torsdag 2 november 2017

Super fullmåne i Oxen 4/11-2017

Vackra själar,

Hur har det varit att få in Jupiter i Skorpionen? På vilket sätt har det påverkat dig?

Att hemligheter, avslöjanden och skelett i garderoben har varit på tapeten är helt klart, tillika en portion med våldsamheter/plötsliga händelser.
Detta var att vänta men samtidigt, det är bara en sida av Skorpionen. Nu kommer "grävandet", den djuplodande, undersökande, snokande, "aldrig-ge-upp" energin.

Jag har på känn att inte lika många kommer att vare sig se den komma eller tro att den kommit för att stanna.  Men det har den, först och främst, ett år och sedan processen med att skapa nytt där det gamla fallit av och bort. Vi måste ta en dialog om hur framtidens väv skall se ut, en modig dialog och detta initieras i denna tid.
Den intensivaste, mest chockerande tiden är dock just nu (alla planeter knatar igenom Skorpionen) när allt kommer till ytan och sen skall allt som ruskats upp och ut tas om hand.

Själv känner jag att jag spenderat hela det sista året med att följa det olika skiftningarna i energier, och nu träder jag djup ner i Skorpionens vatten, tillbaka till ett sorts ursprungstillstånd, i väntan på Vintersolståndet och den energiportal som öppnas då.  Därav mera tystnad än aktivitet här på bloggen.
Ja, det är mycket vatten i kartan just nu. Är du en av de som känner att intensiteten är stark, att vågorna går höga, ja, då kan du glädja dig till denna Lördag och den kommande fullmånen.
Denna fullmåne blir som en jordpelare, en tron, som reser sig upp ur vattnet, ger dig något att sitta på, några timmar/dagars respit så ta chansen!  Gör en månritual. Ta fram din karta och se vad du kan vänta dig.
Detta är dessutom en sk Supermåne.  Detta betyder att den kommer närmare jorden än många andra månar, påverkar ebb, flod och även vattnet/energierna inom oss mer än annars.


Fullmånen inträffar Lördagen den 4/11 kl 06:23, på 11 grader  59 min in i Oxens tecken.
Solen står då mittemot i Skorpionens tecken och flankeras av Jupiter, i en konjunktion, en av de få spänningsaspekterna till denna relativt lugna måne.

Men låt oss börja med Oxen.. Ett jordtecken, ett sk fixed sign och Oxens styrare är Venus.
Temat hos tecknet ger - vilka värderingar har du? Vad värderar, uppskattar och älskar du?
Oxen är kopplad till jorden, dess cykler, dess rytm och växlingar, en Moder Gaias tjänare/tjänarinnor.
Detta leder naturligtvis till att denna fullmåne kan ge dig en känsla av jordning, av att vara centrerad och uppkopplad i ett och samma andetag.

Styraren Venus gör att Oxen är en sensuell livsnjutare, någon som lever genom sina sinnen och som njuter av att vara i nuet.  Speciellt om det finns en mjuk filt i ett härligt material, en god middag i ugnen, en brasa i spisen och något gott i glaset... Venus är härskarinnan över allt som är vackert, skönt, över kreativitet och fertilitet.  Börjar du få häng på vart detta skall nu?

Solen, med sin placering i Skorpionen, ger ju, naturligtvis, också sin krydda till mixen.
Vid fullmåne ser vi ju ofta hur saker kommer upp till yta, måste tas hand om eller tom avslutas och detta kan vi se förstärkas pga Solens placering här!   Kom också ihåg, Skorpionen handlar mycket om att hitta tillbaka till sina instinkter, till din "gut feeling", din magkänsla. Var extra observant på den i denna "skorpion tid" och se på hur den ligger nära, nära till Oxens närvaro i nuet.
Oxen styr hals, halschakrat, talet så var medveten i ditt tal! Andas ut och släpp (blir extra aktualiserat vid denna fullmåne).

Spänningsaspekten mellan Jupiter, Solen och månen (se ovan) kommer att falla individuellt för var och en, se på huset, men rent generellt är det en mycket fördelaktig placering. Kan innebära plötsliga "tillskott" av materiella tillgångar alternativt annat som ger dig "välmående".

Vi har flera små stjärnor/asteroider som gör lösa spänningsaspekter till bl a Venus och Solen/månen.
Det spännande med dessa är att det har ett gemensamt tema, Moder Jord och hur vi tar hand om henne. Plus att vi har en  kvadratur mellan Saturnus(25 grader i Skytten, nära det galatiska centret) och Kiron, den sårade healern på 25 grader i Fiskarna. Denna spänning kallas av några astrologer för
"global sårbarhet" och ger en tydlig hint om vilka diskussioner som bör/skall komma upp i tiden nu.
Hur tar vi hand om Gaia egentligen?  Vart skall vi och hur?


En trine, en snällare spänningsaspekt, finns också mellan Jupiter och Neptunus under denna måne och jag tycker den bringar in massor av hopp för denna tiden.
Den talar om  acceleration runt vår transformations process, om healing, mirakler, om mysterier och allomfattande kärlek.  Låt oss se ljust på vår framtid, fokusera på det som är bra och visa djup tacksamhet för detsamma.

Mitt recept för denna måne är... GÅ UT! Var ett med naturen.Har du möjlighet att gå till en plats med mycket historia så gör det. Alternativt en riktigt vacker plats som du tycker om.
 Lyssna inåt, lyssna på dig och din inre ding!   Var tacksam för allt du har, allt du ser och ALLT du är, även det som du normalt sätt inte tycker förtjänar extra uppmärksamhet.

Hela Novembers tema är - SLÄPP! Låt det gå! Andas ut det.. Skriv ut det.
Det är viktigt med DINA värderingar här. Vad vill du behålla? Vad vill du inte? På vilket sätt?
(med extra fokus på det hus som påverkas hos dig).

Vi förbereder oss för nästa portalöppning, för ett nytt år, för nya energier.. Du åker väl med, medvetet? ;-)
Jag önskar dig en underbar, långsam, närvarande, sensuell fullmåne, njut med ALLA sinnen.

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Insight,  Maud










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar