onsdag 31 augusti 2016

Steg för steg förändras vi..

Bara sedan i våras har mitt grannskap förändrats på ett tydligt sätt.
De "gula bilarna" syns oftare och oftare, män i uniform springer med påsar och lådor, på snabba fötter.
Faktum är att de verkligen påminner om "bell boys" dvs de som hämtar ditt bagage när taxin stannar utanför de bättre hotellen.  Snabbt in, snabbt ut.

Är det inte dessa bilar så är det mindre varubilar, en man (eller kvinna) i varje, kartonger i glada färger men de kommer mest på helgerna.
Min närliggande bensinstation har samma skylt utanför dörren som "de gula bilarna", de har blivit avhämtningsställe för samma typer av varor.  Så, i tillägg till att sälja bensin/diesel, korv och glass samt lämna ut Postens paket så har de också tagit sig in i matvarubranschen.
Eller i vart fall delvis..

Det gula företaget heter "Kolonial" och är helt enkelt din matvaruaffär på nätet.
De har allt din lokala butik har, till samma pris, med liknande typer/antal rabatterade varor, samma märken och du kan göra allt från hemmets lugna vrå.
Beställer du före kl 23 dagen innan kan du få allt när du vill dagen efter, till ett pris av 49 -69 kr.
49 kr om du är hemma och kan ta emot på dagen, 69 kr om du bara kan ta emot utanför kontorstid. MEN allt går att fixa..

Är du ensam hemma, sjuk, eller bara har bilen på service så behöver du inte sitta och "lida nöd", några knapptryck och du har leveransen inom en överskådlig framtid och till en ok peng (anser jag)
De stora gula bilarna har kyl och frys där bak och de varor jag erhållit som skulle vara kalla har varit just det, immande kalla.

För mig som avskyr, med stor A, matvaruaffärer, all den tid det tar, all den energi det kräver, för mig är detta en lockande form av handling och en lyckad tjänst. Är man inte hemma, ja, då kan man få varorna till bensinstationen och så kan man hämta dem där. Bara gå in, få sina färdiga kassar, tacka och gå ut. Min melodi.  Planeringen sker EN gång, hemma vid datorn och så är saken klar.

De andra "herrarna" är representanter för de sk matkassarna. I Norge har vi inte "Linas matkasse" men en massa andra varianter och utbudet är enormt. 

En kartong med x antal middagar, ditt val, färdigpaketerat, uppmätt och med receptet klart till bruk.
Kommer också till din dörr den dagen i veckan du bestämt, med det innehåll du bestämt och med exakt så många dagars middag som du önskar.

Själv trodde jag inte detta var ett alternativ då 2 i familjen är vegetarianer, 2 äter kött men ack vad jag bedrog mig. Man kunde, av ett bolag, få en god kombo dvs man får rätter som man kan laga och så tillsätter man bara kött/kyckling/korv eller vad det nu måtte vara i 2 av portionerna.

Härliga tider i valfrihetens land!  Eller är det?
Tja, så valfritt det nu ändå kan bli.  Jag ser ju på veckans meny, väljer de dagar jag önskar, väljer vilken dag jag vill det skall komma, väljer bort hela grejen om jag tycker att en veckas meny är dålig eller om det passar dåligt i planeringen. 

För mig har det inte handlat så mycket om att spara tid som att spara på frustrationen.
Nu slipper jag laga "jag vet inte" fem dagar av sju eftersom "vet inte" var standardsvaret jag oftast fick då jag undrade vad vi skulle handla/äta.
Jag gillar att laga mat men ibland tar inspirationen paus och den pausen kan bli lång om allt krångel runt matlagningen blir det enda man fokuserar på.

Nu har alla vetat vad som serveras under en period, de har sett det innan, varit med och anpassat och jag vet vad som skall lagas, jag vet att allt finns hemma och jag kan lägga mitt fokus på annat håll.
Jag kommer inte att äta "middagskassar" för evigt, det vet jag redan, men matvarubutiken på nätet har kommit för att stanna i mitt liv.
Det är alltför mycket win-win för att låta bli och jag ser att grannarna är eniga med mig.

Att detta har blommat upp så fort har fått mig att då och då leka med tanken på framtiden -
hur kommer det att se ut?
Mitt gym erbjuder denna höst nästan 100 olika träningsprogram, on-line träning, för alla som har kort hos dem.  Du loggar in, väljer vart du är, vilken utrustning du har tillgänglig och så får du alternativ.

Sist jag var på bio såg jag reklam från en av de nyare tandläkarmottagningarna, deras devis var -
tandhälsa är så viktigt att vi kan behandla dig hemma, om du behöver det.

Det fick mig att undra och nyfiket kikade jag in på deras sida när jag kom hem, avancerade bärbara apparater var svaret och tillägget för hembesöket var inte särskilt högt tilltaget.
Vad mer känner jag inte till?  Vad mer kommer inom en snar framtid?  Spännande tanke att leka med.

Ha en strålande nymåne imorgon & glöm inte ritualen!
Ta vara på energierna denna gången och låt förmörkelsen boosta dig framåt.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Light M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar