söndag 14 januari 2018

"Embrace the Suck" - Nymåne i Stenbocken 17/1-2018

Har du tvättat färdigt "din byk" från förra året? Släppt det du skall släppa?

Nu kommer årets första nymåne, den första "verkliga" energimöjligheten till att lägga dina intentioner för minst ett halvår framåt, till fullmånen i Stenbocken.
Eller, om så önskas, för de kommande 12 månaderna.

Så, fram med ditt natal chart, din astrologiska karta och leta så reda på Stenbockens tecken (det är här all action är just nu).
Själva nymånen infaller den 17/1 kl 03:18 på 26 grader och 55 minuter - i vilket hus hamnar detta hos dig?  Var speciellt noggrann med att sätta upp intentioner och föresatser runt det som pågår i detta hus, dessa intentionerna blir extra starka och bärkraftiga pga månen.

Som jag påpekade i förra bloggen, vi är inne i en härlig tid nu, alla planeterna går i direkt bana och kommer att göra så tom 9/3. Detta ger dig tid och möjlighet att ta tag i nya projekt, drömmar, idéer osv. 
Vid själva månen kommer vi att ha 6 planeter i Stenbocken, Solen, Månen, Saturnus, Pluto, Merkurius och Venus.  Samtidigt som vi har Uranus och Ares i Väduren.
Detta ger oss 8 element i sk kardinala tecken. Kardinala tecknens ledord är: Sätt mål/intentioner, genomför och stärk dessa genom AGERANDE.  Dessa ord är även mycket av Stenbockens tema.
Ta dig ändå en extra titt - har du planeter runt 27 grader i de kardinala tecknen (Väduren, Kräftan, Vågen och Stenbocken) så kan du påverkas extra starkt av denna energien.

Denna måne kan ge oss ett litet smakprov av det som komma skall år 2020. Varför?
Inte bara för att vi har ett starkt sk stellium i Stenbocken, nej, för att denna nymåne så starkt påverkar de sista graderna av Stenbocken.  Det är precis där, från 20 grader och till slutet, som Pluto och Saturnus (plus Jupiter) kommer att aktivera kartan i 2020.  Kanske får vi se hur världen via denna nymåne hanterar just denna typen av energi?

Från den 17/1 (månen) tom 31/1 har vi dryga 2 veckor av tilltagande energi innan vi, den 31/1, får årets första eclips. En full månförmörkelse och därefter är den sk eclips season igång med energier som kan påverka upp till 6 månader.  Använd därför dessa veckor väl, få igång rörelsen framåt och lägg upp en tydlig PLAN!


Vad betyder då "Embrace the Suck"  och vad har det med detta att göra?
Det är ett militärt ordspråk från USA och innebär kort och gott:
Sluta klaga, Ta hand om (omfamna)uppgiften framför dig, oavsett vad den är. Gör uppgiften meningsfull och genomför! 
Detta är, nedkokat, mycket av det Stenbocken står för såsom t ex skapa struktur, bygga, tålmodighet, agerande osv. 

Stenbocken säger gärna: Det är såhär det är! 
MEN du bör också minnas, denna måne, Solen, Venus och Pluto ligger även i en kvadratur till Uranus och denna gigant svarar då klurigt: Är du säker på det? (Eller: Är det verkligen så?). 
Detta ger dig, energimässigt, chansen att hitta saker utanför boxen. Kanske när du gör din plan, ditt research eller genomför dina rutiner?
Försök att slå på stortrumman under den här perioden, förvåna dig själv, gör något du aldrig trodde du skulle kunna.  "Bädda" dock gärna först med det praktiska, det disciplinerade och det pragmatiska.

Många läser också in möjligheter här till att utvecklas spirituellt, lite som det jag pratade om i nyårs/ intentions bloggen.  Vi är på väg att "ringa in" en ny tid, den gamla skall släppa sitt grepp och medan det sker så kan det bli lite "grov sjö" ett tag.
Det blir därför viktigare och viktigare att mästra sin egen energi, sin nivå och frekvens oavsett vad för typ av turbulens/störningar som finns därute.  Fundera därför också lite över - vilken nivå vill du ta dig vidare till? Vilka utmaningar har du gällande att hålla och bibehålla din inre frekvens?

Sabian symbolen för denna nymåne går såhär:
Pilgrims climb the steep steps to the mountain shrine, the ascent of individualized consciousness. To the highest realisations reached by its spiritual leaders in its culture. 
Ta gärna med dig den, fundera på vad du tror den betyder för dig/oss.

Så, låt oss i god Stenbocke anda kavla upp ärmarna och ta disciplinen till nästa nivå.
Låt oss höja oss, sätta bra intentioner och se vad extra kommer med till bordet (Uranus).

Jag önskar dig en fin Måne, en härlig start på detta året och många goda, bra intentioner.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Embrace the Suck! ;-)





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar