onsdag 24 maj 2017

Affirmation Moon - Nymåne i Tvillingen 25/5-2017

Den 25/5 har vi en nymåne på 4 grader in i Tvillingarnas tecken.
Den infaller här hos oss kl 21.44 på kvällen och påbörjar en ny känslomässig cyklus, vars "avslut"/fullbordan kommer med fullmånen 9/6.

Ta dig en titt på vart detta faller i ditt födslohoroskop (natal chart). Vilket hus påverkas hos dig?
Har du ev några planeter där också?
Komihåg att räkna med en orb på +-5 grader, allt som faller innanför denna cirkel påverkas mer eller mindre av denna nymåne.

Tvillingen är ett sk mutable lufttecken och tecknet styrs av Merkurius, den bevingade budbäraren. Tecknet styr sålunda intellektet, nyfikenhet, ungdomlighet/barnslighet, rörlighet, händer/armar mm.
Denna nymåne kommer att uppmana dig att ha ditt fokus på dina tankar och dina trosföresatser, området det påverkar i ditt liv ser du i din karta. Men det kan också gälla generellt!
Har du styr på dina tankar eller styr dina tankar dig? 
Månens energier ger dig nu chansen att ta tag i detta och du har perioden fram tom 9/6 att öva in detta nya beteende och gör det till din vana.  Därav det charmiga smeknamnet "Affirmation Moon" till denna måne. Har du dessutom kvar något du borde ha släppt eller jobbade med att släppa vid fullmånen i Skorpionen, ja, då har du chansen nu att avsluta det jobbet.

Tvillingens styrare Merkurius ligger i Oxens tecken vid denna nymåne och detta stärker upp möjligheten att sätta dina tankar i verket, att ha energi till att hålla i och genomföra.
"What you believe & give your energy to, manifests in your life at the level of your belief". 

Ni som följt bloggen en stund minns kanske att jag skrivit tidigare om Castor & Pollux ur den grekiska mytologin. Castor, som var människa och därför kunde dö, Pollux som var halvgud och därmed odödlig, ringer det en klocka?
De är dessa "bröder" du ser när du blickar upp emot himlen och beskådar Tvillingarnas tecken.
Deras symbol är den romerska tvåan, II, de två parallella pelarna, jord och himmel.
Detta är en av tvillingens livsuppgifter, att förena himmel och jord, att våga ta informationen som kommer men också att våga göra något av den. Balans mellan de två pelarna.

Under denna nymåne, som faktiskt får stå rätt mycket ifred, så har vi ändå fördelen av att få påfyll av det som kallas "The finger of Yod".  Det är som ett "energipekfinger", med Jupiter vid spetsen (denna gången) samt Merkurius & Neptunus som bildar den "breda" basen.
Denna aspekt är mycket spirituell och anses ge oss möjlighet till att nå nivåer av medvetenhet som annars är svåra att nå eller avstängda för oss. Den inbjuder till meditation, introspektion och "nedladdning" av nya tankar och idéer.


Sabian symbolen för denna graden som nymånen faller på är:
" Revolutionary magazine asking for action, the explosive tendencies of oppressed feeling and brutal emotions. "

Jag tar med denna för att jag vill ge dig ett råd oavsett vart denna nymåne faller i din karta.
Rådet är - ta in all information, lyssna, skriv ner. Öppna alla dörrar du kan se och var såsom den nyfikna, busiga Tvillingen. Kolla in, pröva, känn och kläm...
MEN vänta lite med att agera! Rör i grytan, se vad som flyter upp och så, andas några tag. En dag eller två och det som består, DET kan du agera på.

Jag basera detta på flera olika indikationer..
Först, se på Sabian symbolen. Att agera ur "oppressed feelings" är sällan ett konstruktivt agerande.
Vi  har en kvadratur mellan Venus (19 grader Aries) och Pluto (19 grader Stenbocken) som är aktivt mellan 24-26/5 (i huvudsak) och detta kan ge oss en sådan stark vilja att förvandla/förändra att vi hoppar i galen tunna.
Den 28/5 får vi sedan Merkurius opposition till Saturnus och detta kräver, nästintill, disciplinerat agerande från vår sida. Så, varför inte "gå igenom alla dörrar", ta in all info innan dessa och så vara klar för agerandet?
Det är mitt råd till dig!

Ha en riktigt skön Nymåne. Lek med Tvillingen och låt dig roas, ta för dig av sommaren och flyg som fjärilen från blomma till blomma. All is well.
Låt det som skall ske ske och låt det ske i skönhet.
Live with Passion & as always, Blessed you are!
JOY & BLISS;  M




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar