söndag 18 juni 2017

Brytningstiden.

Morgonens meditation var en av de där sköna, djupa meditationerna. Det är inte alltid det är så, i vart fall inte för mig, det är med meditationerna som med allt annat man gör regelbundet. 
Ibland är det utmärkt och jättebra, ibland tråkigt och då handlar det mest om att bara jobbet.
Ändå känns meditationen mera nödvändig än någonsin, ett ankare när det guppar på livets hav -
för visst är det fortsatt ganska gungigt?

Personligen har jag medvetet hållit mig undan sociala media denna veckan.
Det är för mig det dubbeleggade svärdet just nu. Jag använder en del sociala media och nätet till min firma, till mitt budskap men samtidigt så drivs jag till vansinne av all information som strömmar in i mitt sinne så fort jag öppnar dörrarna till denna värld.
Ibland känns det som om sociala media är ett medvetandetillstånd i sig själv. Vad jag menar med det?

Tja, har du mediterat djupt någon gång så vet du att tiden försvinner i ett med ett tjillivipp, samma på sociala media eller under narkos.
Bilderna som kommer till dig under meditation/narkos (och andra medvetande förändringar) är ofta symbolbilder och du måste lägga ner tid på att tolka, plocka isär och marinera över vad de betyder för dig.  Samma med sociala media. Sitter du där omedveten sugs du in i alla typer av energier som inte är dina och som inte du har valt, inte helt olikt tröstätande, det liksom bara sker.
Skall du vara därinne behöver du vara medveten..Mycket medveten.

Jag har tidigare talat ganska mycket om att trollen måste skakas fram ur de mörkaste hörnen, för att vi skall kunna se dem, för att de skall rosta i solen och slutligen försvinna för gott.
Det står jag fortfarande för MEN det betyder INTE att jag måste stå mitt i trollgeggan och se på.
Speciellt om det inte är mina troll!

Det fascinerar mig djupt att man kan posta bilder på "kokta hundar" på sin facebook sida och tro att det i sig själv gör någon skillnad. AGERA!
Välj ett "troll", välj "två" - om du har mycket tid och så agera! Åk till Kina och stoppa festivalen, betala någon som vill åka, gå med bössa, email bomba kinesiska lokal politiker, ta reda på vilka organisationer som finns och gör en insats. För din egen skull.
"Va? Vad sa hon nu... För min skull?"   Jo, precis, för din skull.

Alla dessa bilder och säkert "välmenande budskap" om trollen som inte leder någonstans, de attraherar trollen, nämligen.. Like attracts like! Where attention goes, energy flows.
Väldigt enkel matematik men tydligen HELT okänd för många, fortfarande.
Jag sitter med hicka och skrattblandad gråt ibland och läser folks inlägg, samma inlägg, gång på gång fast i olika format. Med klumpen i halsen tänker jag, jaha, och när händer detta dig? Du har ju indirekt "bett om det så länge".
Tyvärr, tragiskt nog har jag rätt fler gånger än jag önskar.   Det är dags att vakna nu!

I flera tusen år har olika folkslag känt till "kraften i det uttalade ordet".
Att lägga ut något ÄR det uttalade ordet, oavsett om det är din status eller en "share" av någon annans åsikt/artikel/fundering.

Själv har jag även funderat runt detta gällande bloggen.. Skriver jag om ting som man måste "göra själv" såsom idag eller om något rent personligt, ja, då har jag samma lilla trogna läsarskara. Vare sig mer eller mindre och jag är mycket tacksam för Er men det visar något.
Antingen läser ni för att ni vill jobba vidare, ni jobbar redan, ni vill resa vidare med mig och inom er.

Skriver jag om t ex om astro så går antalet läsare upp med ganska mycket.
En snabb check visar dock, astrobloggarna handlar mycket om "vad du kan förvänta dig" och för många, mindre om vad du måste göra.
Vi lever fortfarande i stora delar i ett "sovande" samhälle, i en tro som innebär att "livet händer med oss". I min naivitet och i min lilla värld trodde jag att detta var ett minne blott men det visar sig det fortfarande till största delen så världen ser ut.
News flash - jag skriver inte astrobloggen som en passiv observation av stjärnhimlen.
Jag skriver om den för att ge dig och mig verktyg att använda energierna på bästa möjliga sätt, följa flödet, inte simma emot strömmen. Men även detta kräver aktivt deltagande.

Häromdagen satt jag på en mycket trevlig middag då en försenad deltagare damp ner på stolen bredvid mig... Jag visste inget om henne förutom hennes namn och att hon arbetar som för företags coach. I samma ögonblick hennes rumpa träffade stolen öppnade hon munnen och utbrast:
"Inifrån? Varför måste allt handla om inifrån? Varför skall man gå inåt hela tiden och söka efter svaren?  Ge sig ut och agera, bara göra i verkligheten, liksom, det är det vi behöver. Och får jag höra ett ord till om grön mat och vegetariskt så spyr jag rakt ut!"

Hennes blick föll ner på min tallrik, min vegetariska måltid, lätta spisrosor syntes på hennes kinder och jag svarade lugnt:
"Då skall du nog inte prata med mig alls, jag tror att alla goda ting börjar inifrån och jag besöker den platsen varje dag. Plus att jag är vegetarian och jag vill ogärna att du spyr dina dåliga energier och köttrester över min mat!"
Låter det som en dålig början på ett samtal och en middag? Det var det inte!
Det var början på ett asgarv och ett intressant samtal om vägval, prioriteringar och en dålig dag.
Varje Yang behöver sin Yin och Yin behöver Yang för att komma sig vidare.

Det är dock viktigt i denna brytningstid att gå tillbaka till sin egen inre röst och utifrån den, vara en aktiv spelare på VALD plan. (inte överallt och hela tiden).
Välj bort! Välj till!  Var smart och flexibel. Det viktigaste av allt är kanske, du behöver inte förklara allt! Glid undan, ducka och för guds skull, sluta försöka styra allt.

Mitt val framöver blir att i allt högre grad styra in min inlägg till att handla om det vi står mitt inne i nu, energi uppgraderingen, vacklandet mellan det gamla och det nya.
Jag väljer detta då jag tycker att informationen om det nya är intressant, den hålls lite dold och jag tror den behöver flera kanaler, flera diskussionsforum och flera öppningar.
Astro delen kommer att fortsätta, men du, använd den i verkliga livet! Bruka det verktyg du läser om här och är jag oklar, ge mig feedback så skall jag försöka klarlägga för dig personligen.

Vi måste alla gå på det "dubbeleggade svärdet" en god stund till (en paus 2020 och så vidare till 2032) men det vore bra om vi övade oss aktivt i att stå på den egg som skall bli kvar.
Våga stå i det nya, ta in det nya, arbeta med det nu och vänja oss till det! DET vill jag arbeta med.
DET vill jag dela här!

Ha nu en härlig, avslappnad Söndag!
Live with Passion & As always, Blessed you are!
Love & JOY, Maud








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar