lördag 20 januari 2018

Omhulda dig själv, sänd det vidare!

Egen vård... Själv vård...
Vad ploppar upp i ditt sinne?  Visst är det så att många av er tänker på vård i termer, ta hand om sjukdom, eller hur?  Mycket pga ord som hälsovård, sjukvård, tandvård osv.
Till och med ordet "friskvård" har mycket gammal bråte hängande runt sig, sånt som får folk att rynka på näsan även om tanken är god.

Omhulda, omhändertaga, ja, tom ordet "omse" är ord jag föredrar i mitt inre för det klingar bättre i min själ.  Att vara omhuldad av sig själv!  Kan du känna hur "mjuk, fluffigt och ömsint" det blir?
Det viktiga här blir att du väljer det/de ord och tilltalar dig, de som ger dig klang och rätt stämning.

Har du upplevt några nya sensationer i din kropp den senaste veckan? Eller jobbar du med det som kom efter portalöppningen i samband med Vintersolståndet? Kroppsligt eller andligen? Eller kanske både och?
Ringande i öronen, speciellt vid på den tidpunkten på dygnet då det är tyst verkar ha varit vanligt på senare tid. Gamla "sår" som öppnas och den kollektiva energin verkar koka av rädsla, gränserna suddas ut - vad är mitt och vad är ditt?  Den kollektiva rädslan är som ett energi virus just nu och att navigera rätt i detta blir mycket viktigt!
Välkommen 2018! Dina energier är nu här "full stopp".  För oss gäller det att lyssna, vila och integrera.

Så, som energirådgivare och Soul gardner, frågar jag dig nu - är du aktiv i ditt spirituella praktiserande nu? Balanser du kropp och själ, Yin & Yang, höger och vänster?
Det räcker inte längre att vara den bästa studenten, den längst bak i klassrummet som läst boken, kan allt, nej, du behöver bruka det!  Det behöver inte vara perfekt, inte ens bra, men det behöver brukas, övas och vibrationen behöver komma ut, aktiveras.

I din inre trädgård skall det finnas ting som bara du värnar om, som DU omhuldar.
För gör inte du det så gör ingen annan det heller! Detta är ditt bidrag till världen, dina färger och ditt ansvar! Don't let your ink dry inside you, LET IT OUT! 
2018 har en stor portion av den energin, ta din plats, våga lysa upp din egen väg.
Påminn dig själv ofta och jämt: "Det som är sant för mig behöver inte vara sant för andra, andra har sin egen sanning!". 
Hela mänskligheten mår bättre, växer och expanderar av attityden "lev och låt leva!". Allt har sin plats i tingens ordning.

En av Yogans grundstenar är Ahimsa, något som ofta glöms bort i väst..
Ahimsa översätts ofta som non-harming, non-violence eller compassion for all living things, alltså icke skada, icke göra våld på.
Detta gäller på alla plan men först och främst, börja med den närmast dig själv, DU!
Varje gång du kritiserar dig själv, på mattan eller utanför, varje gång du påminner dig själv om att det inte är perfekt, ja, då har du faktiskt brutit denna regel.

Ahimsa handlar om att göra efter bästa förmåga, att göra på ditt eget sätt utan jämförelse och att allt är tillåtet så länge det inte negativt påverkar något (inklusive dig själv).
Var rädd om dig! Omhulda dina sinnes intryck under denna tiden, koppla upp hjärta till hjärta och våga tro på det.  Vi rör oss åt detta hållet hela tiden.

Ta upp tråden (eller bibehåll den) till ditt eget ledarskap, var dig!
Sprid ditt ljus, och genom detta, höj vibrationen runt dig!
Vart startar du idag?

Ha en fortsatt skön helg!
Live with Passion & as always, Blessed you are!

Love & Anticipation,  Maud




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar