torsdag 29 augusti 2019

Super Nymåne i Jungfrun den 30/8-2019

Vackra själar, 

Välkomna till en härlig super nymåne på 6 grader 47 minuter in i Jungfruns tecken den 30/8 kl 12:38.
Detta är en relativt enkel nymåne med en rak, direkt och STARK energi. Varför?

Normalt sätt är ju nymånen tiden i månaden då vi gör ritual, ser framåt, planterar "frön" i form av tankar och intentioner som sedan skall följas upp under resten av måncyklusen.

Denna måne har extra mycket av denna energien då den äger rum i ett jordtecken, Jungfrun, och den har en hel stellium av planeter i sin närhet (Solen, Mars, Venus och Merkurius).
Merkurius är härskande planet till Jungfrun och sålunda är Merkurius på sin hemmabana extra kraftfull, en kraft att räkna med och fundera över.

Men inte nog med detta... Vi har totalt 8 planeter i Jord, de fem nämnda ovan, Uranus i Oxen samt Pluto & Saturnus i Stenbocken. Dessa planeter (minus Pluto)bildar det som kallas en "Grand Earth Trine" på himlen. En sådan triangel anses som mycket lyckosam och behjälplig i alla våra "jordiska göromål" men även manifestering av drömmar, pengar, nya möjligheter etc. Hela energien är centrerande och klarläggande, utnyttja det till att skaffa dig de svar du behöver inifrån.
Kika lite på vilka hus som påverkas av denna måne hos dig.  Jungfrun är viktigast men ta även en titt på Oxen och Stenbocken - fundera över möjligheterna här! Vad händer hos dig?

7 planeter ligger även i sk mutable (rörliga) tecken, de nämnda i Jungfrun, Jupiter i Skytten samt Neptunus i Fiskarna.  Detta ger oss en klar känsla av förändring, att vi går in i en ny tid/era/fas och vill vi kombinera det med ovanstående så kanske en känsla av "förändring för planeten" kan födas här.
Detta förstärker nymåne känslan, så klart, och känslan av att starta en ny cyklus.


Jungfrun kopplas ihop med vår vardag och dagliga rutiner, med service och hjälpande, healing (jordens helande produkter + energier),  renande/rensande, men också analys, logiskt tänkande och ordningssinne. När vi talar om Jungfrun så blir det ofta i "hon-term" och det är inte så konstigt!
Det är ett mycket feminint tecken.

Jungfrun får ibland onödigt mycket "skäll" pga att deras ordningssinne och logik ibland "springer iväg med dem". Alla tecken har ju sin utmaning och Jungfruns är att inte bli "petimeter" och helt snöa in på oviktiga detaljer.   Detta är en väldigt VIKTIG påminnelse under denna fullmåne!
Du kan få ordning/schema/struktur på allt det du behöver med lätthet MEN se också till att byta perspektiv emellanåt. Zooma ut, zooma in. Se på detaljer och så på helheten! Fundera över de detaljer du fastnar på - är de verkligen så viktiga som du tror? (perfekt är en illusion).
På så sätt fångar du det bästa av Jungfruns energier och alla planeter som är inblandade här!

Det finns inte en bättre måne för att reda upp i tidigare "gordiska knutar", inre/yttre oreda.
Inte heller finns det en bättre måne för att starta på ny "kula"! 
Vad denna "kula" består av, ja, det ser du genom att kolla in i vilket hus månen infaller men du kan också tänka på de generella Jungfrudragen... Vill du förbättra din hälsa, lära något nytt inom t ex hälsa/sjukvård/ teknologi, ja, då är detta tidpunkten att sätta intentioner på!
Sätt intentioner, använd Jungfruns styrka och all jordenergi till att sätta bollen i rullning.

Uranus i Oxen kommer med oväntade inpass, plötsliga lösningar (inte minst teknologisk) och Saturnus hjälper oss att köra reality check och jobba på.
Jag, som Jordtecken, suckar förnöjd, vilken superenergi för den nya tiden!

"Reverence" är ett vackert ord som ofta används runt Jungfrun, hennes service inriktade, healande och jordbundna sida.  Jag vill översätta det med "djupaste respekt för någon/något".
Denna respekt (nästintill) vördnad är en otroligt fin egenskap att ta med sig då man jobbar med sina mål och intentioner denna nymåne. 
Komihåg att den respekten börjar med dig själv, därefter kan den riktas utåt! Fyll först din egen kopp så andras!

Denna spännande nymåne energi finns tillgänglig under större delen av helgen så det finns gott om tid att forma och kontemplera på.
Jag önskar dig en underbar, upplysande nymåne i Jungfrun och startskottet på en ny era för dig.
Välkommen med frågor eller feedback!  Det uppskattar jag alltid!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
I kärlek,  Maud




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar