måndag 22 maj 2017

Magiska Måndag 22/5-17

Välkommen till min allra första Magiska Måndag!

Intentionen med denna lilla blogg i veckans början är att påminna dig, mig och alla som vill om att vi faktiskt är själar som har en mänsklig upplevelse. (Och inte tvärtom..)
Att "tappa bort" andligheten i en surrig, stressig vardag är lätt gjort.
Att oroa sig för fysiska saker och att behöva lösa dem på ett fysiskt sätt är lätt gjort.
Att inte ha någon att dela sina andliga funderingar med är en kommentar jag hör ofta så då vill jag ge dig chansen här.

En kort variant av intentionen kommer att ligga på Facebook varje Måndag.
Önskar du lite mera info, fundera lite mer, ja, då kan du gå hit och läsa om det. Lite senare i veckan, Torsdag/Fredag kan du följa upp temat eller påminna dig själv genom att se kort film där jag diskuterar ämnet på Facetime eller på min Youtube kanal.
På detta sättet hoppas jag att varje veckas tema hålls vid liv inom dig och ger tid och plats för funderingar.  Låt oss pröva någon vecka. Vi kan alltid ändra, lägga till eller dra ifrån.
Låt oss resa & skapa allteftersom. Välkommen att kommentera och diskutera!

Vecka 21. Intentionen är vald ur Conversations with God, book 1 (kap1, sidan 20)
Vad handlar denna intention om för dig? Vilka tidigare kunskaper och trossatser hos dig berörs? Känns något tilltalande?

Det finns många som anser att livet följer en speciellt utvald rutt, att vår uppgift här på jorden är att hitta den rutten och uppfylla en speciell uppgift. Varianten på den är - livet är en skola och vi behöver göra/genomför olika lektioner och läxor.
När jag blev intresserad för andlighet för ca 35 år sedan var denna "riktning" den dominerande, med en tung bas i religion och österländska filosofier.
Detta har svängt, ändrat sig, och med den nya tidens energi får människan allt mera energi, makt och kunskap till sitt förfogande. Ty allteftersom vi får del av vibrationshöjningen, klarar vi också detta ansvar.  Därmed är det den informationen som i ökande grad har kommit igenom de sista åren, information om vårt eget skapande, vår egen möjlighet att utveckla oss här vid skapandes yttersta gräns.

Vi vandrar genom livet och samlar på oss erfarenheter, dessa erfarenheter hjälper oss att ta reda på vad vi vill ha och vad vi inte vill ha. Genom denna kunskap kan vi sen fokusera på vad vi önskar skapa mera av, hur vi vill att vårt liv skall se ut.
Hur det skapas? Via sättet vi handhar våra känslor och tankar på och det är en blogg i sig själv. Men kort sagt, vetskapen om ATT du skapar, att du är här för att skapa, det är en förutsättning för att ta till sig resten av informationen.

Vilka verktyg använder du för att aktivt skapa ditt liv?
Delmål och mål?  Nyårslöften eller årsplan? Femårs plan?
Många av oss har lärt detta, förstått vikten av det men vad innehåller dessa planer? Har de en spirituell aspekt? Finns din själ med i detta?

Jag placerar frågorna till dig och några rätta svar finns inte, bara du vet vad som är rätt för dig.
Du har all kunskap, all förmåga och potential att skapa den du vill vara, i enighet med ovanstående citat. Vad är dina styrkor här?  Var är fallgroparna?

Det kan kännas lite "panikartat" i huvudet när man börjar leka med den här "potentialen".
Vaddå, skulle jag kunna göra, få och skapa allt? Och så valde jag detta? 
Mmm, så var det/är det för de flesta av oss men du, var inte för hård på dig själv.

Ingen lärde dig detta när du var barn. Ingen förklarade för dig att energierna i din hand är som leran i handen på keramikern. Först måste du känna av den, du behöver förstå vad den är. Därefter kan du bestämma vad du skall skapa - vad skall det bli av "klumpen i din hand"?
Sen är det öva, öva, öva, förfina, öva lite till... Kanske blev det inte ens den kanna du tänkt dig från början, istället blev det en vacker kopp (men den vackraste koppen i staden).
Kan du följa mitt tänk?

Hade du roligt på vägen dit? Då du förfinade, övade, valde och valde om...
Det är också en otroligt viktig aspekt av skapandet, att göra det man vill, vara i det man önskar och inte låta någon/något annat styra processen.
Universum talar nämligen inte svenska, eller engelska, nej, universum talar ett språk du känner väl, vibrationernas språk och därför kan du bara skapa när du kan ena dina vibrationer emot målet.

Se dig runt! Allt du ser just nu är "gårdagens energi", jodå, precis allt... Lättast är att förstå det är om man tänker på pengar, man får lön efter det arbete man redan gjort. Kort och gott, gårdagens energi som utfördes på jobbet gav vid en senare tidpunkt, pengar på kontot, lön.
Redan Sokrates visste detta för han skall ha sagt: "The secret of change is to focus all your energy, not fighting what is, but on building the new!"
Vem/vad vill du då skall skall dyka upp i livets nästa fas? Vilka energi manifesteringar vill du se på om någon timme, om någon vecka, om något år?

Använd veckan till att fundera över 1) OM du tror att du kan påverka din energi och skapa det du vill/behöver och önskar. 2) Vad hindrar dig? 3) Vart behöver du öva? Hitta nya verktyg?
Jag ser fram emot att höra dina funderingar.

Ha en härlig social Maj vecka!
Nymåne bloggen dyker upp här imorgon så missa inte den!

Live with Passion & as always, Blessed you are!
LOVE & Light,   Maud





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar