lördag 27 augusti 2016

Omstart knappen!

Saturnus möter Mars.. ;-)
Urrk och yaaiks, vilken vecka detta har varit!
Hur har du mått? Vilka utmaningar har triggat dig? 
Mars och Saturnus, den eldiga, spirituella krigaren och den stränge fadern har dragit vapen och mätt styrkan emot varandra. Gas och broms på samma gång!

Naturligtvis beror det på vart du har dessa herrar men för mig har det handlat om saker från "för länge sedan", saker jag faktiskt glömt (för jag ansåg dem oviktiga eller överspelade) som nu visade sina trynen i mitt liv.  Och inte alltid på ett trevlig sätt heller... 
Jag hade trott att det skulle få vänta till den kommande veckan, dvs den 30/8 då Merkurius vänder retrograd igen men så var alltså inte fallet.
Den stränge fadern har haft "garage rengöring" med en ovillig, eldig tonårsdotter... Så har min transit mellan herrarna känts och enda plåstret på såret är, jag har fått höra att jag inte är ensam.

Helgen bjuder dock på en härlig, storslagen energi, konjunktion mellan Merkurius, Jupiter och Venus.  Ha fest! Mingla! Krama någon.. Prata av dig...Segla ut på något härligt relationshav. ;-)

På Måndag kliver vi in i den sista Augusti veckan och så är September ett faktum, ljuset blir klarare i tunnel men lite mera polerande först.. Såklart! Detta är rengöringens, utrensningens och förberedelsernas år så varför inte?
30/8 alltså en ny Merc retrograd, som varar till den 21/9.  Det "vanliga" gäller under den här perioden dvs jobba med allt som börjar på RE (re-view, re-think, re-plan..) och se gott igenom kommunikation/teknik och bli inte misslynt om något går fel. Ta det med ett skratt och lägg extra tid till allt som skall göras, så du hinner ändå om något går galet.

 1/9 kl 11:03 har vi en nymåne i Jungfruns tecken (9 grader in i tecknet).  Kolla vart det hamnar i ditt födelsehoroskop.
Denna gången här det inte bara nymåne utan det är också en "Solar Eclipse" alltså en solförmörkelse involverad här, trots att vi inte kan se den hos oss här i Norden.  Vad betyder då det?
Ja, det är en "nymåne på steroider", som någon uttryckte det eller som jag tänker på det, en nymåne med 10 gånger mera styrka och power i ryggen.

Tänk på hur din dator fungerar när du har installerat en stor system uppdatering.
Redan då du startar uppdatering ber datorn dig att stänga ner alla program som är öppna och den ger dig beskedet att den kommer att köra en omstart direkt efter uppdateringen, helt automatiskt, för att sätta all den nya informationen i verket.
Detta är en Solar Eclipse, en omstart för den nya infon som kommit in och i ditt fall handlar det om integrering av allt som skett under 2016.

Så, rekommendationen för maximering av dessa energier blir sålunda:
Tänk igenom "vilka program du vill stänga". Vad vill du nu lämna av, släppa, droppa, sluta med, lämna som en del av dåtiden?
Nästa del blir - vad vill du att den kommande månaden, ja, faktiskt, de kommande sex månaderna skall handla om?  (se då speciellt till att få med området för nymånen, det aktiverade huset men detta gäller även annat, solförmörkelsen ger extra power, use it!).

Merc retrograd + nymånen i samma tecken handlar på ett rent fysiskt plan mycket om organisation, se över det, och såklart, det är Jungfrun, hälsa.  Hur tränar du din kropp? Vilket bränsle ger du den?  Mat, emotionell, spirituellt... Detta har ju också varit temat under året (sept 2015 - sept 2016) då Jupiter lyst upp denna delen i allas vår karta.  Men den 8/9 vandrar Jupiter vidare in i Vågen så detta blir ditt/mitt bokslut gällande temat här. En sista chans att justera och se över det hela.

På ett andligt plan handlar denna nymåne och solförmörkelse om ett val. Ditt personliga val.
Vad vill du att ditt liv skall handla om from nu?  Vart vill du lägga ditt fokus?
Vad av allt där ute är du villig att köpa?
Rose väljer att kalla denna tiden för "the personal choice point" och det är så bra att jag bara måste ta med det då det påminner mig om titeln på en bok som kunde namnge hela grejen, The game of life and how to play it. 
What is the game that you are going to engage in in your life?"
 
Leap of faith
Det finns så mycket därute att vara med på, så mycket info, många olika energier, oändligt och det är lätt att bli splittrad.  Tiden nu, nymånen, handlar om att välja.. Vad vill du ha i din inre kristall?
Vad vill du putsa på och förfina? 
Den här månen ger oss massor av energi att se det klart.  Alla får leka i sin egen sandlåda, allt är tillåtet och det är precis så det skall vara.

Det finns oändligt mycket att skriva om gällande den här tiden.. T ex att denna solförmörkelse också är början till slutet på spänningarna mellan Saturnus och Neptunus, om de kommande spänningarna mellan planeterna och "the great attractor" osv.
Men jag valde just denna del, då den fascinerar mig, då den ligger närmast i tid och är den del jag tror vi alla kan tillgodogöra oss enklast i vardagen.

Ha en strålande helg! Fyll på med passion, geist och lek med din "mojo" ;-)
Det är också något denna nymåne vill, omvandla rädsla till skratt...

Live with Passion & as always, Blessed your are!
LOVE, M

Sun & Moon, always in co-operation





























 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar