merkurius går retrograd i Kräftan tom 12/7.  Detta kan jämföras med att jogga framåt i djupt vatten.
Det går men det går inte fort och det är inte alltid det mest effektiva sättet. Flyt istället!
Släpp taget och flyt!  Släpp motståndet och låt det gå... Utmärkt medicin för den här tiden.

Mars har hastat hem till Väduren (28/6), där den är härskare, och här blir det liv i luckan.  Att vara på
hemmaplan gör Mars mer hetlevrad och action orienterad.  Karlakarlen och slagskämpen dyker upp här men även en god del igångsättande energier (som vi kan använda, kolla huset och skapa balans).
Normalt sätt stannar Mars ca 6-8 veckor i ett tecken men denna gången förblir han hemma i sex månader dvs året ut.  Detta är inte vardagsmat och beror på att Mars går retrograd 9/9 -13/11.

Naturligtvis gör Mars också en hel del transiter, bla kvadraturer (stark spänning) under hela hösten till planeterna i Stenbocken.  Vad innebär detta?  Tja, det återstår att se.
På en världsbasis betyder det nog mera/flera protester, mera bråk runt tingens ordning, gammalt versus nytt osv samt antagligen en andra och tredje våg av viruset.
  Vad det betyder för dig personligen ser du enklast genom att kolla på din karta, finna Väduren och känna in på vad som ev behövs åtgärdas eller förändras.  Eller så behöver du vänta och se...

Fullmåne eclipsen infaller den 5/7 kl 06.44 på 13º38 minuter in i Stenbockens tecken.
Som alltid, vid fullmåne, ligger Solen mittemot på 13º 38 minuter in i Kräftan och Merkurius i retrograd som närmaste granne på 7º27 min i samma tecken.
Se på din karta och fundera över vad husen/placeringen betyder för dig.

Ett normalt år har vi två eclipser nära varandra, denna året har vi tre stycken, och detta är den tredje i raden.  Det är den sista i Stenbocken för denna omgången, den är en måneclips och den sker i spänningsaspekt till den södra noden - alla dessa tre talar om "avslutet", dörren som stängs (se ovan).
Vi är på väg genom nålens öga och fokus skall vara FRAMÅT.
Ta med oss de processerna har gett oss och se framåt.  Röra oss framåt gör vi när dammet lagt sig lite, när vi ser klar(are) och när kompassen återigen fungerar.
Komihåg, en eclips är som att slå AV/PÅ strömbrytaren i källaren och så försöka se vad som har flyttat på sig (eller få det smack, mitt i ansiktet).
@maudekholm
Vi ser att det nya livet är på väg in eftersom vi har Mars i Väduren (där zodiaken startar) tillsammans med Chiron. Dessa två skapar varsin kvadratur till denna månen.  Den mellan Mars och månen är förvisso stor men den bygger sig upp...
Mars är KLAR, redo för det nya livet, redo att det skall börja och skriker i sina startblock...
Medan Chiron håller lite tillbaka, påminner om vikten av läkning och TIMING.  Gå inte för fort säger denna energin, läk, lyssna, bygg och ta tiden till hjälp.  Se delar av det nya innan du springer in i det.

Det är viktigt att se att vi har flertalet planeter i retrograd, även om vi också har 8 planeter i Cardinal energi dvs uppstart/nystarts energien. Balans, balans, medan vi aktivt skapar och jobbar med energierna.
Uranus gör en positiv och fin trine till eclipsen, så här kommer ny, innovativ energi och hjälper oss med vår nya väg och vårt skapande.
Månen kommer ju, bara timmar efter eclipsen, att passera giganterna en efter en och därmed dra startskottet för den nya energien. Ser du den också?

Drabbas du av nostalgi och "det var bättre förr" känslan?
Tja, ta dig då en extra titt. Med dessa planeters plasseringar så finns det risk/chans för att du är nostalgisk över/runt en dåtid som du aldrig egentligen hade. Det vill säga, du sörjer den dåtid som aldrig blev din och minnet det ljuger som det vill.
Håll dig så nära sanningen det går, hitta glädje i de förbättringar som är på väg, och drick styrka ur det faktum att vi är ytterligare ett steg på vår resa mot en ny värld.

Många sk fixstjärnor ligger i och runt denna eclips och påverkar den.
För en gång skull är de allra flesta av dem mycket positiva och kommer med gåvor, energipåfyll och hjälp.
Bla har vi en konjunktion mellan Solen och starka Sirius även kallad "Star of Isis" eller "The Goddess of Renewal" och vem kan ha något emot det?

Här får vi många gåvor runt vår "utrensning" och rening men även en boost runt jordbruk, mathantering, näring osv (tänk Kräftan).
Andra stjärnor som påverkar är Nunki, Ascella, Alhena samt asteroiden Vesta - om du önskar fördjupa dig.

Månens södra nod kommer snart att nå det sk Galactic center på 28º i Skytten...
Det är otroligt spännande tider att leva i för oss som är intresserade av spiritualitet och energier.
Utmanande, javisst, men också med möjlighet till en tillväxt som aldrig förr - HURRA!
Det börja bli dags att inse att vi är "galaktiska medborgare" eller energivarelser som byter energier i kosmos mer än bara jordbor och människor.   Eller vart står du i frågan?

Jag ser alltid fram emot stora händelser på astrohimlen och denna har en speciell plats i mitt hjärta.
Så, jag ser fram emot söndag morgon även om bollen redan är i rullning här och det tror jag den är hos dig också, eller?

Men eclipsen kan ju ändra på det, eclipsa in eller ut något, ändra spelplanen eller reglerna...
Den som lever får se!

Glöm inte ritualen! Speciellt inte om du vetvad du skall släppa från 2015 - då är detta guldläget nummer 1!
Forgive, release & OPEN!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light,  Maud

Our journey through the keyhole.. @maudekholm.














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar