onsdag 16 april 2014

Vad i herrans namn..?

"VA? Har inte ni ååkt än?" Grannens förvånade blick.
Det är TISDAG, en helt vanlig Tisdag skall tilläggas, en Tisdag i april. Må vara att det är i påskveckan MEN det är fortfarande Tisdag, inte Påskdag, inte Skärtorsdag utan, ja, precis, Tisdag.

Igår stängde helt vanliga butiker i min köpcentrum kl 17, till trots för att det står vardagar till kl 19:00 på dörren. Orsak?
Alla har flytt. Till fjälls, till båtar, till stugor, till släkten, utomlands, kort sagt, det är Påsk i Norge.
Eller, det blir snart Påsk i Norge också. Det borde vara vardag men det är det alltså inte, det är Påsk.

Postmannen som brukar komma runt kl 14 med dagens skörd, dök upp kl 11.30, vild i blicken av stress. Han skift slutar 13.00, det vet ju jag som posten anställd, till trots för att det alltså är Onsdag nu, vanlig Onsdag, ty, imorgon, imorgon är det PÅSK!
På gymmet gapar maskinerna tomma, bortskämt kan man välja och vraka från menyerna - det finns plats på allt. Öppet hela helgen. För vem då kan man undra? Dammråttorna? Nåväl, tur att något är öppet för någon annat finns inte att göra om man emot förmodan skulle vilja stanna i stan.
Alla affärer stängda inklusive imorgon, Torsdagen och hela helgen igenom. Vet skäms om du inte har ett kylskåp modell stort som håller allt du behöver under helgen.

Kvällspromenaden med hunden blir en odyssé mellan tomma, tysta hus. Mörka fönster, inga bilar på gatan, ingen som springer, inga hundskall, knappt en katt att titta på.
I radhusen i området bredvid oss är det tre av fyra borta, hela längor gapar tomma och jag kan inte låta bli att tänka att detta måste ju vara inbrottstjuvens tidevarv.
Medan folk ligger till fjälls, äter kolibriegg och läser påske krim (alltså, kriminalromaner) tömmer själaglada tjuvar hela kvarter. Stanna hemma, se krim live.

Grannarna drog till fjälls i Lördags, väntas tillbaka på Måndag. Vännerna lade ut med båten idag, jättesena, men fortsatt, en dag innan oss. Vi åker imorgon... Bort från en tömd stad.
Det är fascinerande för mig som god svensk att se denna flykt bort från Tigrarnas stad, karavaner av bilar, fullt lastade med skidor, kriminalromaner, högar av godis och en längtan efter sol till fjälls.
VARJE PÅSK.

Indragen i Påskhetsen kollade jag oroligt öppettiderna i Sverige..
Matbutiken (den lokala) öppet till 22, alla dagar utom Fredagen, då bara till 17.
Systembolaget, ordinarie tider imorgon, öppet igen på Lördag om något skulle fattas..
Gränsen? Jodå, även den öppen till trots för norsk invandring till påsk.
Veterinären tar emot oss imorgon em, typ runt 15, till trots för Skärtorsdag. HURRA.
Länge leve Sverige och landet lagom! Här firas tom Påsken lagom..

Ingen idé att ta ut svängarna, det blir Påsk ändå.
TACK OCH PRIS! Ha en skön ledighet. Njut din Påsk och annalkande vår.
Komihåg konstellationerna under helgen, var rädd om relationerna.
Live with passion & Blessed be!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar