torsdag 21 januari 2016

Om så självaste kungen skulle..

"Jag är INTE tillgänglig, jag svarar inte på samtal och jag är inte intresserad av besök, inte om så självaste kejsar Augustus står på trappan" 
Jag tar i där jag står, försöker få dottern att förstå att jag vill vara ostörd och inom mig hör jag min mors ord när jag vara liten..."Om så självaste kungen skulle få för sig att dyka upp så bryr jag mig inte"

Som om hon läst mina tankar säger hon underfundigt:
"Vem skall stå utanför dörren då? För att du skall vilja bli störd.."

Oj! Den frågan följde mig resten av dagen, en skön fundering att leka med medan man lagar mat, diskar, plockar upp, tränar, och gör allt det där andra, vardagliga.
Om jag har hjältar? Jodå.. Det har jag men de har blivit färre med åren, annorlunda, korthårigare, ja, definitiv korthårigare och mera rumsrena.. Eller nu förskönade jag allt lite, rumsrena är ett starkt ord, jag gillar udda personer.

Man kan skapa kategorier också. Historiska personer, kända personer -levande och döda, sportsmän, politiker, tom fiktiva personer. Tycker du jag är knäpp? Jaja, men det är min lista, mina kategorier, mitt lilla roliga. 

Jag skulle öppna för Einstein. Han var en fascinerande man! Läste precis en bok om hans filosofiska diskussioner med andra filosofer, han var djup. Kanske måste man vara det om man skall spränga gränser?  Tillika skulle jag, såklart, öppna för Jesus och hans polare.. Tänk att få höra alla informations så att säga från "hästens egen mun". Vilken häftig bok det skulle bli.

"Jag skulle öppna för alla som har "färg" och som är "i original"" säger min väninnan medan hon häftigt drar efter andan i pauserna mellan intervallerna. 
Jo, det är sant. Det gäller ju min val, det också, jag väljer inte precis dokusåpornas sk kändisar.
De flesta politiker lämnar mig kall men jag skulle gärna ha träffat Palme, mest för att få känna in denna "Sveriges enda statsman" med mina egna vibrationsmottagare. Var han så omtänksam som alla påstod? Och så snabb i huvudet?
Martin Luther King... Kanske Nelson Mandela..

Mera lustigt blir det då jag kommer till sportsmän. Här hittar jag ingen som direkt drar i mina trådar, just nu, eller så minns jag bara inte. Många av dem exponerar sig så mycket i sociala media att jag ibland känner att jag "tittar rakt in i deras byxor" utan att ens känna dem.

Jag skulle ha släppt in min mamma, min farfar, men tja, de vandrar ju ut och in hela tiden ändå vare sig dörren är öppen eller låst. Eller förresten, mest när dörren är låst.
Daniel Craig skulle ha släppts in med en gång, jag vill gärna höra honom berätta om sina år som uteliggare på Londons gator och hur det vände.  

Min egen "Almighty Bruce" dvs Bruce Springsteen skulle ha släppts in före alla andra, röda mattan rullad ut.. Vem vill inte känna en "Jersey Boy"?
Det blir lustiga funderingar av detta... Vilka kvalitéer uppskattar jag hos människor och varför?
Vad smiter genom nyckelhålet? 

Vad tänker du? Ger det dig nåt att leka med tanken eller hoppar du min lek? 
Ditt val... Vad du än tänker om idag så... 
Live with Passion, Live YOUR life and Blessed Be! 








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar