söndag 28 januari 2018

Super Blood Blue Moon Total Lunar Eclips 31/1-2018

Japp, det är det officiella namnet på denna måne.
Även om jag sett några exempel där man låtit Blood och Blue byta plats, för mig känns dock detta mest rätt. 
När till och med astronomerna på Nasa tillåter sig att kalla detta för " a cool event" så kan väl även vi låta oss dras med i den allmänna upphetsningen.

Så, låt oss bena i detta lite kort...
Super moon - detta fenomenet har vi talat om tidigare här i bloggen. Detta är när månen kommer så nära jorden den kan inom sitt satta bana och därför uppfattar vi den som "större, närmare och tydligare". (en viss ökad effekt på ebb/flod syns under dygnen runt en dylik måne i jämförelse med andra fullmånar).

Blood - när månen under en eclips verkar "röd som blod" pga solens strålar/reflexioner och ljusets brytningen när det passerar genom atmosfären. Dessa båda komponenter gör att vi från jorden uppfattar månen som röd.  Denna fullmåne är den första i en sekvens av tre blod månar under 2018.

Blue  - detta har vi också talat om ett par gånger, once in a Blue moon.  Blå måne är det när vi har två fullmånar under en och samma kalendermånad. Denna Januari har vi haft Fullmånen i Kräftan 2/1 och nu, fullmånen i Lejonet den 31/1 = blå måne.

Total Lunar Eclips - Total månförmörkelse, dock ej synlig hos oss (Nord/Västra USA och Asien samt Australien får det mesta av detta).
Eclipser, eclipser, säsongen för eclipser är igång.. Är du redo för full spinn i tvättmaskinen igen?  Skämt å sido, ja, eclipser piskar upp och ruskar om men sällan med en gång.
Ofta är det den första "omruskningen" vi känner vid en eclips men effekterna ligger därefter i under de kommande 6 månaderna.

Eclipserna uppkommer under perioder av 18 månader i två tecken som är placerade mitt emot varandra, i nuläget, Lejonet/Vattumannen. Vi hade våra första eclipser i dessa tecken i Februari 2017 och de pågår till Augusti 2018, därefter går de över till tecknen Kräftan/Stenbocken.
(Eclipserna "backar" sin väg genom zodiaken, mao moturs.)  Jag har några bloggar runt detta tema, om du önskar läsa mera om just eclips.

Se på detta, dessa 18 månader, som tidsperioder då du jobbar med "olika teman", får insikter, omstarter (för eclipser är en sorts "reboot", On/off, av det området som berörs i din karta).
Ta därför fram din karta, kolla in vilka hus (motsatta) som påverkas av Lejonet/Vattumannen.
Tänk så tillbaka till förra året! Bla hade vi en Solar eclips på 28 grader i Lejonet - vad har hänt med dig sedan dessa?
Vad innanför "detta hus ramar" har fått sig en puff/renovering/uppgradering/förändring? 


Denna måne infaller den 31/1 kl 14.26 på 11 grader 37 minuter - vart faller detta i din karta?
Fullmånen belyser alltid det som varit lite i det fördolda, under ytan och sanningen blir synlig.
Månen ligger blott 3 grader ifrån den sk norra noden, det som handlar om vår kollektiva framtid och hur denna skall utforma sig.
Detta innebär att fullmånen bär med sig både möjlighet till stora släpp men här också ett sorts uppvaknande till "vad som kommer efter", alltså en kombination av släpp/nystart som är extra tydlig här. (Glöm dock inte att den ev nystart som uppkommer har 6 månader på sig att nå sin fulla potential).

Fullmåne i Lejonet - hjärtenergi...Leva från/ur ditt hjärta? Gör du det?
Att vara så närvarande i NUET och känslan att du faktiskt kan höra dess budskap till dig, detta är en del av den viktiga energin som triggas ur denna måne.
Något/någons "sanna natur" kan visa sig vid detta tillfälle då månen lyser in i det fördolda och frågan studsar då tillbaka på dig. Hur upplever du detta och vad vill du göra med det? 

Om du känner att du har flöde/flow, att du rör dig framåt och att dina känslor och behov blir mötta i det "triggade området" - då är det helt okej att fortsätta på den inslagna vägen. Känslan är alltid guiden.
Om du inte känner detta utan bara upplever att detta hålla dig tillbaka, ökar din stagnation, är samma som förut och känslan är "obekväm", ge då dig tillåtelse att gå, släpp och fortsätt.
Dessa inkännande ögonblick, dessa upplysningar, ser bara dagens ljus om du är närvarande i känslan, uppfattar dina egna vibrationssvar på de "svängningar" som kommer emot dig!
VAR MOTTAGLIG! Och Orädd..

Norra noden ligger nära Ceres och detta påminner oss om Moder Jord och vårt eget inre barn. Var din egen "jordgudinna", när dig själv och lev i enlighet med Gaias lagar, ära henne såsom du ärar dig själv i din fysiska form.

Neptunus skapar en spänningsaspekt till månen där den också kallar dig in i närvaro, inbjuder till släpp av den gamla och det smärtsamma tillika att du ser det som sker från ett högre perspektiv.
Venus, placerad nere vid den södra noden, har ett liknande budskap till dig - gå inte tillbaka till det förflutna, speciellt det som inte känns bra (se ovan).
Merkurius i Vattumannen ger oss också uppmaningen att "se tingens tillstånd från ett högre perspektiv".

Låt det inre barnet inom dig få utrymme och få leva ut!
Minns att du kom hit med löftet om att välstånd, kärlek, hälsa, glädje, lycka och med ett öppet hjärta!
Denna måne ger dig chansen att "stabilisera upp" den frekvensen igen, bjuda in mera glädje, kreativitet och bus i ditt liv såsom lejonets energi är när den är i sitt esse.
Du är stjärnan i ditt eget liv - hur vill du leva/synas/vara/vibrera?

Eclips säsongen och året 2018 är nu igång på allvar, det är dags att bli "en starkare energisimmare" då energierna nu slår tuffare, tydligare och mer föränderliga vågor.
Ta hand om dina energier. Boka in "energi check-ups" och inre "hjärt kontroller" med dig själv.
Lev som du lär och praktisera hälsosamt omhändertagande av dig själv, häri ligger möjligheterna av maximera din potential i den tid vi lever i nu.
Presentera dig själv för världen och låt ditt ljus SKINA!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love and Light,  Maud











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar