fredag 26 juli 2019

Ny måne i Lejonet 1/8-2019

Vackra själar, 

Det är nymåne tid, igen! Den tredje månhändelsen i Juli månad för vissa delar av världen men här hos oss hinner det bli Augusti innan vi får njuta av nymånen. 

Men, å andra sidan, då blir det vi som får tre månhändelser i Augusti, Nymåne 1/8 (Lejonet), Fullmåne 15/8 (Vattumannen) och ytterligare en nymåne 30/8 (Jungfrun).  

Jag känner mig väldigt delad då jag tänker tillbaka sommaren hittills. Det kraftiga zigzagandet mellan stelliumet i Kräftan och våra giganter i Stenbocken har varit kännbart tycker jag. 
Ofta har jag drabbats av en känsla som kan liknas vid "men kom igen nu då, sätt igång på allvar!".
 Inte helt olikt att vänta på det där härliga åskvädret efter en tryckande het sommardag. Behovet av att gå tillbaka till mina rutiner (för att behålla balansen) har varit nödvändigt för mig. 
Hur har du upplevt det? 

Därför tycker jag att det är uppfriskande att välkomna de personliga planeternas passage in i Lejonet tillika den här nymånen. Bjuda in lite mera eld, hjärta, kreativitet och glädje. Dagarna efter/runt nymånen öppnar sig också Lions gate för oss och möjligheterna till ytterligare kunskap är enorma. Ta dig tid att meditera, lyssna inåt, skriva drömmar, dagdrömma osv. 
Eclipserna påverkar oss fortfarande, inte tu tal om saken, men nu kanske vi också kan få rensa ut, vädra, få ett perspektiv på allt det som vispats upp...Låt oss ta en tur till energierna och kolla av! 

För de "stora penseldragen", den "energi kuliss" på vilket allt vilar, ta dig en titt på förra bloggen (Fullmånen och månförmörkelsen i Stenbocken) där jag går in på detaljerna runt de långsamtgående planeterna. Även retrograderna som listas där ser nästan likadana ut, ge eller ta någon grad.

Förändringarna är dock: 
Merkurius går direkt den 2/8, dvs direkt efter nymånen och står under själva månen i stationary direct läget = dess påverkan på händelserna ökar. Placeringen är då 24 grader i Kräftan och ur sin skugga är Merkurius den 15/8 då den nått tillbaka till 4 grader Lejonet (och vidare). 
Den 24 graden i Kräftan handlar om närande, om känslomässig intelligens och om att använda dessa känslor till att guida och vägleda oss själva.
24:e graden av de kardinala tecknen är gång efter annan aktiverad på himlen så det är värt att kontrollera om du har någon i närheten av just den graden i alla kardinala tecknen (Kardinala tecken är Stenbocken, Väduren, Kräftan och Vågen)

Jupiter bromsar också för att vända stationary direct den 11/8 och detta sker på 14 grader i Skytten.
Uranus står också still inför stationary retrograd den 11/8, 6 grader in i Oxens tecken.
* Här ser du då tre planeter vars energi och inverkan förstärks pga att det ser ut som om de står stilla på himlen vid nymånen.  Speciellt spännande blir Uranus som skapar direkt kvadratur till Solen/Månen och Venus.

Ta nu fram din karta, ditt horoskop och se dig runt på bland husen...
Fundera över på vilket sätt Merkurius vandring bakåt har påverkat dig. Kika lite på huset/husen som Merkurius kommer att passera över tre gånger.  Vad var viktigt för dig att bearbeta här?
Har du något vid denna 24 graden (+-5 grader runt) i de kardinala tecknen(se ovan)? Vilka hus påverkas här?  * Detta är sätt att börja aktivt använda sig av din egen karta.



Nymånen inträffar den 1/8 kl 05.11 i Lejonets tecken på 8 grader 36 minuter.
Vid en nymåne befinner sig Solen och månen på samma grad och i denna månens direkta närhet finner vi, Venus (4 grader i Lejonet) och Mars (19 grader i Lejonet).
Mao har vi ett nu de flesta personliga planeterna i Lejonet, endast Merkurius är kvar i Kräftan i närheten av den Norra Noden.

Sabian symbolen för denna placeringen är: "Glass blowers shape beautiful forms with their controlled breathing!".  Tolkningen här blir - blås liv i din kreativitet (dina kreativa uttryck)!
Skapa från djupet av ditt hjärta och själ! Stressa eller pressa absolut inte fram något, låt det få "flyta" och komma till dig.
Lejonets härskare är Solen, hjärtat är det centrum (chakra)som påverkas starkast av denna energien.
Vi pratar ofta om " The Fire of the Heart" då vi talar om ett lejon i balans, denna eld som ger en magnifik inre styrka, en djup lojalitet och ett fantastiskt kreativt uttryck.  Vi finner många Lejon runt om på "världens scener", som talare, sångare, politiker, musiker, marknadsförare och liknande.

Venus (4 grader) står i konjunktion till denna Sol/nymåne och detta förstärker energien av kärlek och "hjärtenergi"!  Önskar du mera kärlek i världen? Kolla av vad du sänder ut! Vilken vibration väljer du?   På "andra sidan" av Månen står Mars (19 grader) och frågar "vågar du stå upp för kärleken/passionen/det du värderar högt?"
* Komihåg att tänka på huset/husen.  Hur placerar du in detta hos dig?

Som jag nämnde ovan, Uranus ligger i kvadratur till Solen/månen och Venus.
Vad kan vi förvänta oss här? Tja, som du vet, kära läsare, att förutse Uranus nästa drag är svårt eller omöjligt. Men vi kan var öppna för rörelsen, släppa på kontrollen och njuta av flödet.
Nya visioner? Unika idéer? Förändrade värderingar? Eller tom ny kärlek (öppnat hjärta)?
Minns att Venus står för värderingar, det vi håller kärt, det vi tycker är vackert osv och Solen/Månen i Lejonet har också med sig hjärtenergi.  Vad behöver en förändrings boost?

Vi har också Chiron retrograd från 8/7 på 5 grader Väduren som även den formar spänningsaspekt till denna nymåne/Sol och Venus.  I sin retrograd hjälper Chiron oss att bearbeta och integrera det vi har lärt oss runt "såret". Även här svårt att säga vad det gäller för just dig, individuellt, men fundera över kopplingarna till huset där du har Lejonet. Kan du se ett samband?
Denna transits energier handlar om att våga se/föda fram en ny känsla/bild av vem vi är (har blivit).
En aktivering av Solar Plexus är att vänta för många, en direkt följ av "aktivering av hjärtat" och denna nya känsla av självet.

Denna nymåne ger mig en skön känsla av "Fågel Fenix".
Känslan är att mycket av det som "skall falla" har redan gjort det eller är i absolut slutstadiet av den processen. Kvar är då "bränna av" det sista resterna av det som skall bort, aktivt pröva ut de nya delarna och se om vingarna håller.

Om det finns mera jobb att göra? Absolut!
Vi kommer att ta "flera" vändor till i den heliga spiralen MEN vi har bara en eclips säsong (Januari 2020) kvar med detta stellium i Stenbocken, därefter kommer energierna så sakteliga att anpassa sig till de nya banorna.
Vi kan dock "ta i bruk" det vi lärt hittills, använda det mera aktivt och vara medskapare till den nya världen, det är vår uppgift och medansvar. Augusti är en positiv, energistark månad, låt oss rida på den vågen!

Sök närvaro i sommaren och energierna.  Tillåt dig själv att "vara där du är"!
Låt hjärtat vara med och bestämma!
Ha en underbar vecka & nymåne i Lejonet.

Live with Passion & as always, Blessed you are.
I glädje,  Maud













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar