fredag 17 november 2017

Nymåne i Skorpionen 18/11-2017

Då var det dags för nymåne igen! Har du hunnit känna in detta?
Extra trött de senaste dagarna då mörkermånen satt in?
Förutom just detta så är vi också i den sk "för skuggan" av Merkurius retrograd och även detta kan leda till att det känns lite "segt" med kommunikation, resande av olika slag.

Långsamt, långsamt i en snabb tid. Försök ändå att ge dig själv tid att "vända dig lite inåt nu", var i stillheten, koppla upp dig emot ditt högre själv och lyssna. 

Själva nymånen inträffar den 18/11 kl 12.42  på 26 grader, 19 minuter in i Skorpionens tecken.
Ta fram ditt natala horoskop och kontrollerar vilket hus detta påverkar. Det är här du kommer att ha det mesta av fokuset under de kommande dagarna.

Som vi alltid säger, nymånen är tiden för nya intentioner, nya energier och målsättningar, men det är ju också så att för att få till denna nystart behövs avslut av det gamla. Ofta går detta hand i hand och vid denna nymåne är det en stor och viktigt bit.  Varför?
Jo, Skorpionen handlar om detta, död och återfödelse, sanning och lögn, om passioner och instinkt och om att föra allt fram till "färdigställande" och städande runt detta.
Skorpionen är det 8:huset, Pluto dess styrare,  och här handlar det om att sluta cirkeln, om makt och styrka.

Så, detta blir en intensiv, känslomässig måne och även om du skulle vilja värja dig emot vissa känslor, impulser och intuitiva inblickar så är det inte troligt att du klarar av det.
Vad är det ditt hjärta "talar om", här och nu?  Vad driver dig? Vad är äkta?
Merkurius, som saktar ner i Skytten just nu, ber dig om att hålla vision om vad du önskar dig i detta livet. Fokusera på det du verkligen önskar dig, ditt bästa liv - hur ser den önskan ut?

Skorpionen accepterar inga "halvmesyrer"så den kommer att kräva att du står i din sanning, att du uttrycker den (om du skall må någorlunda bra).
Chiron, den sårade helaren, skapar en trine (spänningsaspekt) till månen. Detta ger oss möjlighet tillika hopp om healing. Speciell healing energi finns till de känslor och händelser vi vågar gå på djupet med. En stor förlösande del ligger i att våga se på, ta upp till ytan, sätta ord på.
Det är då den befriande healingen kan strömma igenom personer och händelser.

Utanför själva skeendet med nymånen ligger en "lös" kvadratur mellan de två krigarna,  Mars i Vågen och Pluto i Stenbocken. Jag väljer att kalla den "lös" då den inte är exakt förrän den 19/11 men ändå, det handlar om avslut, det handlar om färdigställande.
Bästa sättet att handha krigiska energier av den här typen är att försöka skapa win-win situation för alla inblandade. I den mänskliga naturen ligger en grundläggande fundering om - vad kan jag få ut av/vinna genom detta? Och ju mer vi känner att det finns något att hämta, ju mer samarbetsvilliga brukar vi bli. Komihåg detta lilla råd om du i dagarna står och stångas med någon ilsken, krigisk motståndare - vad är fördelen för din motståndare om detta löses smidigt? Presentera gärna detta och processen kan förkortas märkbart.
Vill man lägga till något ytterligare här så.. Hmm, håll dig borta from dubiösa områden/personer. Detta är inte tiden till att umgås med sådana energier.

Venus och Jupiter står i en konjunktion i Skorpionen och skapar en lös trine till Neptunus i Fiskarna (som för övrigt går direkt den 22/11).  Denna Venus/Jupiter kombo handlar mycket om lycka/tur.
Stor och lilla lyckan i samma tecken. Det handlar också om intima, nära relationer och sexualitet.
Ser man på trine till Neptunus så förstärks detta med healing, här också "Healing av hjärtat" i direkt koppling till en stark intuition.

Allt som kommer upp intuitivt, i drömmar, i meditation denna helgen kommer att kännas angeläget och starkt. Men ge det ändå lite eftertanke innan du agerar på det, är det rätt stannar det kvar!
Då är det "bara att köra till veckan", ut ur komfort zonen, in i framtiden.

Jag önskar dig en stilla, inåtvänd måne och ett STARKT upplopp av 2017.
Mycket färdigställande, avslut, förändringar nu.. Låt det som skall ske ske och låt det ske i skönhet!
Vi behöver detta inför kommande portalöppning. Skall den nya energien få plats så måste vi släppa allt det gamla.   Njut helgen

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & JOY,  M

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar