fredag 23 juni 2017

Nymånen i Kräftan 24/6-2017

Lite försenat men ärligt menat!  Skolavslutningar, ett intensivt sommarsolstånd har passerat och denna blogg har stått på min "att-göra-lista" länge nu men jag har bara inte nått ända fram.

Hur upplevde du sommarsolståndet?
Ytterligare en portal till vår gemensamma medvetandeförändringar har nu öppnas, ny information, energi påfyll finns tillgänglig att ladda ner.
Medveten om detta eller inte spelar mindre roll, du påverkas ändå så försök göra dig själv tillgänglig och öppen.
Använd dig av solen, var ute så mycket du har tid till och låt den kalibrera dig.

Imorgon, 24/6 kl 04.30 har vi en nymåne på 2 grader i Kräftans tecken och som ni vet sedan tidigare, nymånen är tiden att sätta en intention och ett mål för den kommande månaden.
Men i detta fallet är det också den första nymånen i den nya säsongen dvs Sommar (enligt astrologin), så denna gången sätter du även frön av intention för de kommande 3 månaderna.

Kräftan tillhör vattnets element (känslorna) och anses vara ett av zodiakens känsligaste tecken med månen som sin styrare.
Det vet ni sedan tidigare att när vi har en planet i sitt eget tecken dvs styraren är på sin hemmabana, ja, då blir intensiteten av transiten högre dvs du påverkas starkare/mer.

Kräftan handlar om barnet, om moderskapet, om att nära & vårda, om hemmet och det nära, relationerna, din innersta cirkel.   Den har ett hårt skal, kräftan, när den slår vakt om de sina men på insidan är den bara en mjukdelar och känslighet.  Har en kräfta ute i havet chansen så snor den ett extra tomt skal, drar in detta skalet i en håla, på så sätt har den plötsligt tre beskyddande lager emot tidvatten vågor eller andra skumma inkräktare. Det är en bra bild.

De aspekterna som finns vid denna nymåne handlar såklart om detta med familjen, de nära, de kära, att bry sig om dem MEN i detta finns det också ett jättepekfinger mot det egna måendet.
Och DU DÅ?
Vad behöver du?  Kanske tror du att du kan svara på det... Kanske svarar du allt vad du har lärt att man skall svara när man pratar om närande, helande och "self-care".
Men denna energi nöjer sig ICKE med det! Den vill att du skall tala om vad som får DINA energier att fylla på sig - vad är ditt eget UNIKA påfyll?
Vad är en "gourmet middag" för just DIN SJÄL?


Ser man på den sommaren i stort så inser man att det finns nog en anledning till just dessa spänningsaspekter ty from nästa vecka och helt fram till slutet av Juli har vi väldigt starka energier i rörelse. Juli & Augusti är ingen lek energimässigt så det finns all anledning att se om sitt hus nu.
(såsom vi var inne på sist).
Vi kommer att ha Mars i opposition till Pluto, vi kommer även att ha en förstorande effekt av detta via Jupiter och tyvärr, detta är nästintill krigiska energier. De lockar i vart fall fram de sämsta, det mörka, det inte så passande, ja, kort sagt, trollen kryper fram ur hörnen.
Ändå, ändå måste vi andra leva i denna tiden, så vad gör vi?

Jo, vi lär av Kräftmånen nu.  Funderar över vårt personliga recept och håller oss till det.
Vi undviker "offerrollen", ty under denna måne har vi även en aspekt till "the wounded healer" Chiron som befinner sig på den kritiska 29 graden i Fiskarnas tecken.
Detta ger oss möjlighet att släppa gamla själsliga, andliga och emotionella sår genom att vi medvetet bestämmer oss för att se på helheten, försöka ändra perspektivet och som sagt, INTE gå in i offerrollen.  Lite av en balansgång men så är hela denna tidsperiod vi nu lever i uppbyggd, en dans mellan ytterligheterna.

Använd istället denna energin till att få något gjort. FOKUSERA på ditt och dig.
Utför de saker du satt dig i sinnet, inte minst dina dagliga andliga övningar och påminnelsen om vart du skall... Träna gärna. Detta är en otroligt fördelaktig energi för fysiska aktiviteter.

Håll ditt center!  När andra går in i aggressivitet och utåtagerande, så håll på ditt. Naturligtvis skall du försvara om du anser detta vara ett måste men ställ då den frågan först, är det ett måste?
Risken att dras med är nämligen stor.

Att rensa ut hemma, att anlita hjälp med renovering etc är det också en utmärkt tid för.
Använd din styrka och tillskottet på energi till att rikta framstegen åt det håll du vill och behöver.

Mars finns i Kräftan (i en vid konjunktion, mer än 10 grader men ändå) till denna nymåne, Merkurius finns i Kräftan likaså. Kommunicera om dina känslor i de nära relationerna. Våga ge kärlek, beröm och uppskattning. Det är den inre cirkeln det handlar om nu och där är du din egen sol.
Vad säger du till dig själv?
Halschakrat har fått en otrolig boost de sista åren och aldrig har det uttalade/skrivna ordet varit starkare i sin kraft, sin energi. SÅ, vad säger du till världens viktigaste person, nämligen dig?
Utan dig, ingen story, ingen resa.

Det är mycket positivt på gång därute men samtidigt är det svårt att inte skriva om de starka, mindre positiva krafterna. Pendelns kraft är fortfarande stor.
Kaos teorin råder då vi bryter igenom de gamla, som inte längre fungerar och det leder till mycket frustration hos många. Det nya är knappt aktiverat och få vet ännu hur de skall använda denna energin till fullo.
Bygg på din pelare av styrka och njut av det och dem du har nära!

Ha en fin midsommarhelg!
Till er som gör andligt arbete inatt, gör det före midnatt i år (trots alla gamla skrönor).
Var rädd om varandra och andra!
Live with Passion & as always, Blessed your are!
Love and Cosmic Light,  Maud





































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar