tisdag 13 augusti 2019

Fullmånen i Vattumannen 15/8 - Den spirituella alkemisten kliver fram...

Vackra själ, 


Välkommen in!  
Jag känner hur det kryper i mig av glädje och förväntan idag och jag längtar efter att få dela den med dig!  
För min inre syn ser jag gång efter annan hur ägget öppnar sig, som om någon delat det i två och ut kommer något nytt, något färdigt, något annorlunda... (bilden till vänster dök upp som på beställning). 

Nästa bild är porten, den tunga, som slås upp på vid gavel och det är fritt fram att vandra igenom och vidare. 
In i det okända...
Det okända bjuder in till nya danser, oprövade stigar och verktyg men också till växt, förnyelse och glädje. Låt oss möta denna utmaningen med utsträckt hand! Bjud in och bjud upp! 

När man tittar på transiter på himlen är det viktigt att hålla i minnet att alla transiter bär på en polaritet, allt som kan brukas kan missbrukas, allt som har effekt har också en giftverkan, allt ljus bär mörker osv. 
I tillägg till detta är kartan inte tvådimensionell, den har djup och bredd, och dessutom, den skall användas individuellt.   Din karta, den energi din själ föddes in i detta livet med, är UNIK! 
Detta gör att varje transit har flera olika nivåer med sig, något för den "fysiska världen", något för själen, något för känslokroppen osv Allt detta är omöjligt att täcka in i en blogg...
Så, försök fundera över vad energierna vill säga dig.
Jag påminner om detta för att locka dig till nästa steg, att sträcka dig efter nästa bit av förståelse om dig själv och dina energier - det är väl ändå det resan handlar om, eller hur?

Det går inte att närma sig denna fullmåne och rörelserna runt den utan att först "backa bandet" till månadens början. Vi hade en härlig nymåne i Lejonet den 1/8 (hos oss) och den "öppnade" för tiden efter eclipserna, den öppnade för höstens energi, för ny hjärtenergi och, inte minst, för nytt engagemang.  Många kände/känner frågorna hopa sig - vad vill jag göra med detta nya kapitel i mitt liv?    
Merkurius var nästan stationary direct, kvar i Kräftans djupa känslomässiga vatten, och Lions gate stod för dörren.  Vi behövde ytterligare tid av bearbetning och insamlande av information.
Trots detta kvarstod frågan för många - vari ligger din passion? Vart har du ditt hjärta och din drive?  
En del av oss har stött och blött, den del av oss har glidit rakt ur/rakt in i andra kapitel och en del har hängt lite avvaktande på kanten av "vad sker nu".

Den 11/8 rörde energierna märkbart på sig igen ty då vände två av denna fullmånens stora medspelare riktning.  Jupiter vände direkt på 14 grader in i Skyttens tecken, en efterlängtad vändning. 
14 grader av Skytten är en speciell grad eftersom här återfinner vi "The Great Attractor", en punkt på himlen, ett sk vortex som fördelar energier i flera galaxer än bara vår. 

Att Jupiter blivit "stående" på denna graden under en längre period anses som tecken på "inkommande" energiförändringar, något vi också sett hittills i Augusti i form av flera Solstormar, mer rörelse än vanligt i de magnetiska polerna och i Schumann resonance.
Det anses att detta är en stor del av "öppningen" och steget in i det nya... Dagen(12/8) efter klev också Merkurius ur Kräftan och in i Lejonet, något som ger oss styrka och klarhet att gå framåt på ett annat sätt.

Jupiter är Vattumannens esoteriska styrare, Uranus är den härskande planeten för Vattumannen och båda dessa är i allra högsta grad planeter/energier med fokus på framtiden.
Även Uranus vände den 11/8, till stationary retrograd, på dryga 6 grader in i Oxens tecken.  Den rör sig retrograd tom 11/1 -2020 och ger oss chansen att integrera de förändringar den fört med sig sedan den klev in i Oxen.
Känns det som en "slump" när du läser att två planeter starkt kopplade till Vattumannen vänder precis före den annalkande fullmånen i samma tecken?  ;-) Ser du mönstren och uppbyggnaden här?

Vi har en ett stort stellium (ansamling) av planeter i Lejonet före och runt fullmånen, Solen, Venus, Mars och Merkurius.  Något som triggar oss att se på "vart vi har vår passion och vårt hjärta?"
Lejonets mest positiva sida handlar om hjärtenergi, att agera utifrån närvaro i nuet och hjärtat och att vara sann ur samma källor.
Månen i Vattumannen undrar "varför vill du vara en kopia när du kan vara unik?".  Same, same, fast annorlunda.  Vattumannens polaritet ligger i att antingen välja sin unika väg med hjärtat involverat eller att strunta i allt för det går ändå inte att påverka.

Uppmaningen här blir, var med i hjärtat, följ din tråd/färg/klang och var ett original! 
Det är på det sättet du förändrar din och andras värld, stå stark i din energi, ge service till världen utifrån ditt autentiska själv.  Vattumannen tänker alltid utanför boxen, hittar kreativa lösningar och öppningar, använd den energien när du tvekar. Det finns en väg. Minns att det omöjliga tar bara lite längre tid!
MEN, det är mer här än så...

Själva fullmånen äger rum den 15/8 kl 14.28 på 22 grader, 28 minuter in i Vattumannens tecken.
Venus befinner sig nästintill "uppe på"Solen, samma grad, bara 20 min extra så inverkan här blir stark! 
Som alltid med Venus, tänk skönhet och kreativitet, men koppla det till dig och ditt unika uttryck.  Den sista delen där är, såklart, Vattumannens tillägg och denna energi vill gärna också att det du skapar/gör skall vara ett bidrag till mänskligheten i stort. Komma alla till godo.

Siffran 22 (gradtalet för Sol/Måne/Venus)
har fått det kärleksfulla smeknamnet "The Architect of Peace".
Här handlar det om att "fred"/närvaro är det som uppkommer när vi släpper taget om tryggheten, om den "snuttefilt" vi alla håller så tätt intill oss (oavsett vad den består av) och finner tillit till den där inre rösten och tillhörigheten.
Det är precis HÄR som "the cookie crumbles" eller, om du så vill, där vi når tingens mitt och pudelns kärna...

Copyright@M.nordstrand
Vi står i dörrhålet till den nya tidens energi på ett nytt sätt och det kräver (begär) anpassning och uppvaknande från oss.  Då vi släpper "snuttefilten" av trygghet, komfortzonen, det kända, ledstången och kliver i våra egna energiskor, tar ansvar, då passerar vi genom den dörren.

Släpp ditt liv såsom du uppfattat det upp tom dags dato!  Det passar inte längre som erfarenhetsbank, referensram och underhållningscenter (eller vad du nu haft det till).
Pröva att se på det som en dröm som du nu låter försvinna likt rök ut i eten.  Därefter tar du fatt på det du vill skapa, det du upplevt under denna sommaren, det ditt hjärta talar till dig om...
Ta fatt i det och fäst blicken på nästa steg - vart skall du nu?  Vad skall du bli nu?

Lejonets energi (alla planeterna där och Jupiter i Skytten, eld) ger dig framdrift, mod, glädje, kraft och HJÄRTA!! 
Vattumannen ger dig möjlighet till nya vyer, problemlösning, visioner runt kollektivet och gruppen samt framtiden.
Vi skall lära oss att forma energierna mellan våra händer nu och då kan vi inte ha händerna fulla med gårdagen, eller? 
Fred & framtid skapas i nuet och DETTA är ett UNIKT ögonblick i nuet, FÅNGA DET!

Jag vet att jag låter som en väckelsepredikant, mycket medvetet och med ett lurigt leende.
Vi har jobbat så, ursäkta, jävla hårt för att nå denna tiden i den eviga spiralen och jag tycker att vi har rätt att njuta frukterna.  Utmaningarna tar inte slut, det vet jag också, vi är inte framme än.
Vägen dit kan dock vara en promenad på rosenblad också, tillika en promenad med goda verktyg och DÄR vill jag lägga mitt fokus, att finna guldkorn och magi.

Denna fullmåne ÄR ett guldkorn! 
Finn den i din karta! Fundera över innehållet i blog och betydelsen för dig.
Meditera gärna extra runt månens händelser.  Fullmånen är ofta ca 98 % i styrka dagen innan, själva 100% märket är bara dryga minuten, därefter fasar den ned (räkna med två-tre dygn).
Under denna tidsperiod finns massor av tid att ta in god info.

Jag önskar dig en rykande, upplyftande och "propplösande" fullmåne i Vattumannen.
Gå ut, fånga sommarens vibbar (de finns kvar) och våga lek med passionen (låt surgubbarna se på från sin plats bak gardinen).
Önskar du ge feedback eller kommentar, välkommen med det!
Önskar du min stötta eller vägledning, finn vägen till min "postlåda" och hjärta via de olika länkarna.  Jag är bara ett knapptryck bort, välkommen!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
I trygg förvissning,  Maud 

Glasgow Cathedral, main hall. Copyright@m.nordstrand



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar