söndag 10 januari 2016

Along with the fairy.

För min inre syn ser jag henne... Liten, nätt, ett runt ansikte omgivet av mjuka, stora lockar.
Hennes finurliga leende medan hon försiktigt svänger med och tummar på tyllkjolen, den gröna tyllen gnistrar till i morgonljuset. Så ger hon sig av...

"Hon skuttar rakt ut i sjön, ut på det första näckrosbladet, därifrån till nästa, och så nästa, och så nästa... Ansiktet spricker upp i lycka, skrattet bubblar ur henne, det låter som porlande vatten. 

Så hoppar hon vidare, blad till blad, och de vickar, vränger i vattnet men de böjer sig inte. 
De bär henne.  De håller! 
Hon har aldrig ifrågasatt, aldrig tvekat, aldrig undrat över om det skall gå.. Hon VET!
And so it is..."

Jag ler för mig själv när jag öppnar ögonen, ser in i eldens lågor och så upp emot snön som virvlar ner. Dags att städa inför nymånen. Djup meditation utomhus, kallt, klart och bilderna får "ramla in" som de vill.

Just nu är jag bara glad att denna veckan är över, att det nya året faktiskt kan börja..
Ty det gör det, i natt klockan 02.30 (har börjat, när du läser detta)
Månen och Solen i Stenbockens tecken, så är det alltid när det är nymåne men denna gången ligger de två i spänningsaspekt till Pluto (en sån där konjunktion) och också en spänning till Uranus.

Stenbocken ställer frågorna - vart vill du komma och hur högt? Vad är din strävan?
Pluto belyser då skuggsidorna av denna strävan, maktkamper, rädslor och begränsningar - både inre och yttre. På vilket sätt kör du över dig själv och andra i denna sträva?
Dessa är de frågorna du kan arbeta med men glöm inte att Pluto också ger extra kraft och energi till hela "nystartar processen". Extra eld i baken.. Den ger dig kraften att gå igenom begränsningarna och nå kraft/styrka.

Andra frågor som dyker upp (mycket pga andra planeter) är - hur mycket vågar du chansa? Är du en "Play it safe Sam"? Eller vågar du spela fullt ut och kanske få något nytt?
Uranus vet vad den vill, den avskyr status quo, så den kommer ideligen att peta på dig, viska i ditt öra - Kom igen nu!! Verkställ!! Sätt igång med dina planer!
Ser du nu varför jag anser att nyåret, alla löftena kommer nu och inte den 31/12?

Är du nyfiken på vilket område som kommer att beröras hos dig mest?
Leta då reda på vilket hus som påverkas genom att leta reda på 19 grader i Stenbocken tecken. Vart faller det i din karta?  Husen i astrologin finner du enkelt på diverse websidor, bara slå det i en sökmotor.

Vi har haft ett "överflöd" av starka astrologiska aspekter de senaste året och kanske, kanske, känner du en viss trötthet.. Inte nu igen!
Trots detta vill jag ändå uppmana dig att använda något av energierna i denna måne, använd lite tid på vart "vägen skall bära dig detta år"!
Stenbock och Pluto är högst kraftfulla, mycket tydliga och ger en fin skjuts framåt. Själv ser jag dem som de som ger extra fart i pulkbacken, "på puttarna", om du så vill.

Medan jag lägger mer eld på brasan, blickar ut över det numera delvis islagda havet tänker jag på att jag omges av de fyra grundelementen, eld, vatten, luft och jord och sålunda också av ÄrkeÄngel Michael, Raphael, Gabriel och Uriel. En mäktig känsla inför skiftet in i det nya året.
Förberedelsen inför morgonens ritual är klar! Rensat, strukturerat inombords.

Du, nymåne ritual kan du göra under hela Söndagen och fortfarande ha god "skjuts", samma med Måndagen... Hur du än väljer att spendera din Söndag, se till att det är ditt VAL och inte bristen på densamma!
Jag önskar dig ett härligt, lekande, levande, lockande År, må vägen var väl vald och vinden i ryggen! 
Lycka till! Fortsätt gärna kommentera. Just på denna bloggen är det dåligt med feedback men fortsätt gärna med den privata feedbacken.  Glädjer mig till att resa vidare tillsammans med Er!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
Love & Happiness




































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar