söndag 14 juli 2019

Fullmåne & Månförmörkelse i Stenbocken 16/7-2019

Vackra själar, 

Långsamt växer månen och på den klara natthimlen ser den ut som en stor gyllengul ost. Energierna kan nästan kännas bara genom att sträcka ut en hand eller stänga ögonen.
Igår kväll/natt kunde jag inte sova då huvudet surrade som en bikupa, det hör inte till mitt normala tillstånd men en tur i trädgården, bara fötter på gräset och en härlig olja förde sömntåget tillbaka. 


"Ledarskaps kommunikation" är ett ord jag inte tror är accepterat i det svenska språket men det viktigaste är innebörden, att kommunicera som en klok och modig ledare.
Du behöver inte vara en "ledare" i samhället/på jobbet för att behöva god, klar kommunikation.  Du är ledaren i ditt eget liv, först och främst, därtill kanske du är förälder, barn till någon, klasskontakt, instruktör, frivilligarbetare, ja, listan fortsätter. 
Har du funderat över vilken vibration dina ord bär? Har du lyssnat till vad du säger till dig själv när du är upptagen med annat?   Vart är det dags att "rensa språket"(inre/yttre)? 
Mycket av det inre "språket" är den energien som för din verklighet framåt och är värt att medvetandegöra. 

Det kanske låter som om jag "silar mygg och sväljer kameler" då jag i denna energiintensiva tid väljer att tala om ord och dess vibration men det har en poäng! 
Mina påminnelser om "self-mastery" under detta året har säkert inte gått någon förbi och en del av detta, en ganska stor del, är hur vi kommunicerar med oss själva och andra. 
När vi har "tuffare tider" rent energimässigt blir de små verktygen desto viktigare. Vi behöver hjälp att hålla vibrationen!
Detta blir därför min första "hint" till dig runt den eclips vi nu befinner oss i.
Låt oss ta en djupare titt!

"Bakom" varje skeende på himlen ligger en "energimässig bakgrund", en sorts tapet, som allt det tillfälliga och "rörliga" sker framför. Låt tankarna föra dig till en teaterscen med kuliss och skådespelarna som rör sig framför, de hör ihop, och den ena klarar sig inte utan den andra.
Denna kuliss är lätt att "hoppa över" då den rör sig sakta, vi tycker att vi "redan vet" men en scen utan kuliss blir bara "ett tomt skal".  Vi börjar därför med en titt på bakgrunden till eclipsen.

* Jag tippar att INGEN har missat att vi har ett historiskt möte mellan Saturnus och Pluto i Januari 2020 i Stenbockens tecken. Dessa två har lekt "katt och råtta" med varandra och oss under en lång period nu och naturligtvis, höll jag på att säga, står de som självklara huvudpersoner i denna eclips.
Med sig har de också den Södra noden (månknuten, ketu), en energi som talar om det kollektiva "förflutna", det energien vi jobbar på att lämna bakom oss.

För världen i stort handlar detta om förändringar i struktur över en längre tidsperiod, det gamla sättet att leva och förhålla sig till ting fungerar inte längre och faller samman. Nya "ordningar" byggs upp men sånt tar tid och medan det sker lever kaos och återuppbyggnad hand i hand under samma tak.

Vad detta innebär för dig på individbasis är svårt att säga utan att se på din karta men ta dig en titt på vilket hus som påverkas i första hand. Känslan av att vara i en "tryck kokare", att falla ner i "fickor" av intensiv energi är några av de uttryck jag hör runt mig.
Botemedlet för detta handlar mycket om att finna olika verktyg till att lyfta sig själv, att jobba med det som sker, att mästra energierna. Gör en lista på dina verktyg, skapa en andlig rutin som lyfter dig och utöva den med regelbundenhet.

*Helt fram till Oktober har vi också Jupiter (retrograd) kvadratur Neptunus (retrograd).
Detta är en "räddare i nöden", dvs den som lättar upp "tryckkokaren" som beskrivs ovan med någon grad.   Härifrån kan vi fånga upp vibrationen av tilltro, optimism, fred och glädje.
Denna transit propagerar också stark för att lyssna till vår inre röst, att ha den där andliga rutiner som jag nämner här ovan och att följa sin egen beacon.

* Retrograd energi... Merkurius retrograd börjar ju bli en "kändis" vid det här laget och planeten gick retrograd den 7/7. Den fortsätter med detta helt till 31/7 då den når Kräftans 24 grad och "vänder igen".  Håll detta gradtalet i minnet ty vi får anledning att återkomma till det.
Vid själva eclipsen har vi också följande planeter retrograd: Jupiter (15 Grader Skytten), Saturnus (16 grader Stenbocken), Pluto (dryga 21 grader Stenbocken), Neptunus (18 grader Fiskarna), Chiron (5 grader Väduren).

Rent generellt betyder ju retrograd energi att vi ser igenom det som "varit", går tillbaka över skeenden och utvärderar... Det kan också kännas som om gamla saker "kastas" på oss, alltifrån känslor, möten till faktiska händelser eller att tiden helt står still, vi kommer ingenstans.
Det kan ju vara rätt okej under sommarens lata dagar, då vi vill vila och inte göra många knop ändå, det är en utmärkt tid för integrering.
Men då vi har en eclips i samband med en fullmåne så nära södra noden, ja, då kan vi anta att många av dessa retrograder har varit och är en förberedelse inför det vi behöver släppa, ge ifrån oss, avsluta och frigöra.
Många lägger stort fokus på förlåtelse (av själv och andra), för att sedan kunna frigöra och få till en fullbordan(avslut) under denna fullmåne/eclips.
Sol & måne mittemot varandra vid fullmåne.

Själva fullmånen äger rum den 16/7 kl 23.38, det är en partiell månförmörkelse (eclips) och den inträffar på 24 grader och 4 minuter in i Stenbockens tecken.  Fullmåne innebär alltid att vi har Solen och månen mittemot varandra så Solen befinner sig på 24 grader i Kräftans tecken.
Denna fullmåne kompletterar det temat som soleclipsen i början av Juli startade upp och tillsammans skapar de en sk eclipsfas som varar fram tom 26/12-2019.
Denna eclipsfas och den som kommer Dec 19/Jan 20 är enormt kraftfulla pga kombinationen Saturnus, Pluto och noderna. Det är något vi sedan inte kommer att få uppleva mer under vår livstid.

En fullmåne med eclips betyder alltid en energimässigt "förstärkt" fullmåne och denna får ytterligare styrka/intensitet pga att den ligger i konjunktion till Pluto. Pluto befinner sig bara 2 grader och 13 minuter bort så dess påverkan är att räkna med i allra högsta grad.
Intensiva känslor, fram med det dolda/fördolda, transformation och förändringar är vi nästan tvungna att räkna med underjordens härskare kliver in i spelet.

Behöver du vara rädd? Absolut inte! Se det som en fördel inför framtiden att "källaren" lyses upp, återigen, och du får en chans till att jobba igenom och släppa. Mycket av det som finns där är inte några "nyheter" (med största sannolikhet) men behöver läkas ut och släppas.  Våga se på och grunna över de stora frågorna, här finns massor av energi att komma fram till lösningar.

En viktig påminnelse då det handlar om Pluto är alltid - slappna av, andas och släpp!  Allt du försöker kontrollera kommer bara att göra mera "ont".  Minns också att då Pluto är i nära konjunktion med månen så är planeten även direkt opposition Solen. Nyckelordet för den transiten är kort och gott: Surrender =överlämna dig...
Detta är ytterligare en generalrepetition inför kommande års möte mellan Pluto och Saturnus, vi slipas steg för steg, mot det nya.

Eclipser liknas lite vid att köra en reboot (tvångsavslut) på din dator då den "hängt upp sig" i något läge.  Du håller in knappen eller begär omstart och allt "svartnar" för en stund.
Så startar allt från "noll" och då har du kanske "förlorat" någon information eller hamnar på ett annat ställe än du var innan.  Eclipser fungerar på liknande sätt, de "flyttar" på tidslinjer, kommer med överraskningar och placerar oss i nya situationer..

Vi kommer att känna av att vi "står i korsvägen" mer än någonsin from dessa Juli eclipser och framåt...
 En enorm omstrukturering pågår ju i Stenbocken, som är själva symbolen för karriären, ansvaret,
vårt rykte, institutioner (banker, stora företag, regeringar).Se det jag skriver ovan om mötet mellan Saturnus och Pluto tidigare i texten.
Solen, Venus och Norra noden (vår kollektiva framtid) står samtidigt i mjuka, närande Kräftan.
Dessa energier talar om andra värden, om det gudomligt feminina, om det närande, om kollektivt ansvar och omhändertagande osv
Skillnaden mellan dessa energier och polariteten inom Stenbocken (upplösning/omvandling) kan få oss att känna att vi kastas mellan olika tidslinjer och frekvens.
(Mer info om polariteten mellan Stenbocken/ Kräftan finns att läsa i min blogg från 29/6-2019, se mer där om du önskar friska upp minnet.

Precis just därför är det så VIKTIGT att hålla sin egen energi och center! Att veta hur man jordar och grundar när det behövs, hur man lyfter sig själv när man hamnar i en dal, hur man delar med sig när man har överflöd... Kort sagt, hur man kalibrerar och lever bäst i och med sitt eget "instrument"!
Venus "stöttar" Solen och gör en konjunktion till Norra noden och med detta säger "hon":
"Love is the way forward!" eller "Whatever the question, Love is the answer (always)!". 

När vågorna går höga på öppet hav, ja, då söker man sig midskepps i båten dvs så nära den centrala punkten man kan komma (liten båt= där masten sitter, stor båt = räkna antal våningar och skeppets längd).  Det är samma sak med den tid vi lever i nu...
Vi vet att det gungar, på många håll, och samtidigt. Vi vet att det kommer att "fortsätta gunga" en stund till... Så, vad kan vi göra?

Jo, söka oss till vårt eget center, känna det så gott så möjligt och använda oss av alla våra verktyg.
Where focus goes, energy flows!  Lägg fokus på att disciplinerat göra det arbete du kan, släpp resten och ha tilltro till att det tas omhand av universum och dess krafter.
Var i nuet och engagera dig i ditt eget liv och dina val!

Vi går in i 2019 andra hälft, en nymåne i Lejonet väntar på gränsen mellan Juli/Augusti och så vänder planeterna rätt, en efter en... Så mycket potential, så mycket energi att njuta.
Gör en ritual! Meditera eller yla under månen, följ din puls!

Välkommen med feedback & funderingar!
Live with Passion & as always, Blessed you are!
Kärlek & Ljus,  Maud























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar