söndag 5 november 2017

Chakra serien fortsättning - Hjärtchakrat.

Här kommer fortsättningen på Chakra bloggarna.  Vi har kommit till Hjärt chakrat..
** Har du inte följt de tidigare inläggen så rekommenderar jag dig att gå tillbaka och läsa, så har du större utbyte av den informationen som framkommer här.

Hjärtchakrat är själva "navet" i uppvaknande!
När detta chakra kopplar upp sig emot "Hjärtat i Kosmos" så fyller vi på med energi/ljus i alla våra fyra kroppar och har full tillgång till den ljusstråle som bär den sk Kristus energien.

Detta är en viktig skillnad i jämförelse med tidigare eftersom vi nu kan hålla större mängder ljus/ energi och ändå vara kvar i den fysiska kroppen (och på den här planeten).
Dessa nya möjligheter kommer ur något som på kallas "Adam Kadmon blueprint" och handlar om att ha tillgång/möjlighet att arbeta med alla 12 chakrana fullt öppna. Mer om detta vid ett senare tillfälle.

Det expanderade hjärtchakrat lyser upp med en vit vibration medan det öppnas och innehåller 33 kammare för villkorslös kärlek.
Använd gärna en bild av en vit ros/näckros som sakta öppnar alla sina kronblad, då kan du lättare hålla hjärtöppningen klar för ditt inre öga.  (Jag återkommer till övningar gällande detta.)
Allteftersom fler och fler delar av hjärtat aktiveras så förändrar färgen sig lite,  från att vara vitt-rosa till att långsamt övergå i vitt/guld (färgen på Kristus strålen, se ovan).

Chakrat expanderar även storleksmässigt i bröstkorgen och skall, när allt är färdigt, täcka området från skuldra till skuldra. Då mer energi rör sig i hjärtchakrat så börjar det också i allt högre grad att påverka människor i vår närhet, vi blir kapabla att ge direkt från hjärtat.  Vi kan ge stöd, tröst och kärlek direkt från hjärta till hjärta.
En mästare med fullt öppna chakran påverkar alla i sin närhet och kan hjälpa till med ett snabbare uppvaknande.

Alla chakran har en sorts "ritning", inte helt olikt ett cell/muskel minne hos oss.
Så när ett chakra plockar upp en högre vibration än någon den varit van vid men ändå "känner igen" från ritningen, ja, då kalibrerar den omedelbart om till den högre varianten (och jobbar för att stanna där).  Detta är något som hjälper oss alla enormt vid uppvakningsprocessen.
Det finns miljontals "uppvaknade" hjärtan på planeten Jorden nu, även om det kanske inte alltid känns så och vi blir fler och fler för varje dag.

Ett öppet, expanderat hjärtchakra är också ett centrum för din egen unika kod, din personliga "sanning". Enligt historien öppnade Jesus, genom sitt rena hjärta och genom att vandra på jorden, en möjlighet för den typen av vibration att åter nå jorden. Den sk Kristus energin.
Denna energi har lite felaktigt ansetts "bara" handla om service till andra, villkorslöst tjänande men detta är inte helt sant.  Det handlar också om vår egen inre sanning, att följa den, oavsett vad och att därifrån ge service, omtanke, kärlek till andra.
Vi skall bära och vara ljuset, tända ljuset i alla, inte kuva, gradera, underkasta och mästra.

Alla som öppnat sitt hjärta, som fortsätter att arbeta på det, möter i denna tiden utmaningar som berör hjärtat och ju mera medvetna vi är om detta desto snabbare ökar förståelsen.
Ett av sätten att aktivt jobba med ett chakra är att använda sig av energierna till de ÄrkeÄnglar som tagit på sig uppgiften att beskydda och utveckla just det chakrat/den vibrationen.

Hjärtchakrat har tre beskyddarinnor, ÄrkeÄngel Chamuel, Christiel och Mary.

ÄrkeÄngel Mary & Jesu Moder Mary är såpass lika att de brukar gå in i varandra, ta varandras skepnader. Så jag berör dem båda här, i samma passage.
ÄrkeÄngel Mary tillhör den feminina energin och arbetar med healing, compassion, kärlek och visdom, sprunget ur hjärtat.
Namnet Mary kommer ur latinets Mare och betyder "havet/oceanen" så det är föga förvånande att hon bär den Aquamarinfärgade strålens ljus.  Aqua betyder vatten, marin betyder av vatten.

Vatten, är det element som bär våra känslor genom universum.
Det finns i vår kropp tillika i allt runt oss. ÄrkeÄngel Mary avbildas nästan alltid med sin här av enhörningar och vi vet alla exakt hur "renhjärtad" man måste vara för att få umgås med dem.

Universella ängel, helgonet tillika Jesu Moder Mary, var enligt legenden så ren i sitt hjärta att ÄrkeÄngel Mary kunde lysa sin kraft och styrka genom hennes hjärta under hela Mary's jordiska vandring.
Hon bär samma typ av stråle/energi och har samma arbetsuppgifter som sin namne.
Båda arbetar utifrån hjärtchakrat.
(Jag kommer att presentera Er för Mary's beskyddande kappa, vid ett senare tillfälle. Ett fantastiskt healingverktyg och verktyg för självkännedom.)

ÄrkeÄngel Chamuel - har passat på allas hjärtchakran sedan Atlantis föll och är en förstående ängel, nära kopplad till oss människor via hjärtats alla vibrationer.
Denna ÄrkeÄngels tvilling själ är ÄrkeÄngel Charity och hon representerar det "öppna, osjälviska" givandet.  Färgen här är vit med en touch av rosa.
ÄrkeÄngel Chamuels retreat plats har varit St Louis, Missouri men sedan det sk Cosmic moment 2012 så arbetar han mera fritt med energierna runt de som redan har öppnat sina hjärtan.


ÄrkeÄngel Christiel - återkommer jag till vid inlägget om Casual chakrat.

Jag får frågan ibland, hur jag jobbar med Änglarna och varför.
Svaret är att de "bär sina strålar", sina kopplingar till respektive chakra och som sådana blir de instrument och katalysatorer för att enklare öppna, aktivera, belysa och behålla frekvensen i sitt respektive chakra.

Det är lättare för mig att visualisera med välvilligt inställd "medarbetare" än ett snurrande energihjul ibland.    Eller? Hur är det för dig?
Men Änglarna är ingenstans ett måste, bara ett hjälpmedel, en krycka på vägen... Du gör jobbet på ditt sätt.

Frågor? Funderingar runt hjärt chakrat?  Välkommen med dem!

Live with Passion &
as always, Blessed you are.
Love & Cosmic Light,  Maud





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar