måndag 21 april 2014

Att ändra, att förändra,

Hur vill jag leva? Vad är viktigt för mig?
Tillbaka till min barndoms byar, städer, älvar och skogar. Människorna - jag känner igen de gamla, de från min barndom, känner igen dem på gångstil, på rörelser, på rösten till trots att ansiktena har förändrats. De känner mig, känner min bakgrund men de känner inte mig.
Vi pratar om ditt och datt, vi skiljs, ett möte som egentligen aldrig blir till.

De unga känner jag inte, jo, när jag ser föräldrarnas ansikten avspeglas i deras, när rösten är densamma."Är inte du.. Sonen till.. vad var det nu du hette?" De känner mig såsom jag känner deras föräldrar, jag, ett ansikte från deras barndom, en del av min far, en del av min mor.
Kanske går jag en dag tillbaka till dalmålets "Uken eig deg da?" Typ... Vem äger dig då?
Vart kommer du ifrån?

Denna veckan börjar "allvaret", resan från skolans värld (i vart fall delvis) ut i verkligheten, tillbaka till jobb, föreläsningar, praktik och en del annat.
Våren är också här, en explosion och kaskad av saker som skall göras.. Även projekten duggar tätt runt mitt barndoms hus. Den tiden då man borde ligga platt på ryggen, lyssna till hur det växer och gror, se på solen, ta in hela våren, tja, just då springer man som mest i råtthjulet.

Jag när en dröm just nu, en dröm om en dörr som öppnas.. Ett helt nytt projekt.
Blir det som jag hoppas blir det rivstart och mycket annat måste stryka på foten, so be it.
I slutet av veckan tror jag att jag vet..

I slutet av veckan har jag börjat på ett nytt solår, jag har födelsedag, en ny tid.
Har tänkt under denna helgen att jag vet att mina energier är som lägst just nu, dagarna, veckan innan födelsedagen, sen vänder det, uppåt, utåt. Innerst inne känner jag mig redo nu, det pirrar och bubblar till trots för att jag inte riktigt vet varför, hur saker skall bli till.

Jag borde köpa nya färger till min palett, jag borde söka inspiration på de mest udda ställen, borde ta min cykel och cykla långt bortom där vägen slutar för att ta reda på vad jag inte sett.
Kanske är det precis det jag gör, får chansen till just denna veckan.
Redo för nystart men utan bagage, jag har nämligen inte packat då jag inte vet vad jag skall ta med mig. Skall vi söderut, till sol och värme?  Eller skall vi till kallare breddgrader.
Ingen idé att fundera.  Prövar fokusera på att livet mäts i vad man kan klara när man inte är beredd och så får jag leva med det.. Med rädslan.. Med pirret.. med magkänslan..Med ovetskapen.

Häng med!! Det kan bli en intressant vecka.
Tills vi ses igen, LIVE WITH PASSION & BLESSED BE.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar