tisdag 16 juli 2019

Levande Magi!

Vackra själar, 

Igår kväll rullade åskan våldsamt över Oslo med omnejd. 
Himlen blev svart på nolltid, en sorts svartfärg som påminde om den som brukar dyka upp i katastrof filmer. Du vet, den där som liksom kommer krypande och "dammande" och man vet att man är "förlorad".  Det regnade våldsamt, blixtarna sköt över himlen och det höll på läääänge! 
Yngsta dottern sa stilla "Det känns som om jorden håller på att gå under" och det var inte svårt att förstå den känslan.  

Då allt stillat sig ville hon, trots den sena timmen, gå ut. Kolla in grodorna, "lukta på regnet" och antagligen bara jorda sig en stund innan sänggående.  Sagt och gjort! 
Under promenaden frågade hon plötsligt: 
"Mamma, vad är det värsta du gjort? Det du ångrar mest.."   
 Jag funderade en stund, lite för länge i hennes värld, så hon började komma med förslag.  Kanske var det klänningen jag hade köpt, kanske var det den där gången då sminket inte och så vidare. 

Jag skakade frenetiskt på huvudet, nej, inget av det hon kunde komma på rörde ens ett strå på min arm. 
Medan jag letade i minnenas allé insåg och mindes jag alla gånger då jag "drabbats" av livets och universums MAGI!  Jo, det är sant!  Jag uppfattar verkligen att jag många gånger varit med om riktigt magiska, vackra, unika händelser och det tror jag inte att jag är ensam om! 
Jag tror att vi helt enkelt inte är tränade i att se efter dessa ögonblicken, att minnas dem, att vårda dem utan vi har blivit intalade att, enligt god jante sed, inte göra oss själva "viktigare" än vad vi är. 

Vilken nonsens! Eller hur? 
Livet kan vara så fullt av utmaningar tidvis att det kan vara svårt att se minsta gnista av ljus, flyt, och magi. Trots detta är den där hela tiden... Universums omsorg om oss, dess önskan om att vi skall leva vår potential, se livets rikedom och ta för oss. Det är MAGI. 
Listan kan bli lång som gårdags kvällens ösregn, om man hänger sig åt tacksamhet, och lättare lite på kontrollen genom att inse att man kontrollerar så lite. 

Så har vi ögonblick som vi aldrig glömmer, den lite "större" Magin, den livsomvälvande Magin. 
Jag har skrivit om det tidigare i bloggen, om min pappas resa över och vår vardagsmagi före jul (Änglapulver i den magiska tiden), om James Doty och hans resan baserat på boken "Into the Magic Shop" (min blogg med samma namn).  
Men... Men jag får inte riktigt "nog" då jag tycker att Magin får alltför lite plats så jag kommer att skriva om "Magi för mig" då anden faller på. Inspirations anden. Låt oss se vart det leder..


Under åren 2002-2003 undervisade jag i klassisk homeopati i tre olika klasser på regelbunden basis.
Energierna runt de olika substanserna är en av mitt livs stora passioner och jag älskar att väva in fakta från olika områden för att tydliggöra det jag undervisar om.
I en av klasserna gick en kvinna som var extremt intresserad av Zohar, den judiska traditionen runt självutveckling (esoterik), ja, jag kan inte gå in på det mer här men info finns på nätet.
En del av Zohar är bruk av örter och växter till läkning och helande och min elev var speciellt bevandrad i detta.  Hennes inlägg och tillägg fascinerade mig ofta då de passade som pusselbitar in i min bild och helhet.
Återkommande talade hon om örternas färger och kraft som blandades med kristaller och ändrade människornas vibration. Hon nämnde också fler gånger ett "system" för detta som redan fanns och var i bruk.  Jag lyssnade men hörde inte...först.

En dag på vårterminen dök hon upp, glädjestrålande, med en inbjudan i handen.  En inbjudan till en "sån där kurs" i "det där systemet" hon hade pratat om. Hon ville gå men tiden passade inte för henne och nu gav hon erbjudandet vidare till mig.
Jag tog lappen, slog ett getöga på den, och stoppade den i fickan. Men vet du.. Den "tystnande" inte, den liksom låg där hela dagen och pockade på uppmärksamhet.
Då kvällen kom synkade jag datum och pris med min sambo,då det handlade om en hel kursvecka, och trots ett extremt "packat" schema var den veckan helt tom.  Vi var båda förvånade eller som sambon uttryckte det:  "Well, I'll be damned. I guess that is meant to be". 
Dagen efter, utan extra info, anmälde jag mig till en kurs som jag knappt förstod innebörden av och mindre än tre veckor senare var jag på väg!

Då jag klev (först) in i kurslokalen den första Måndagen så hade jag fjärilar i magen, gåshud på armarna och min karaktäristiska krypningarna i nacken, då portalerna öppnar sig, höll på at driva mig från vettet. Vad var detta?  Självsuggestion?
Kurslokalen låg på "gatuplanet" så en kort, liten innertrappa ledde till själva rummet... Jag klarade först inte av att "stiga in i templet", för så kändes det, utan stod "ovärdig" kvar på trappan.
Mina ögon kunde inte se sig mätt på det "altare" av energi som bredde ut sig framför mig, juvelerna framför mig kallade och lockade, hotade och avvisade, fascinerade och väckte avsky.
Allt med samma intensitet.
Bild cred: Julie Howlin. 

En av skönheterna stod ut extra mycket och om jag kisade, ja, då såg jag BARA den, allt annat förlorade styrka och mening.  Jag tog de få stegen ner på golvet, gick rakt fram till uppställningen av flaskor, fångade nummer 97..
Höll den högt i luften, beundrade färgernas rörelser och så, så såg jag läraren som satt bakom "altaret" och log emot mig. Min fråga var enkel:
"Får jag skaka?" ty i det ögonblicket var det allt jag ville, skaka, och se den underliggande färgen komma fram. 
Jag ville ha det dolda som jag visste, kände, anade fanns därinne.

"Nej, tyvärr. Du får bara skaka den flaska du äger" svarade hon lugnt och jag visste att jag inte tänkte lämna kurslokalen utan denna skönhet.

Från detta ögonblicket, denna stund av total MAGI, ändrades mitt liv för alltid!
En kärleksfull "puff" från universum via en öppen kanal (en budbärare/elev) satte mig i kontakt med en värld jag medvetet inte visste fanns i detta livet och återförenade mig med en stor del av mig själv.
Verktyget heter Aura-Soma och har, märkligt nog, inte vunnit mycket mark i Sverige till skillnad från andra länder i Europa och Asien.

Aura Soma är inte "en färgterapi bara" såsom många förleds att tro.  Det är en energimedicin som inte "tränger sig på dig" utan som jobbar med dig på den frekvens du klarar av att ta bearbeta i varje ögonblick.  Det är du som väljer färgerna, det är du som svarar på frågorna, det är du som väljer vart du börjar att arbeta och det är du som styr i varje sekund, i varje ögonblick.
Varje färg innehåller 7x7 = 49 substanser, både 7 & 49 är heliga tal inom judendomen, och allt är noggrant utvalt efter vibration.  Allt är energi och energi kan och skall omvandlas!

Igår bearbetade jag mycket inför den kommande eclipsen, jag skrev i timmar, och ett tema som återkom var detta med auktoriteter av olika slag och att följa sitt hjärta.
Därför blev jag inte förvånad när "min flaska", nummer 97, ÄrkeÄngel Uriel, dök upp i mitt medvetande på morgonkvisten och ville att jag skulle skriva om Magin, om den individuella resan och om färgernas kraft.

97 är Guld över Kungsblå och när du blandar färgerna får du Smaragdgrön med inslag av guld.
Den är också kopplat till Solen eller snarare, The return of the Sun, i tarot.
Den hjälper att öppna hjärtat, hålla sin egen inre beacon (mitt i allt oväsen), att sortera agnarna från vetet och den påminner om att man varje liv är en resa mot visdom. Bland annat, ja, bland sååå mycket annat.
Dessutom är ingen flaska "konstant"dvs du kan inte se på en flaska dragen ur sin helhet. Du behöver vibrationen (läs flaskorna" runt om) precis såsom du drar "klarläggande" kort till budskapet i tarot.
Så, en fluga/flaska gör ingen sommar! ;-) Men vissa tilltalar dig mer än andra och det säger också något!

För mig är detta Magi! Att leva aktivt i någon annans kunskap, i generationers samlade kunskap(Zohar), och att kunna bruka den aktivt i mitt liv.
Varje pusselbit vi får hör till och med tid och tålamod ser vi vart de skall in i bilden.
Jag njuter min "return of the Sun" och min djupdykning i Magi så får vi se vart resan bär av sedan.

Ha en underbar Magisk vecka & ta emot elipsens/fullmånens helande energi. Vila i tillit!
Love and LIGHT,   Maud
























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar